Όταν ο Μαρινάκης πάει στου Ρέντη...

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι επισκέψεις του προέδρου της ΠΑΕ στου Ρέντη. Πάντα υπάρχει λόγος. Κι αυτή τη φορά το αντικείμενο της κουβέντας δεν αφορούσε τόσο την εκτός έδρας "μάχη" με τη Γιούβε, αλλά κυρίως τον Αστέρα και την Τρίπολη…

Όταν ο Μαρινάκης πάει στου Ρέντη...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ηγεσία του Ολυμπιακού ότι δεν ασκεί απρόσωπη διοίκηση. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Λόγω χαρακτήρα βγαίνει πάντα μπροστά ακόμη και με κίνδυνο κάποιες τέτοιες κινήσεις του να έχουν κόστος στη δημόσια εικόνα του.

Στη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, και οι δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και οι επισκέψεις του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αραίωσαν πολύ. Προτίμησε να παρακολουθεί ορισμένα πράγματα από λίγο πιο μακριά, να αναθέσει περισσότερες αρμοδιότητες σε κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες και να παρεμβαίνει προσωπικά όταν κάτι τέτοιο αποτελούσε τη μοναδική λύση.

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, δεν περνάει βδομάδα που να μην εμφανιστεί στο αθλητικό κέντρο της ομάδας ή στα αποδυτήριά της, πριν ή μετά από σημαντικά παιχνίδια. Κάτι τέτοιο συνέβη πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, την ημέρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το πρωί της Πέμπτης.

Όταν ο Μαρινάκης πάει στου Ρέντη...

Η νέα του επίσκεψη λίγες ώρες μετά τη "χλωμή" εμφάνιση των -ως επί ο πλείστον- "εφεδρικών" κόντρα στον Πανιώνιο και δύο 24άωρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Αστέρα, είχε τη δική της σημασία. Όπως έχει σημασία το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στο Ηράκλειο για τον αγώνα με τον Εργοτέλη, ενώ σκοπεύει να πάει και στην Τρίπολη το απόγευμα του Σαββάτου…

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" επέλεξε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην ομάδα για δύο λόγους: Πρώτον επειδή ξέρει ότι και το πρωτάθλημα, αλλά και το Champions League βρίσκονται σε καθοριστική καμπή και είναι πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα των δύο εκτός έδρας αγώνων που ακολουθούν με τους Αρκάδες και τη Γιουβέντους. Δεύτερον επειδή η απόδοση της ομάδας δεν επιτρέπει σε κανέναν να κοιμάται ήσυχος.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει ορισμένες πολύ σημαντικές νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο, δεν έχει πείσει ακόμη από πλευράς απόδοσης, σύμφωνα με τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το καλοκαίρι, αλλά και από πλευράς σταθερότητας. Κρίνει, λοιπόν, ως επιτακτική την ανάγκη πέρα από τη δουλειά του προπονητή και των συνεργατών του να δηλώσει και ο ίδιος το "παρών", ώστε να βάλει στην πρίζα τους παίκτες του και να μην επιτρέψει την παραμικρή χαλάρωση.

Όταν ο Μαρινάκης πάει στου Ρέντη...
INTIME SPORTS

Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας μετά από τις πρόσφατες εντός έδρας νίκες επί των πρωταθλητών Ιταλίας, αλλά κι επί των "πρασίνων". Γι’ αυτό και η διοίκηση αποφάσισε να μοιράσει σε όσους αγωνίστηκαν ένα γενναίο έξτρα πριμ. Τα πολύ δύσκολα, όμως, είναι μπροστά, καθώς πέρα από τη δυναμική των αντιπάλων, οι "ερυθρόλευκοι" ζορίζονται πολύ περισσότερο όταν αγωνίζονται μακριά από την έδρα τους.

Κόντρα, λοιπόν, στον Αστέρα, ο οποίος διαθέτει φέτος την πιο ισχυρή ίσως ομάδα των τελευταίων χρόνων, αλλά και κόντρα στη "μεγάλη Κυρία" του "καμπιονάτο", η οποία ετοιμάζεται για τη μεγάλη ρεβάνς, στο "στρατόπεδο" του Ολυμπιακού έχει σημάνει συναγερμός. Με τον ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα στην κορυφή της βαθμολογίας, το "τρίποντο" στην Τρίπολη φαντάζει ως μονόδρομος για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ ακόμη κι ένας πόντος στο Τορίνο μπορεί να ισοδυναμεί με την πρόκριση στην επόμενη φάση του "UCL".

Για τους παραπάνω λόγους, ο καθένας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί το γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάθεται σε "αναμμένα κάρβουνα" και απαιτεί από την ομάδα του να σταθεί στο ύψος της στα ματς που ακολουθούν κι έχουν τεράστια σημασία για την επίτευξη των στόχων όλης της χρονιάς.

Όταν ο Μαρινάκης πάει στου Ρέντη...
INTIME SPORTS

Με πολλές απουσίες

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φτάσει στο στόχο του και στον αγώνα με τον Αστέρα -παιχνίδι στο οποίο θα υπάρχουν αξιοσημείωτες απουσίες όπως των Τσόρι, Αφελάι, Εντινγκά, Μποτία, Μπενίτες-, αλλά και στην έδρα της Γιούβε, η οποία έχασε από τη Τζένοα και η καρέκλα του Αλέγκρι άρχισε να τρίζει, τότε θα έχει γίνει ένα πολύ αποφασιστικό βήμα για να κυλήσει καλά η υπόλοιπη σεζόν.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα ισχύσει σε ελεύθερη μετάφραση το "τρεχάτε ποδαράκια μου". Υπάρχει κίνδυνος αν ο ΠΑΟΚ περάσει νικηφόρα από την Κρήτη και την έδρα του Εργοτέλη η διάφορα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, σε περίπτωση ήττας στο Τορίνο, οι "ερυθρόλευκοι" θα αναγκαστούν να ψάξουν τον "χρυσό" βαθμό της πρόκρισης στο "Βιθέντε Καλντερόν", εκεί όπου οι πιθανότητες θα είναι σαφώς πιο περιορισμένες.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός παίζει πολλά μέσα στις προσεχές πέντε ημέρες και άπαντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι από κάθε άποψη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Η παρουσία του Μαρινάκη αυτή την έννοια έχει. Να αναδείξει το προφανές. Ιδιαίτερα στα παιχνίδια που η μπάλα "καίει", όσοι φορούν τη φανέλα θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι για να την τιμήσουν, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουν υπέρβαση…

Διαβάστε ακόμη:

Πήγε Ρέντη ο Μαρινάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK