Τα 7.000.000 για τη φανέλα με το "9"

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τα πλάνα ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, προκειμένου να γίνει... dream team.

Τα 7.000.000 για τη φανέλα με το "9"

Με την εικόνα του Γκουίντο Καρίγιο στο κέντρο του κάδρου και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι στο ρόλο δεξιού… εξτρέμ η διοίκηση του Ολυμπιακού εντείνει τις προσπάθειές της, προκειμένου να αποκτήσει τον σέντερ φορ της Εστουντιάντες. Ο αποκλεισμός των «Φοιτητών» της Αργεντινής από τη συνέχεια του «Λιμπερταδόρες» θεωρήθηκε από πολύ κόσμο ως καλός οιωνός, ωστόσο, ο βαθμός δυσκολίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και πέρα από λεπτούς χειρισμούς θα χρειαστεί και μεγάλο «πακέτο» προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεγάλη μεταγραφή.

Ο 24χρονος στράικερ, ο οποίος μετράει ως τώρα από το ξεκίνημα της περιόδου στη Λατινική Αμερική 40 συμμετοχές, 17 γκολ και τέσσερις ασίστ, αποτελεί εδώ και περίπου έναν μήνα τον διακαή πόθο των πρωταθλητών Ελλάδας και γίνονται προσπάθειες να αποκτηθεί παρότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η παραμονή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Βίτορ Περέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος στην περίοδο του Γενάρη επέλεξε όχι έναν αλλά δύο λάτιν ποδοσφαιριστές, τους Σαντάνα και Χάρα, με τη διαφορά ότι ήρθαν από ευρωπαϊκές ομάδες (Σάλκε και Μπενφίκα αντίστοιχα) κι όχι από την πατρίδα τους, έχει ανάψει ήδη το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Καρίγιο.

Τόσα δίνει για τον φορ

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από το αν ολοκληρωθεί ή όχι το συγκεκριμένο deal, το οποίο επιχειρούν να πραγματοποιήσουν κι άλλες σημαντικές ομάδες της Ηπείρου, οι σχετικές πληροφορίες από την Πλατεία Αλεξάνδρας αναφέρουν πως για τη φανέλα με το «9» η διοίκηση του Ολυμπιακού σκοπεύει να σπρώξει ένα ποσό που θα φτάσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Είτε ο παραλήπτης βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είτε σε κάποια άλλη μεριά του πλανήτη, είναι δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα διατεθούν έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα αφορά την ενίσχυση της επίθεσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο δανεισμός του Μήτρογλου για έναν χρόνο από τη Φούλαμ κόστισε στην ΠΑΕ συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ, παρότι ο Κώστας έριξε σημαντικά τις δικές του απολαβές προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή στα παλιά λημέρια.

Έναν χρόνο αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν πάλι στη γύρα για να αποκτήσουν τον επόμενο που θα φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ βρίσκεται σε αναμονή και η υπόθεση του Άλαν Πουλίδο, τα δεδομένα της οποίας ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια πριν από δύο ημέρες το Contra.gr. δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ψηλά στη λίστα για την επίθεση παίζει και ο πολύς Βραζιλιάνος Ρομπίνιο, ο οποίος έχει την ευχέρεια να παίζει και στα άκρα της γραμμής κρούσης, ενώ μόλις χθες έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ο επόμενος σταθμός του Μήτρογλου

Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία, πάντως, και από το όνομα του «εκλεκτού» αφορά τη δεδομένη επιθυμία για επιθετικό πρώτης γραμμής, η οποία συνοδεύεται και από το ανάλογο ποσό. Την ίδια στιγμή ο Κώστας Μήτρογλου συνεχίχζει με τους δικούς του ανθρώπους την αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του, σταθμίζοντας δύο παραμέτρους: Το ότι δεν πρόκειται να γυρίσει για να παίξει στη Φούλαμ, στην οποία ανήκει και ότι δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό, καθώς τα χρήματα που απαιτούνται σε συνδυασμό με την προσφορά του, στη διάρκεια της φετινής περιόδου, είναι μάλλον δυσανάλογα.

Σχετικά με τον Καρίγιο, αλλά και με τον Ρομπίνιο, τον οποίο πριν κάποια χρόνια ο μεγάλος Ζιοβάνι είχε χρίσει διάδοχό του στην Σάντος, στην προ Νέιμαρ εποχή, αναμένονται εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως θα κορυφωθούν οι διεργασίες ώστε ο ένας από τους δύο να αποκτηθεί, ενώ κάποιοι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν πως υπάρχει ενδεχόμενο να αποκτηθούν και οι δύο! Κι ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί του χρόνου αν στη γραμμή κρούσης των πρωταθλητών βρεθούν μαζί ο Αργεντινός, ο Βραζιλιάνος και ο Μεξικανός!

Dream team στην επίθεση

Οι «ερυθρόλευκοι» θα φτιάξουν τη δική τους dream team στην επίθεση, ωστόσο, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να διαπιστώσουμε ποιος τελικά θα πιάσει λιμάνι και ποιος όχι. Την ίδια στιγμή, κάποιοι από τους νυν παίκτες της ομάδας εξακολουθούν να αγνοούν τις κατευθύνσεις της διοίκησης και εξακολουθούν να κάνουν τα πρόωρα μπανάκια τους, συνδυάζοντάς τα έστω και με ποδοβόλεϊ, το οποίο έχουν «βαφτίσει» έξτρα… προπόνηση, ώστε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…

Διαβάστε ακόμη:

Longread: Απαγορεύονται οι "καραβολίδες"

Σχόλιο: Θέμης Καίσαρης Δεν αναλύονται οι γροθιές του Μπουφόν

News 24/7

24MEDIA NETWORK