Το δύσκολο παιχνίδι είναι στην Ουκρανία

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την εβδομάδα με "άρωμα" Ευρώπης, αλλά και ντέρμπι "αιωνίων" που αρχίζει για τον Ολυμπιακό, ενόψει των αναμετρήσεων με Ντνίπρο και Παναθηναϊκό και εξηγεί για το δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό στην Ουκρανία.

Το δύσκολο παιχνίδι είναι στην Ουκρανία
INTIME SPORTS

Διαβολοβδομάδα ξεκίνησε από σήμερα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κρατήσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης και παράλληλα να τελειώσουν την υπόθεση τίτλος, μέσα από δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια.

Τεράστιος βαθμός δυσκολίας

Αρχής γενομένης από την αναμέτρησης της Πέμπτης στην Ουκρανία η ομάδα του Περέιρα καλείται να μείνει όρθια στην έδρα της Ντνίπρο και να επιστρέψει στην Ελλάδα με σκορ πρόκρισης, αλλά και με ψυχικά-σωματικά αποθέματα προκειμένου τρεις ημέρες αργότερα να νικήσει ή να μην χάσει από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Συμφωνούμε φαντάζομαι ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος για τη μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παράλληλα βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά στην προσπάθεια να κόψει και φέτος πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος, ώστε να πανηγυρίσει τον 42ο τίτλο της.

Πολλοί πιστεύουν ότι «όλα τα λεφτά» είναι η αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής με τους «πράσινους» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» πρώτον επειδή πρόκειται για ένα ντέρμπι «αιωνίων» και δεύτερον επειδή από το αποτέλεσμά του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάκτηση της κούπας. Αν το καλοσκεφτούμε, ωστόσο, το πραγματικά δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό της Ουκρανίας κι όχι εκείνο που ακολουθεί και εξηγούμαι…

Ο άγνωστος αντίπαλος

Ο Ολυμπιακός καλείται την προσεχή Πέμπτη να εμφανιστεί συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί σε έναν αντίπαλο τον οποίο ουσιαστικά δεν ξέρει. Όσες πληροφορίες κι αν έχουν συλλέξει το τεχνικό τιμ και οι σκάουτερ, είναι γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν έναν «άγνωστο» αντίπαλο με ό,τι εκπλήξεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες, μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσο πλήρες κι αν είναι το report της ουκρανικής ομάδας, δεν θα είναι και πολύ… φρέσκο, καθώς το συγκρότημα του Μίρον Μάρκεβιτς εδώ και περίπου δύο μήνες δεν αγωνίζεται λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Άρα ο έμπειρος τεχνικός της Ντνίπρο μπορεί να στήσει… παγίδες όπως έκανε και πριν μερικά χρόνια με τη Μέταλιστ, η οποία απέκλεισε τελικά τους «ερυθρόλευκους» στο Φάληρο, παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Βέβαια και ο Ολυμπιακός δεν θα πάει ως πρωτάρης στην Ουκρανία, καθώς πέρα από τη Μέταλιστ έχει αντιμετωπίσει στην πρώην ΕΣΣΔ και τη Μέταλουργκ, αλλά και τη Ρούμπιν Καζάν. Και ο προπονητής του, ο Βίτορ Περέιρα έχει σχετική γνώση, καθώς πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα την περίοδο 2012-2013 είχε αντιμετωπίσει με την Πόρτο για τη φάση των ομίλων του «UCL» την Ντιναμό Κιέβου. Απέσπασε ισοπαλία χωρίς γκολ εκτός και νίκησε 2-0 στο «Ντραγκάο», αλλά –επαναλαμβάνω- εκείνα τα ματς ήταν σε φάση ομίλων και όχι σε διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση.

...και ο γνωστός Παναθηναϊκός

Όσο για τη συνέχεια, μπορεί ο ΠΑΟ να περιμένει πως και πως τον Ολυμπιακό στο «σπίτι» του, προκειμένου να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, εδώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κάποια έκπληξη να περιμένουν. Γνωρίζουν καλά τους «πράσινους», τους οποίους νίκησαν και φέτος στο «Καραϊσκάκη» και πέρυσι στη Λεωφόρο, ενώ γνωρίζουν και τι συνέβη στη βαριά ήττα τους εντός έδρας με 0-3.

Η μεγάλη διαφορά είναι πως ο Ολυμπιακός, όπως συνέβη πρόσφατα και στην αναμέτρηση της Τούμπας, θα παίξει την Κυριακή για δύο αποτελέσματα. Και η ισοπαλία σα νίκη θα είναι για τους «ερυθρόλευκους», καθώς θα διατηρήσουν τη διαφορά των έξι βαθμών και… άντε γεια. Άρα οι γηπεδούχοι είναι εκείνοι που θα υποχρεωθούν να κυνηγήσουν τη νίκη, θα παίξουν πιο ανοιχτά, θα ρισκάρουν και –κατ’ επέκταση- θα αφήσουν χώρους στον φιλοξενούμενο να παίξει στην κόντρα.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους Πειραιώτες στον αγώνα της Κυριακής αφορά κυρίως την κόπωση από το ταξίδι και τον αγώνα της Ουκρανίας, αλλά ο Περέιρα φαίνεται πως έχει λάβει τα μέτρα του. «Θυσίασε» το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά έχει φρεσκάρει πλέον όλα του τα βασικά ατού προκειμένου η ομάδα του να έχει γεμάτη μπαταρία και στην Ουκρανία, αλλά και στη Λεωφόρο. Απαιτούνται πάντως λεπτοί χειρισμοί και σωστή διαχείριση από μέρους του, καθώς η εβδομάδα που διανύουμε αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον ίδιο τον «ερυθρόλευκο» κόουτς, ο οποίος έχει δηλώσει πως του αρέσουν τα δύσκολα. Το θέμα είναι να ξέρει και τη μέθοδο για να αναδειχθεί νικητής σε δύο εντελώς διαφορετικά μέτωπα που το καθένα έχει τη δική του –ξεχωριστή και τεράστια- σημασία!

News 24/7

24MEDIA NETWORK