Το... όνειρο του Περέιρα με Χάρα και η δικαίωση στο 89'

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει την επιλογή του Βίτορ Περέιρα περί χρησιμοποίησης του Φράνκο Χάρα, της δικαίωσης και της πρόκρισης του Ολυμπιακού που προήλθε με καρδιά και ψυχή.

Το... όνειρο του Περέιρα με Χάρα και η δικαίωση στο 89'
INTIME SPORTS

Πόσο εύκολο είναι για μία ομάδα που ψάχνει γκολ πρόκρισης σε μια δύσκολη έδρα να σκοράρει χωρίς επιθετικό; "Καθόλου" είναι η απάντηση! Κι όμως! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τα φέρει όλα... τούμπα στο 89' και να πετύχει το χρυσό γκολ της πρόκρισης μέσα στο ΟΑΚΑ με τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του, ο οποίος δεν είχε ακουμπήσει τη μπάλα μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο!

Ο Φράνκο Χάρα ήταν ο πιο κοντινός θεατής της αναμέτρησης μέχρι το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Σε κάποιες φάσεις, μάλιστα, λειτουργούσε περισσότερο ως... στόπερ της ΑΕΚ, παρά ως επιθετικός του Ολυμπιακού, λόγω των επιπόλαιων κοντρόλ του. Ο Βίτορ Περέιρα, ωστόσο, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, όχι μόνο τον είχε βασικό αντί του –τραυματία- Μήτρογλου, αλλά τον διατήρησε στο χορτάρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι εκείνος τον δικαίωσε πανηγυρικά με διαφορά... στήθους από τους αμυντικούς του Δέλλα!

Το... όνειρο του Περέιρα με Χάρα και η δικαίωση στο 89'
INTIME SPORTS

Ήταν ένα γκολ που μοιάζει με Θεία δίκη για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι μπορεί να μην έπιασαν μεγάλη απόδοση, αλλά πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και στο τέλος δικαιώθηκαν. Έστω και με τη βοήθεια της τύχης που αυτή τη φορά τους χαμογέλασε, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια που η μπάλα τους τιμωρούσε ακόμη και με αυτογκόλ! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα σε όλους και σε όλα, νίκησε ακόμη και τον κακό του εαυτό και στο τέλος έφτασε στο πολυπόθητο 1-0, μπροστά σε 65.000 οπαδούς της ΑΕΚ.

Νίκησε και τη γκαντεμιά του ο πρωταθλητής Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, καθώς πέρα από τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα των Μήτρογλου και Ομάρ, έχασε στη διάρκεια του αγώνα και τον Ντουρμάζ (στο πρώτο 10άλεπτο) και τον Μανιάτη (στο ξεκίνημα του β' μέρους). Παράλληλα περίπου 10 λεπτά πριν από το 0-1 ο Ντοσεβί είχε χάσει την ευκαιρία του αιώνα για να σκοράρει σε κενή εστία από δύο μέτρα, αλλά ο Γάλλος εξτρέμ κατάφερε να σημαδέψει το δεξί κάθετο δοκάρι.

Το... όνειρο του Περέιρα με Χάρα και η δικαίωση στο 89'
INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, νίκησε εκείνος που το ήθελε περισσότερο που το πάλεψε πιο πολύ που είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του. Σε ένα ματς, του οποίου οι καλές ευκαιρίες μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν όσο περνούσε η ώρα να ανεβάσουν την απόδοσή τους, να κλείσουν τους γηπεδούχους στα καρέ τους και στο φινάλε να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ένα γκολ 100% έγκυρο, παρότι η φάση ήταν πολύ δύσκολη, καθώς αρχικά η μπάλα δεν έχει βγει εκτός στην προσπάθεια του φιλότιμου Αφελάι, ενώ στο γύρισμα του Φορτούνη, ο σκόρερ Χάρα βρίσκει τη μπάλα με το στήθος κι όχι με το χέρι και τη σπρώχνει από κοντά στα δίχτυα.

Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι το φινάλε ήταν ονειρεμένο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δικαιώθηκαν για την επιμονή και τη θέλησή τους, κόντρα σε μία ΑΕΚ που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, με διαρκές πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία και συνεχείς αλληλοκαλύψεις.

Τελικά, η ζυγαριά έγινε προς την πλευρά των φιλοξενουμένων στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης μετά και την προσθήκη του Φορτούνη, ο οποίος βοήθησε τον Ολυμπιακό να χτίσει δεύτερες επιθέσεις από πίσω και βγάζοντας αξιοπρεπείς αντεπιθέσεις, κάτι που δεν είχε συμβεί σε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αν οι παίκτες του Περέιρα δεν ήταν τόσο ασύνδετοι και επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν ενδεχομένως να απειλήσουν και νωρίτερα, ωστόσο, υπήρχαν φάσεις που οι επιλογές τους ήταν όχι απλά λανθασμένες, αλλά ικανές να προκαλέσουν εκνευρισμό.

Το... όνειρο του Περέιρα με Χάρα και η δικαίωση στο 89'
INTIME SPORTS

Αν δεν σκόραρε ο Χάρα έτσι όπως σκόραρε κι αν δεν ερχόταν αυτή η -παλικαρίσια ομολογουμένως- πρόκριση έτσι όπως ήρθε, θα είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για τις επιλογές του Περέιρα, ο οποίος άφησε και τον Κασάμι στον πάγκο, τον μοναδικό από τους κεντρικούς χάφ -πλην Τσόρι- που θα μπόρούσε να πατήσει και στις δύο περιοχές. Τελικά, ο Παϊτίμ μπήκε στο γήπεδο μετά τον τραυματισμό του Μανιάτη και ανέβασε την επιθετική ισχύ του Ολυμπιακού, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Φορτούνη, ο οποίος προτιμήθηκε από τον Μπενίτες.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ παρά τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών της, έδειξε να μην μπορεί να παρακολουθήσει το ρυθμό των "ερυθρολεύκων", ιδιαίτερα όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε της αναμέτρησης, αλλά και να μη μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι σε ένα χρονικό σημείο που έπρεπε να "φαγωθεί" η μπάλα και να ξοδευτεί χωρίς κόστος ο χρόνος που απέμενε.

Συμπερασματικά, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός πήρε μια πρόκρισης καρδιάς και ψυχής, μετά από μια τεράστια προσπάθεια, έστω κι αν η απόδοση της ομάδας δεν ήταν ανάλογη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η τύχη χαμογέλασε σε εκείνους που το ήθελαν πιο πολύ έστω κι αν φτάσαμε στο 89' για να σημειωθεί το γκολ της χρονιάς!

Υ.Γ.: Οι παίκτες της ΑΕΚ αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, όχι και οι λιγοστοί ανεγκέφαλοι που χάλασαν το παιχνίδι μετά το 0-1 και οδήγησαν σε οριστική διακοπή το παιχνίδι. Δεν σεβάστηκαν ούτε την ομάδα τους, ούτε τους… διπλανούς τους.

Υ.Γ.2: Ορισμένες από τις αντιδράσεις του Περέιρα στα τελευταία παιχνίδια είναι επιπέδου… Εστορίλ και όχι Ολυμπιακού. Μετά από αυτή την πρόκριση που ισοδυναμεί με… μισό Κύπελλο, πιστεύω ότι θα δει πιο ψύχραιμα τη συνέχεια και θα καταλάβει ότι συχνά-πυκνά ξεφεύγει. Πάντως, το ήθελε πολύ και το έζησε πιο έντονα ίσως και από τους παίκτες του.

Υ.Γ.3: Ο Σιόβας πήγε τρεις φορές να δείξει τη φανέλα όπως ο Γεωργάτος κάποτε στη Λεωφόρο και ο Αραβίδης στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη, αλλά τον συγκράτησε ο γυμναστής Μουρίκης για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά που άναψαν οι ανεγκέφαλοι.

Υ.Γ.4: Ο Ρόβας που είδε… χέρι του Χάρα, μάλλον θα πρέπει να ήταν σε άλλο γήπεδο. Δεν εξηγείται ότι το είδε μόνο αυτός και κανείς άλλος. Φθηνό οπαδιλίκι…

Υ.Γ.5: Δύο ίδιες φάσεις έγιναν στην πλάτη του Σοϊλέδη. Στην πρώτη ο Ντοσεβί έχασε το άχαστο, στη δεύτερη χρίστηκε σκόρερ ακόμη και ο άφαντος Χάρα. Μάλλον δεν ήταν τυχαίο ούτε σύμπτωση, αλλά συνειδητή επιλογή των παικτών του Ολυμπιακού να χτυπήσουν σε εκείνο το σημείο την άμυνα της ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (VIDEOS)

Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Περέιρα στο γκολ του Χάρα (VIDEO+PHOTOS)

Σιόβας: "Περιμέναμε τα επεισόδια"

News 24/7

24MEDIA NETWORK