Το παιχνίδι με "Μίλι", ο Κέβιν και η "βόμβα" του Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την εβδομάδα των... αφίξεων που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό, την "έτοιμη" μεταγραφή του Νενέ, τον Μιραλάς, τον Κουαρέσμα και την "βόμβα" του Μάρκο Σίλβα.

Το παιχνίδι με "Μίλι", ο Κέβιν και η "βόμβα" του Σίλβα

Εβδομάδα αφίξεων θα είναι αυτή που μόλις ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος επρόκειτο αρχικά να έρθει το Σάββατο (5/7)στη χώρα μας, θα ταξιδέψει τελικά την Τρίτη (7/7) με προορισμό την Αθήνα και από αύριο θα πιάσει δουλειά με τους συνεργάτες του.

Η επισημοποίηση της πρόσληψης του 38χρονου τεχνικού, ωστόσο, δεν θα μείνει… ορφανή. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η "έτοιμη" μεταγραφή του Βραζιλιάνου Νενέ μπήκε προσωρινά στο "ψυγείο", καθώς τρέχει μια άλλη υπόθεση, ακόμη, καλύτερη, με υπογραφή Σίλβα! Ο νέος κόουτς έχει "σημαδέψει" μια εξαιρετική περίπτωση ακραίου επιθετικού, στον στιλ του 34χρονου Νενέ, σε ακόμη καλύτερη ηλικία και όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες αφήνουν να εννοηθεί ότι είμαστε πολύ κοντά στοdeal!

Στο επίκεντρο Πόρτο και Μπενφίκα

Οι ενδείξεις οδηγούν στην Πορτογαλία, το πρωτάθλημα της οποίας ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει σαν την παλάμη του. Κι επειδή δεν αποχώρησε με τις καλύτερες των σχέσεων από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, άρα δύσκολα θα εισηγηθεί και απόκτηση παίκτη από την πρώην ομάδα του, το μυαλό πηγαίνει στην Πόρτο και τη Μπενφίκα.

Υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις εξτρέμ και επιθετικών στους δύο "μεγάλους" του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι ο 23χρονος διεθνής Ολλανδός με λιβεριανή καταγωγή, Όλα Τζόν της Μπενφίκα, τα δικαιώματα του οποίου λέγεται πως διατηρεί ο Μίνο Ραϊόλα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι "αετοί" έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, με την υποσημείωση ότι η Μπενφίκα και πέρυσι (Σάμαρης) και πρόπερσι (Φέισα) ψώνισε από την "ερυθρόλευκη" βιτρίνα.

Το παιχνίδι με "Μίλι", ο Κέβιν και η "βόμβα" του Σίλβα

Μια άλλη επιλογή που εξιτάρει πολύ κόσμο είναι ο 31χρονος Ρικάρντο Κουαρέσμα της Πόρτο, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Το όνομά του έχει ακουστεί και στο παρελθόν, χωρίς, όμως, να έχει υπάρξει κάτι χειροπιαστό.

Ψηφίζει "δαγκωτό" Πειραιά ο Μιραλάς

Από ‘κει και πέρα, στον Ολυμπιακό πρεσάρουν και μάλιστα ασφυκτικά την Έβερτον για τον Κέβιν Μιραλάς. Οι αποστάσεις έχουν μειωθεί σημαντικά, η διαφορά ανάμεσα στους δύο συλλόγους είναι μικρότερη των δύο εκατομμυρίων, ο Βέλγος άσος είναι "ψημένος", οπότε υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Περιττό να αναφέρουμε ότι μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρ ο Κέβιν "ψηφίζει" δαγκωτό Πειραιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Παράλληλα, η διοίκηση των πρωταθλητών αρνήθηκε τη δεύτερη βελτιωμένη πρόταση των Τούρκων της Φενέρ και του Βίτορ Περέιρα. Δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι η νέα προσφορά ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" ζητούν 8 "ακατέβατα" και επέστρεψαν το μπαλάκι στο σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.

Πολλοί πιστεύουν ότι με τόσα χρήματα ένας παίκτης που αποκτήθηκε πριν λίγο καιρό θα έπρεπε να έχει παραχωρηθεί ήδη και με… κορδέλα και "δώρο" τον Ντουρμάζ, ωστόσο, στην Πλατεία Αλεξάνδρας προφανώς ξέρουν περισσότερα κι έχουν κρατήσει αυτή τη στάση μέχρι νεοτέρας. Αν τελικά φύγει ο "Μίλι", ο Σενεγαλέζος –πρώην της Λεβάντε- Παπακουλί Ντιόπ είναι "έτοιμος", ενώ από την ΠΑΕ διευκρινίστηκε πως δεν υπάρχει θέμα Εμενίκε, παρά τα τουρκικά σενάρια των τελευταίων ημερών…

News 24/7

24MEDIA NETWORK