ΑΕΚ χωρίς προπονητή, παίκτες χωρίς φιλότιμο

Το ντέρμπι της μετριότητας, ο Παναθηναϊκός που ήταν ένα κλικ καλύτερος και θα μπορούσε να το πάρει, ο Βιγιαφάνες που ήταν ο MVP και ο μοιραίος, ο ανύπαρκτος Μοράις, οι παίκτες της ΑΕΚ που δεν έχουν εγωισμό και δεν σέβονται την φανέλα που φοράνε και οι τίμιοι Ευαγγέλου και Μπάρκας. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το βράδυ της Κυριακής, με τη λήξη του αθηναϊκού ντέρμπι, απαντήθηκε σε πολλούς το ερώτημα "γιατί απαξιώθηκε τόσο η συγκεκριμένη αναμέτρηση;" Δεν ήταν τόσο η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αλλά και η γενικότερη κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες.

ΔΥΟ ΣΟΥΤ ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ Η ΑΕΚ

Δεν περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό στη Λεωφόρο, αφού πρώτα διαπιστώσαμε πως ο Παναθηναϊκός φρόντισε να καλύψει τις απουσίες του. Οι "πράσινοι" είναι ένα κλικ πάνω από την ΑΕΚ, αλλά δύο κλικ κάτω από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών θα μπορούσε να πάρει το ντέρμπι γιατί είχε σχέδιο και πλάνο στο παιχνίδι του. Η ΑΕΚ, αντίθετα, είχε όλα τα ατού εξουδετερωμένα είτε από τους προσωπικούς αντιπάλους είτε από την ψυχολογία τους (βλέπε Μάνταλος) οπότε δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι παραπάνω. Δύο σουτ είχε όλα κι όλα στο ματς, ενώ ό,τι φάσεις έκανε προήλθαν από λάθη του αντιπάλου.

Όχι πως ο Παναθηναϊκός σε έκανε να τρίβεις τα μάτια σου, αλλά ο Βιγιαφάνες ήταν αρκετός να παίζει την ΑΕΚ μόνος του και να προσπαθεί να βγάλει σε θέση βολής τους συμπαίκτες του. Έλα, όμως, που βρέθηκε αυτός σε θέση βολής και δεν το έβαλε να τελειώσει το ματς.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ

Το 0-0 φέρνει λιγότερους μπελάδες στον Παναθηναϊκό λόγω των απουσιών. Βαθμολογικά δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, αλλά στην ΑΕΚ δημιούργησε περισσότερα προβλήματα γιατί απέναντί της είχε ένα σύνολο που κατέβηκε με ενδεκάδα ανάγκης και τρανταχτές απουσίες. Το γιατί δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο στη Λεωφόρο το ξέρει η διοίκηση και πιο συγκεκριμένα ο Μελισσανίδης. Ο Μοράις είναι στην πόρτα της εξόδου και το ερώτημα έχει να κάνει με τον επόμενο κι αν αυτός που θα έρθει θα προσπαθήσει να φτιάξει μία ΑΕΚ που θα παίζει ποδόσφαιρο και θα δημιουργεί ή θα διατηρήσει την ομάδα της Λεωφόρου που κατέβηκε για να μη χάσει.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει προπονητή και τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι έχει ξεμπερδέψει. Νοοτροπία προσπαθεί να χτίσει και μεταγραφές θέλει για το κάτι παραπάνω. Η γενικότερη εικόνα του στο κυριακάτικο ντέρμπι δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Ναι, ήταν καλύτερος της ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν φτάνει. Είναι αυτό που λέμε, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΙ

Πάντως, ακόμα κι αν χρειαστεί να το τραβήξουμε από τα μαλλιά, αυτό το ντέρμπι άφησε πράγματα που αξίζει να ασχοληθούμε στο μέλλον. Ευαγγέλου από τη μία, Μπάρκας από την άλλη. Και στη μέση Παναγιώτης Βλαχοδήμος που έρχεται φορτσάτος και αποτελεί "εσωτερική μεταγραφή". Ελληνικό στοιχείο, πιτσιρικάδες και ορεξάτοι για δουλειά. Τίμιοι παίκτες, με φιλότιμο, που έλειπαν από τις συγκεκριμένες ομάδες.

Αυτό που σίγουρα άφησε το ματς είναι ο προβληματισμός για την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ. Μία ομάδα χωρίς προπονητή -ή μάλλον με προπονητή που απλά κατεβάζει την ενδεκάδα (κι αυτή λάθος)- και παίκτες που δεν αξίζουν οι περισσότεροι να φορούν την φανέλα της. Όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά γιατί κάπου στα ντουλάπια των αποδυτηρίων έχουν ξεχάσει το κίνητρο, την αξιοπρέπεια και τον εγωισμό τους. Η τιμιότητα που ανέφερα παραπάνω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολα μηδέν στη Λεωφόρο
Ουζουνίδης: "Δεν έχω παράπονο"
Χειροκροτήθηκε ο Λάζαρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK