Δεν θα "καθαρίσουν" αυτοί το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Σταύρος Καραϊνδρος γράφει για το νέο σόου "καφενειακού χαρακτήρα" των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου στο περιθώριο του ΔΣ της Super League.

Δεν θα "καθαρίσουν" αυτοί το ελληνικό ποδόσφαιρο

- "Φίλτατε Γιάννη, ας ρίξουμε τους τόνους και μη ξεσηκώνονται τα πλήθη μέσω των ΜΜΕ"

- "Συμφωνώ αγαπητέ Ευάγγελε, πρέπει να ρίξουμε τους τόνους. Ας πιούμε όλοι μαζί ένα τσάι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου!"

- "Σωστά! Και στη συνέχεια ας βγούμε έξω από την αίθουσα, χωρίς τους σωματοφύλακές μας, να υψώσουμε τα ποτήρια στους αγαπητούς δημοσιογράφους και να αναφωνήσουμε όλοι μαζί: "Για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο!"

Τα παραπάνω θα ήταν ιδανικό σενάριο για βρετανική σαπουνόπερα εποχής. Αμαξες, άλογα, εντυπωσιακά φορέματα, λόρδοι και διακριτικά ρουφήγματα τσαγιού. Τα παραπάνω, σε ένα πιο... σημερινό και ποδοσφαιρικό επίπεδο, γίνονται στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Να κρατούν ένα επίπεδο ρε αδερφέ...

Δεν αλλάζουν λάβαρα οι πρόεδροι σε κάθε διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας ούτε πηγαίνουν με γλυκά για να κεράσουν τους ομολόγους τους, αλλά κρατούν ένα επίπεδο βρε αδερφέ. Επίπεδο που συνάδει με το πρωτάθλημα και αυτό που προσφέρουν στο κοινό. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, σε μία σύσκεψη της διοργανώτριας αρχής της Bundesliga να μπει μέσα ο πρόεδρος της Ντόρτμουντ και να αρχίζει να φωνάζει στους αντιπάλους ότι δεν φορούν παντελόνια, όταν λίγα χρόνια πριν -σε μία ασυνήθιστη ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο- η Μπάγερν είχε σώσει από την οικονομική καταστροφή τον ανταγωνιστή της.

Αυτούς έχουμε...

Στην Ελλάδα, όμως, εκφράσεις του στιλ "πάμε έξω να τα πούμε, χωρίς μπράβους" ή "φώναξε και σήμερα μπας και βγάλεις το μεροκάματο" δεν είναι τίποτα παραπάνω από την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε, αυτούς τους παράγοντες και αυτούς τους οπαδούς, οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό ένα διοικητικό συμβούλιο της Super League να έχει καφενειακό χαρακτήρα.

Ηταν ξεκάθαρο ότι θα υπάρξει ένταση και θα δούμε όλα αυτά τα ωραία μόλις έγινε γνωστό ότι ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος βρίσκονται μαζί στα γραφεία της Λίγκας. Μόλις έσκασε η είδηση, στα δημοσιογραφικά γραφεία ετοιμάζαμε το πλάνο της... έντασης και των διαπληκτισμών. Οταν αυτά άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω, απλά επιβεβαιωθήκαμε. Όταν, όμως, άρχισαν να κυκλοφορούν οι ατάκες που ειπώθηκαν μέσα, αναρωτηθήκαμε "πόσο πιο χαμηλά";

Οι άνδρες και οι μπράβοι!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κόπτεται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και το προφίλ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και απευθύνεται στον Γιάννη Αλαφούζο με τον πλέον προσβλητικό τρόπο. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου παρεμβαίνει σαν... μπράβος και ζητά από τον "αιώνιο" αντίπαλο να λύσουν έξω σαν άντρες τις διαφορές τους χωρίς... μπράβους. Στη μέση ο Μώραλης να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη και ο Βρύζας να... περιμένει τη σειρά του. Ε, είχε κι αυτός να κάνει τα (δικαιολογημένα) παράπονά του για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου και σίγουρα έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι ευνοήθηκε στην φάση της αποβολής του Στοχ, αλλά αυτομάτως να... επαναφέρει την τάξη τονίζοντας, με ύφος... σχολικού πρωταθλήματος: "Μπορεί να έπρεπε να μείνουμε κι εμείς με δέκα παίκτες, αλλά να ξέρεις ότι θα τρώγατε τρία γκολ!"

Στην Ευρώπη, όλοι προσοχή!

Στην Ευρώπη, βέβαια, κότες. Ολοι προσοχή. Να υποδεχθούμε τους αξιωματούχους της UEFA και τους παράγοντες των φιλοξενούμενων, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την ομαλή διεγαγωγή των αγώνων, αλλά και όσων προηγούνται αυτών, να δείξουμε τέλος πάντων το ευρωπαϊκό μας πρόσωπο, το επίπεδό μας μακριά από την Ψαροκώσταινα.

Το αστείο όλων ξέρετε ποιο είναι; Ο "όρκος σιωπής", η υπόσχεση ότι δεν θα βγάλουν άλλη ανακοίνωση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Μιλάμε για το πρωτάθλημα που έχει τελειώσει από τα Χριστούγεννα, που δεν υπάρχει άλλος λόγος να ξεκατινιαστούν σε ανακοίνωση. Τουλάχιστον οι "μεγάλοι", γιατί οι λεγόμενοι "μικροί" όλο και κάτι θα βρουν. Βέβαια, δεν μας είπαν αν αυτό ισχύει και για τα non paper (τις λεγόμενες ενημερώσεις των ΠΑΕ, για τους άσχετους).

Το ενδεχόμενο τελικού!

Υπάρχει και μεγαλύτερο αστείο. Το ενδεχόμενο τελικού Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Ξέρετε, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου Αλαφούζος και Μαρινάκης θα πρέπει να κάτσουν δίπλα-δίπλα. Αυτό που ζηλεύουμε στα ξένα ντέρμπι, θα γίνει πραγματικότητα. Και τότε θα χρειαστεί ειδική τηλεοπτική κάλυψη γιατί θα είναι από τις φορές εκείνες που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το εξωαγωνιστικό. Οπως πάντα στην Ελλάδα, άλλωστε.

Το σίγουρο είναι πως Μαρινάκης και Αλαφούζος δεν πρόκειται να "καθαρίσουν" το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη δυσπιστία και να το φέρουν στο επίπεδο που το ονειρεύονται (sic). Το πολύ-πολύ να "καθαρίσουν" κανά αυγό για να γελάμε εμείς που ζούμε από αυτό (ξανά sic).

ΥΓ: Το Contra.gr είναι η αγαπημένη σας συνήθεια εδώ και 13 χρόνια. Πιστή στο αναγνωστικό της κοινό, η δημοσιογραφική και δημιουργική ομάδα του σάιτ δεν κάθεται πάνω στις δάφνες της και θέλει να βελτιώνεται. Σιγά-σιγά (θα) βλέπετε καινούργια πρόσωπα και σας υποσχόμαστε πως τα καλύτερα έρχονται. Εξάλλου, είναι προσωπικό μας στοίχημα...

Διαβάστε ακόμη:

Μαρινάκης σε Αλαφούζο: "Δεν φοράς παντελόνια". Κωνσταντίνου: "Ελα έξω χωρίς τους μπράβους"

News 24/7

24MEDIA NETWORK