Greek... malakas

Το ότι αυτή τη στιγμή ξεκινώ να γράφω αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, αυτομάτως αναιρώ... όλα τα παρακάτω. Αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που η βλακεία δεν έχει όρια. Αφορμή, το θέμα που προέκυψε με τη μπλούζα του Θανάση Αντετοκούμπο και τα όσα ακολούθησαν, ή μάλλον τα όσα σκοπίμως ακολούθησαν σε μία χώρα που το κουτσομπολιό, η αμάθεια και οι "πολυξερώπουλοι" περισσεύουν.

Greek... malakas
adetokunbo.jpg

"Greek Freak Nation". Αυτό έγραφε η μπλούζα του αδερφού του Γιάννη Αντετοκούμπο. Πρώτη κίνηση, πας στο google translate και σου βγάζει αυτό που... φοβόσουν. Φρικιό ο Ελληνας; Από τον Αντετοκούμπο; Από αυτόν που τον φιλοξενήσαμε στη χώρα μας; Που τον κάναμε Ελληνα; Που τον αφήσαμε να πιάσει στα χέρια του την ελληνική σημαία; Ρατσιστής ο Νιγηριανός!

Για να το δείξει στην γκόμενα...

Την ίδια σκέψη με σένα την έκανε και κάποιο σάιτ που -με μία γρήγορη ματιά- υποθέτω πως ασχολείται με τους... αεροψεκασμούς, τα σύνορα της Ελλάδας, την ξενοφοβία και... τον Πούτιν. Και να ένα κατεβατό ολόκληρο για τον Αντετοκούμπο και να η επίθεση και να οι χαρακτηρισμοί. Από ένα σάιτ που όσα νούμερα έκανε τα τελευταία χρόνια της ύπαρξής του, τα σημείωσε τη Δευτέρα όταν κάποιος ξυπνητζής πήρε χαμπάρι το κείμενο και άρχισε να το μοιράζει, για να τον ακολουθήσει κάποιος άλλος ξυπνητζής, ένας άλλος αμόρφωτος, ένας φασίστας, κάποιος πιτσιρικάς για να δείξει στην γκόμενα στο facebook ότι είναι ψαγμένος και ούτω καθεξής.

Έκαναν το κομμάτι τους...

Και μέσα σε λίγη ώρα ένα τυχάρπαστο κείμενο γίνεται νούμερο ένα θέμα συζήτησης, τα αθλητικά σάιτ αρχίζουν να το αναπαράγουν (ένδεια ειδήσεων, ρεπορτάζ και μόρφωσης) και βγαίνει προς τα έξω η εντύπωση ότι δύο παλικάρια που αγαπούν και τιμούν την Ελλάδα, την ξεφτιλίζουν στην Αμερική, φτύνοντας το ψωμί που έτρωγαν εδώ.

Ευτυχώς για το ίδιο το σάιτ, λίγη ώρα αργότερα κατάλαβε το λάθος του (η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν το κατάλαβε ή αν προσπάθησαν να εξηγήσουν στον συντάκτη ότι καλό είναι να το κατεβάσει) και ζήτησε μία αντρίκεια συγγνώμη. Κίνηση αξιοπρέπειας για να διορθώσει στο ελάχιστο το μέγα λάθος που έπραξε. Οι υπόλοιποι; Οι θεωρητικά "μεγάλοι"; Αφού έκαναν την αναπαραγωγή του... τίποτα, στη συνέχεια έριξαν τους τόνους, έκαναν το κομμάτι τους σε αναγνώστες και ακροατές (οι τηλεθεατές δεν... πρόλαβαν λόγω ώρας) και έζησαν αυτοί καλά και οι Αντετοκούμπο καλύτερα.

Υπερασπίστηκε τον αδερφό του...

Ποια η συνέχεια; Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον αδερφό του για το... τίποτα, γράφοντας το αυτονόητο. Αυτό που κατάλαβαν άπαντες εξ αρχής. Πως αυτό το γαμημένο το "Greek Freak Nation" δεν σημαίνει αυτό που φαίνεται, αλλά προφανώς πρόκειται για μία αργκό έκφραση των Αμερικάνων.

Δηλαδή, πιστεύει κάποιος πως οι Αμερικάνοι θα άφηναν έναν παίκτη της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ να φορά μπλούζα με ρατσιστικό περιεχόμενο; Και στην τελική ρε παιδιά, γιατί να δίνουμε βαρύτητα σε κάθε μπαρούφα που ανεβάζει κάποιος; Να πω ότι το είπε μία βαρύνουσα προσωπικότητα, άντε να πάει στην ευχή και να το σχολιάσω. Αξίζει τότε, γιατί το όλο θέμα αποκτά άλλη διάσταση. Δεν το έγραψε το karakitsario.gr, αλλά το είπε κάποιος μεγάλος. Εδώ πού είναι ο μεγάλος; Ποιος ήξερε αυτό το σάιτ, ποιος θα το θυμάται αύριο, γιατί αυτή η χώρα να έχει τόσους πολλούς μαλάκες; Ρητορικά ερωτήματα...

Διαβάστε ακόμη:

"Το τίποτα γίνεται πρώτο θέμα"

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας

News 24/7

24MEDIA NETWORK