Κατεβάστε όλοι τα παντελόνια σας!

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την "Κωνσταντινούπολη" του Παναθηναϊκού, τη δημοσιογραφική ξεφτίλα με τα προγνωστικά πριν το ντέρμπι και αναλύει τα κέρδη του τριφυλλιού και τις ζημιές του Ολυμπιακού.

Κατεβάστε όλοι τα παντελόνια σας!

Κανονικά όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να βγουν με κατεβασμένα τα παντελόνια στο Σύνταγμα και να εκτεθούν στον κόσμο για τα όσα έγραφαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου. Όχι για τόσο για τον τελικό νικητή, αλλά για τον τρόπο που άπαντες περίμεναν να κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι κακό να εκτίθεσαι. Ούτε εγκληματικό να θεωρείς το αναμενόμενο: ότι ο Ολυμπιακός έχει τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη στο ΟΑΚΑ. Κι εγώ το πίστευα και ο δίπλα κι ο παραδίπλα και ο καφετζής και όλοι. Ηταν το φυσιολογικό του πράγματος, αυτό που σου έδινε η εικόνα των δύο ομάδων από τα φιλικά και δη οι απουσίες του Παναθηναϊκού.

Ολους, όμως, μας ξεφτίλισε το ίδιο το σπορ. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία νίκη ισάξια αυτής του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη (μπορείτε να βρίσετε ελεύθερα, αλλά αναφέρομαι στον τρόπο και όχι στο μέγεθος) και έριξε στα σκουπίδια όλα τα προγνωστικά. Οχι γιατί ξαφνικά έγινε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό (τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή) αλλά διαχειρίστηκε άψογα το ματς. Ακόμα και όταν το σκορ ξέφυγε και έδειχνε ότι το ροζ φύλλο γίνεται κόκκινο.

Το σημαντικότερο για τον Παναθηναϊκό και τον ίδιο τον Ιβάνοβιτς είναι ότι κέρδισαν χρόνο για τη συνέχεια. Τη δύσκολη συνέχεια, αυτή που μπορεί να γίνει δυσκολότερη αν φουσκώσουν τα μυαλά και νομίζουν ότι ξαφνικά έγινε ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού πρόσθεσαν ένα λιθαράκι εμπειρίας στο βιογραφικό τους και παίρνουν ώθηση για τις υποχρεώσεις που έρχονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το σημαντικότερο είναι ότι παίρνουν τεράστια ψυχολογική τόνωση, αυτή που έψαχναν εναγωνίως στα φιλικά προετοιμασίας. Αυτά που έχτισαν ένα προφίλ ομάδας που τα παλιά τα χρόνια θα διεκδικούσε με το ζόρι την έξοδο στο... Κόρατς. Το έγραψα και παραπάνω: άπαντες να βγούμε στο Σύνταγμα με τα παντελόνια κάτω. Για τέτοια δημοσιογραφική ξεφτίλα μιλάμε.

Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, μπαίνει σε μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας. Γκρίνια για τον Μπαρτζώκα, το κόμπλεξ στο ΟΑΚΑ, την απώλεια του πρώτου στόχου πριν αρχίσει η χρονιά και άλλα πολλά. Πριν το ντέρμπι ο Μπαρτζώκας θεωρητικά είχε λιγότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από τον Ιβάνοβιτς. Μετά το ντέρμπι οι ρόλοι άλλαξαν και ο Ελληνας κόουτς καλείται να παλέψει όχι μόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Ολυμπιακού, αλλά και να σώσει το τομάρι του.

ΥΓ: Μεγάλη, τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά δεν αντικατοπτρίζει αυτό που -λογικά- θα δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πλευρά του τριφυλλιού.

ΥΓ2: Συμφωνώ πως κανένας Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν φταίει για τα χάλια του Ολυμπιακού. Εκτός αν οι "ερυθρόλευκοι" τρομάζουν και μόνο με την φιγούρα του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως είναι αδικαιολόγητη η ένσταση και οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για την παρουσία του, ενώ ήταν τιμωρημένος.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Τάσου Μαγουλά: Όσκαρ ανατροπής!

Σχόλιο Νίκου Γιαννόπουλου: Το τέλος των άλλοθι

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-76

Όλα τα ρεπορτάζ από το ντέρμπι

News 24/7

24MEDIA NETWORK