Να φτιάξει ομάδα για όλη τη χρονιά

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την κλήρωση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Να φτιάξει ομάδα για όλη τη χρονιά

Άκουγα τη συζήτηση του Θέμη Καίσαρη με τον Σταύρο Γεωργακόπουλο το μεσημέρι της Πέμπτης στο Sport24radio σχετικά με την επικείμενη κλήρωση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Ο Θέμης στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός πρέπει να απλώνει τον προγραμματισμό του κάθε χρονιά και να μην επικεντρώνεται μόνο στη φάση των ομίλων. Ισως γι' αυτό την πατάει όσες φορές έχει περάσει στους "32" του Europa League. Γιατί είναι μια ομάδα που πρώτον δεν έχει μάθει να παίζει νοκ άουτ αναμετρήσεις και δεύτερον φορτάρει μέχρι τον Δεκέμβριο όπου στη μασχάλη καλείται να κρατήσει τα καρπούζια του Champions League και της Super League. Και όταν φτάνει ο Φλεβάρης και πρέπει να παίξει στο Europa League δείχνει (και είναι πολλές φορές) "άδειος".

Χωρίς απώλειες

Η προσέγγιση είναι σωστή σε μία γενικότερη έννοια, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν. Να απλώσει τον βαθμό ετοιμότητάς του σε βάθος ορίζοντα. Πρέπει να ενισχυθεί στο μεταγραφικό κομμάτι. Κι όταν λέμε ενίσχυση βάζουμε μέσα και τις ενδεχόμενες απώλειες. Οκ, σύμφωνοι. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μαγαζί που πολλές φορές χρειάζεται να πουλήσει για να αγοράσει. Αυτή τη στιγμή, όμως, με δεδομένο το βαθμό δυσκολίας που προέκυψε μετά την κλήρωση του Champions League, ο Ολυμπιακός πρωτίστως πρέπει να αγοράσει. Και να πουλήσει μόνο αν προκύψει κάτι σπουδαίο (με την προϋπόθεση να καλύψει το κενό).

Στην αρχή του καλοκαιριού η συζήτηση επικεντρώθηκε στο αν θα αποκτηθούν δύο στόπερ. Οι δύο έγιναν ο εξής ένας: Ντα Κόστα. Τώρα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο να έρθει κι άλλος μπακ, ακόμα κι αν είναι πάντα δύσκολο για μια ομάδα να αλλάζει και τα δύο βασικά της στόπερ (και χρειάζεται ο ανάλογος χρόνος για να δέσουν).

Πλέον, πρέπει να γίνει επιτακτική και η ανάγκη απόκτησης επιθετικού. Αν μέχρι χθες ήταν ένας αστερίσκος, τώρα πρέπει να γίνει βασικός στόχος. Να έρθει ο επιθετικός που θέλει ο Μάρκο Σίλβα και να δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό τους πρωταθλητές Ελλάδας. Πάντα με ορίζοντα τους ομίλους του Champions League, τις μάχες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και το ενδεχόμενο της τρίτης θέσης και του Europa League, που σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι δυνατή και γεμάτη και τον Φεβρουάριο.

Καλύτερα δύσκολη

Ολοι λένε ότι η κλήρωση είναι δύσκολη. Με Μπάγερν και Αρσεναλ, είναι κάτι δεδομένο, δεν ανακαλύπτεις την Αμερική. Καλό είναι, όμως, που μιλάμε για μια δύσκολη κλήρωση ώστε ο Ολυμπιακός να ετοιμαστεί για τα δύσκολα. Να κάνει αυτό που πρέπει για να ανέβει τον Γολγοθά. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έμπαινε φρένο σε κάθε συζήτηση περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης και θα έμπαινε ως βάση ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι πλήρης για την πρόκληση του Champions League.

Τώρα πρέπει να γίνει αυτό που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Να καλυφθούν οι όποιες τρύπες στο ρόστερ, να δοθεί στον Μάρκο Σίλβα μία γεμάτη ομάδα με λύσεις σε όλες τις θέσεις και να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός με γνώμονα το Europa League. Γιατί το να τερματίσεις τρίτος σε αυτόν τον όμιλο δεν είναι αποτυχία, αλλά το να αποκλειστείς πάλι στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του Europa League, θα είναι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK