Ο Καρέλης φέρνει τα χαμένα χρήματα του Champions League

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την επικείμενη πώληση του Νίκου Καρέλη και τα πλεονεκτήματα αυτής.

Ο Καρέλης φέρνει τα χαμένα χρήματα του Champions League

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να βάλει σε κουτί δώρου και περιποιημένη κορδέλα τον Νίκο Καρέλη, αφού έρχεται η μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό ( βλέπε Γκενκ). Κι όταν λέμε μεγάλη αναφερόμαστε στα οικονομικά δεδομένα που καλύπτουν τα "θέλω" του τριφυλλιού και γεμίζουν τα ταμεία του.

Βέβαια, τα ταμεία του θα μπορούσαν να είχαν γεμίσει νωρίτερα, αν περνούσε το εμπόδιο της Μπριζ. Έχασε 400.000 ευρώ με την είσοδό του στα πλέι οφ του Champions League συν 3 εκατομμύρια. Βάλτε μέσα τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά, ο Παναθηναϊκός απώλεσε κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι λιγότερο από αυτά που φαίνεται να δίνει η Γκενκ για να αποκτήσει τον Έλληνα επιθετικό.

Τώρα που μπορεί

Το ερώτημα που γεννάται είναι απλό: τι θα γινόταν σε μία πρόταση για τον Καρέλη, αν ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει στα ταμεία του τα χρήματα από την πρόκριση επί της Μπριζ; Πιθανότατα οι "πράσινοι" θα ανέβαζαν τα οικονομικά "θέλω" τους και πιθανότατα θα δέχονταν να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή αν ερχόταν μία ελκυστική πρόταση. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα είχε την πολυτέλεια να ψάξει και για άλλες λύσεις. Οχι μόνο για τον Φακούντο Περέιρα -ο οποίος θα απασχολήσει μόνο αν απεμπλακεί από τον ΠΑΟΚ- αλλά και για άλλες λύσεις, με την άνεση που θα του έδιναν τα εξασφαλισμένα χρήματα.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι υποθέσεις. Με τα αν δεν γίνεται δουλειά, πόσο μάλλον στον Παναθηναϊκό που μπορεί να έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, σχετικά με το πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν, δεν παύει όμως να μην έχει ακόμη την άνεση να κάνει τις κινήσεις που θέλει. Να φέρει, δηλαδή, κι άλλους Εσιέν.

Το θέμα είναι αν ο Παναθηναϊκός πρέπει να παραχωρήσει τον Καρέλη. ΠΡΕΠΕΙ. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αν μιλάμε για μία πρόταση που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, τότε πρέπει να τον δώσει... χθες. Φτάνει, όμως, σε αυτό το ύψος το ποσό που θα δώσει η Γκενκ; Και θα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα -κάτι που είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ο Παναθηναϊκός; Πιθανότατα ναι, γι' αυτό και όπως πρώτο αποκάλυψε το Contra.gr, σε ρεπορτάζ του Τσάρλυ, ο Έλληνας επιθετικός ετοιμάζει βαλίτσες για το Βέλγιο.

Πέραν του οικονομικού κομματιού, ο Νίκος Καρέλης έχει πιάσει το ταβάνι του στον Παναθηναϊκό και τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να φέρει αυτά τα χρήματα. Του χρόνου, όμως, μπορεί η αξία του να πέσει με μια μέτρια χρονιά, ή το αντίθετο. Να ανέβει. Πόκερ είναι αυτό. Μια καλή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη θα έχει κέρδος, ενώ με μια μέτρια θα υπάρξουν οι σχετικές απώλειες και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Άρα, ο Παναθηναϊκός καρπώνεται αυτά που του προσφέρει τώρα ο ποδοσφαιριστής.

Φακούντο και... Σαλπιγγίδης

Μετά τον Καρέλη, τι; Το είπαμε: Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός είναι μία συμφέρουσα περίπτωση, αρκεί να μείνει ελεύθερος από τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τελειώσει μαζί του εδώ και καιρό, του προτάθηκε κάποια στιγμή μέχρι και η περίπτωση της Βέροιας, με τον Σαββίδη να του καλύπτει μέρος των αποδοχών του. Τώρα, βέβαια, που αλλάζουν τα δεδομένα και ο παίκτης μπαίνει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων -υπάρχει και η ΑΕΚ που γλυκοκοιτάζει την περίπτωσή του, αφού ψάχνει για φορ- πιθανότατα το διαζύγιο να έρθει πιο εύκολα.

Οπως είναι λογικό, από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκε από τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άρχισαν διάφορα σενάρια για πιθανή επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Αυτά προκύπτουν κυρίως από φίλους της ομάδας που θα ήθελαν να ξαναδούν τον Έλληνα επιθετικό στα "πράσινα", λόγω του δεδομένου επαγγελματισμού του. Πάντως, τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει, αφού δεν φαίνεται στον ορίζοντα τέτοια θέληση και από τις δύο πλευρές. Ο Παναθηναϊκός δεν θα ήθελε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Καρέλη και ο "Σάλπι" δεν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του με μία ακόμη θητεία στον Παναθηναϊκό που θα προκαλούσε αντιδράσεις μερίδας φίλων του ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον τώρα που το "διαζύγιο" με τον Δικέφαλο παρουσιάζεται ως "βελούδινο" και γίνεται προσπάθεια να τονιστούν τα θετικά στην καριέρα του με τα ασπρόμαυρα.

Εν κατακλείδι, με τα τωρινά δεδομένα, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο αποχώρησης του Νίκου Καρέλη, όπως επίσης υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να απασχολήσει ο Φακούντο Περέιρα όταν καθαρίσει με τον ΠΑΟΚ. Και εκτός αυτού, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ένας... Καλτσάς που μπορεί να δοκιμαστεί ως αντι-Καρέλης. Εξάλλου (και) γι' αυτό αποκτήθηκε...

Διαβάστε ακόμη:

Ρεπορτάζ Contra.gr: Φεύγει ο Καρέλης, θέλει Περέιρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK