Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή. Τον Λεμονή

Η αναζήτηση του επόμενου προπονητή στον Ολυμπιακό έχει πάρει διαστάσεις σίριαλ την ώρα που πληθαίνουν τα ρεπορτάζ για παραμονή του Τάκη Λεμονή. Γιατί ο Έλληνας κόουτς είναι μία πολύ καλή περίπτωση και ποια είναι η παγίδα ενόψει των προκριματικών του καλοκαιριού. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή. Τον Λεμονή

Έχει γίνει θέμα συζήτησης η καθυστέρηση που παρουσιάζεται στον Ολυμπιακό όσον αφορά στον επόμενο προπονητή που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Την ώρα που από τους Πειραιώτες έχει ξεκαθαριστεί πως η υπόθεση αναμένεται να τελειώσει τέλη Μαϊου ή τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, ο κόσμος της ομάδας συνεχίζει να αγωνιά και να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Η αναζήτηση πάει από Ισπανία σε Γαλλία και από εκεί σε Πορτογαλία. Υπάρχουν και... ενδιάμεσοι σταθμοί με τις περιπτώσεις Κρίστιανσεν και Λουτσέσκου, ενώ πάντα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει και του χρόνου ο Τάκης Λεμονής.

Ο ΛΕΜΟΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ

Εδώ, βέβαια, αξίζει να σταθούμε, αφού φαίνεται πως ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει προπονητή. Ο Τάκης Λεμονής ανέλαβε στα τέλη της σεζόν και αφού ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, ουδείς ανακοίνωσε το "διαζύγιο". Εύλογα όλοι υποθέσαμε πως ο Έλληνας κόουτς θα αποχωρήσει μόλις ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά εύλογα και ο Ολυμπιακός φρόντισε να του ξεκαθαρίσει πως δεν μπορούν να αποκλειστούν οι όποιες πιθανότητες για συνέχιση της συνεργασίας.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή ο Ολυμπιακός έχει προπονητή έχει και την πολυτέλεια να κινείται με μία σχετική άνεση και χωρίς τη μεγάλη πίεση για την αναζήτηση του επόμενου. Ο επόμενος, όμως, πρέπει να είναι μια καλή, μία ιδιαιτέρως ξεχωριστή περίπτωση. Αλλιώς δεν χρειάζεται να καταλήξει... σε ξένο Λεμονή όταν έχει τον κανονικό δίπλα του. Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ

Βέβαια, εδώ ελλοχεύει μία παγίδα. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι Πειραιώτες θα πορευθούν με τον Έλληνα προπονητή στον πάγκο για τα προκριματικά του καλοκαιριού και ουσιαστικά εκεί θα κρίνουν το μέλλον του.

Αν ο Λεμονής περάσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Champions League και ειδικά αν καταφέρει να τον επαναφέρει στους ομίλους, τότε θα κερδίσει την παραμονή του. Σε αντίθετη περίπτωση ο Λεμονής θα χάσει το... κανονάκι και θα αντικατασταθεί.

Προσωπικά, θεωρώ το συγκεκριμένο σενάριο ακραίο. Ειδικά όταν το έχουμε δει το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Βίκτορ ανέλαβε τους "ερυθρόλευκους" με ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ απέναντι στην Μπερ Σεβά, αλλά η αποτυχία των έστειλε στην πόρτα της εξόδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα στο καλοκαίρι και την έλευση του Μπέντο τέλη Αυγούστου για να αναλάβει μια ομάδα που ουσιαστικά τη βρήκε έτοιμη. Άρα ο Ολυμπιακός έπαθε και έμαθε.

ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ

Αντίθετα, δεν είναι καθόλου ακραίο το σενάριο να δοθεί η ευκαιρία στον Τάκη Λεμονή να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον Ολυμπιακό την επόμενη χρονιά. Οι Πειραιώτες έμειναν ικανοποιημένοι από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο διάστημα που ανέλαβε ο Λεμονής και ταυτόχρονα έμειναν ικανοποιημένοι από το γεγονός πως βρέθηκε στον πάγκο ένας άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην ομάδα και είναι από αυτούς που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Αν θα έπρεπε να... πέσουν στο τραπέζι πονταρίσματα αναφορικά με την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας, θα άξιζε να στηριχτεί η περίπτωση του Λεμονή, εφόσον ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να βρίσκει αυτό που θέλει. Αυτό το καλό που θα κάνει τη διαφορά.

Εκτός αν εκεί γύρω στις αρχές Ιουνίου, μόλις ολοκληρωθεί και ο τελικός του Champions League, γίνει η μεγάλη έκπληξη. Θα μου πείτε, έκπληξη δεν ήταν προ ημερών και η παραμονή του Λεμονή;

News 24/7

24MEDIA NETWORK