Playstation εναντίον... GameBoy

Αυτή η Μπαρτσελόνα δεν παίζεται. Τι να λέμε τώρα. Με κατεβασμένη ταχύτητα πήρε τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε για να αποφύγει μία ήττα που θα έκανε κρότο. Το 3-1 δεν αφήνει θέματα ούτε γκρίνιες. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σαν να μη μεσολάβησε το ματς με τους Καταλανούς μετά από αυτό της Ν. Σμύρνης. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όποιος πίστευε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στη Βαρκελώνη να σηκώσει το χέρι. Προφανώς οι Πειραιώτες πήγαν στην έδρα της Μπαρτσελόνα με σκοπό να φύγουν με μία τιμητική ήττα. Κάθε τι διαφορετικό θα ήταν έκπληξη.

Οσο και να θέλουμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο και να ξεδιπλώνει ο καθένας τις προπονητικές του αρετές προσπαθώντας να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, αυτή η Μπαρτσελόνα δεν παίζεται. Οπως σχεδόν κάθε Μπαρτσελόνα που έχει αντιμετωπίσει ελληνικές ομάδες.

Ο ΟΦΟΕ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ

Το έβλεπες, ρε παιδί μου ότι οι παίκτες του Βαλβέρδε έπαιζαν με δύο ταχύτητες κάτω. Και πάλι ήταν ανώτεροι των πρωταθλητών Ελλάδας. Εβλεπες τους "ερυθρόλευκους" να τρέχουν, να τους βγαίνει η γλώσσα και οι άλλοι με δυο-τρεις κινήσεις έβγαζαν φάσεις όποτε ήθελαν.

Τι να λέμε τώρα; Ο Λεμονής έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Εβαλε τον Οφόε μπροστά περιμένοντας να υποδέχεται την μπάλα. Κάτι με Κωνσταντίνου έμοιαζε αυτό σε εκείνον τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα. Μόνο που τότε υπήρχε ένας Λυμπερόπουλος να βοηθά τον Κύπριο, τώρα ο Οφόε ήταν μόνος. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν πολύ με πλάτος, με αποτέλεσμα να υπάρχει... μοναξιά στην επίθεση και ουσιαστικά να αυτοκαταστρέφεται το πλάνο του Έλληνα προπονητή για τις όποιες αντεπιθέσεις.

Ο ΜΕΣΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Το αυτογκόλ του Νικολάου ήταν η άτυχη στιγμή, αλλά σε αρκετές φάσεις ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός όποτε μία η άλλη. Η αποβολή του Πικέ ήταν ο αστερίσκος ως προς τη συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με το αριθμητικό πλεονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η επιλογή του Βαλβέρδε να βγάλει τον -εξαιρετικό στο πρώτο μέρος- Ντεουλοφέου δεν ήταν το καλό νέο για την ελληνική ομάδα, αφού με τον Μέσι δεξιά η Μπαρτσελόνα έγινε πιο απειλητική και έπαιξε πολύ περισσότερο το κάθετο ποδόσφαιρο.

Υπήρχαν στιγμές στο ματς που νόμιζες πως έβλεπες Playstation. Τόσες και τόσες ομάδες έφυγαν με τουλάχιστον τρία γκολ στην πλάτη, η φιναλίστ του περσινού τελικού Γιουβέντους έχασε με 3-0, άρα το μοναδικό θέμα για τον Ολυμπιακό ήταν να φύγει από τη Βαρκελώνη χωρίς να έχει θέματα να λύσει.

Ο τρόμος του γρήγορου 3-0 στο δεύτερο μέρος έφυγε σχετικά γρήγορα, αφού οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα έκαναν το κάτι παραπάνω στις επόμενες φάσεις, δείχνοντας περισσότερο διασκέδαση παρά προσήλωση για μία (πιο) ευρεία νίκη. Το 3-1 από τον πιτσιρικά τον Νικολάου ήταν ο καλύτερος επίλογος για μία πραγματικά αξιοπρεπή ήττα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΟΚ

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι σε τρία ματς έχει μηδέν βαθμούς και συνεχίζει να είναι από κάτω όσον αφορά την κατάληψη της τρίτης θέσης. Το καλό είναι ότι η ήττα στη Βαρκελώνη δεν αφήνει γκρίνια και απογοήτευση πριν από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα λιγότερο απ' ό,τι θα έκανε, ας πούμε, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Καταλανούς. Είπαμε, δεν παίζονται. Το περισσότερο δεν το μπορούσε, αλλά ακόμα και αυτό το σκορ έχει τη σημασία του κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.

ΥΓ: Αυτό το "πέστε κάτω" που ακούστηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις ήταν ίσως από τα καλύτερα πικαρίσματα που έχουν γίνει σε γήπεδα. Και αυτή ήταν και η ουσία ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK