Το κίνητρο και η ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, το κίνητρο που δίνει ο Μίτσελ σε παίκτες και την ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια που πρέπει να έχουν ως πρώτο στόχο οι "ερυθρόλευκοι".

Το κίνητρο και η ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια

Έχουν αναφερθεί πολλοί στο εφετινό ρόστερ του Ολυμπιακού. Καλό ή κακό, το σίγουρο είναι ένα: ο Μίτσελ έχει τόσες λύσεις ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικές ενδεκάδες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League κρατώντας την ομάδα σε ισορροπία και -κυρίως- σε ψυχολογία αγώνα.

Σενάρια 11άδας

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από Τορίνο ο Μίτσελ προτίθεται να βάλει Φουστέρ και Αφελάι κόντρα στη Γιουβέντους, αφήνοντας εκτός Κασάμι και Εντινγκά. Υπάρχει και το τραβηγμένο σενάριο ότι ο Εντινγκά θα παίξει και στον πάγκο θα μείνει ο Μήτρογλου, με τον Αφελάι μόνο φουνταριστό.

Το δεδομένο είναι ότι ο Ισπανός μοιράζει έτσι την ομάδα -σε συγκεκριμένες θέσεις, αφού προφανέστατα υπάρχει έλλειμμα σε άλλες- και δίνει κίνητρο σε ποδοσφαιριστές που δεν θεωρούνται από τους, λεγόμενους, ενδεκαδάτους, αλλά -πλέον- είναι "ειδικών αποστολών" (βλέπε Φουστέρ).

Προφανώς στον Ολυμπιακό υπάρχει ακόμη η σκόνη που άφησε πίσω του ο Σπάθας. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό πρέπει να κοιτάξει μπροστά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να αφήσει πίσω του τα λάθη της Τρίπολης (ιδίως τα αγωνιστικά) και να επικεντρωθεί στο αποψινό παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Εδώ ακριβώς είναι το ζουμί, αφού οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Να πετάξουν σαν χαρτί στα σκουπίδια το πρόσφατο παρελθόν και να κοιτάξουν το άμεσο μέλλον. Και αυτό γίνεται ευκολότερα όταν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ζήσει την ένταση, την πίεση και την γκρίνια αγώνων σαν αυτό κόντρα στον Αστέρα.

Υπάρχει και θέμα ψυχολογίας

Δεν ξέρω αν οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Μίτσελ για το αποψινό ματς αφορούν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρώ ότι υπάρχει και το θέμα της ψυχολογίας, του κινήτρου και του... μηνύματος. Αυτό το τελευταίο μπορεί να πηγαίνει και στον Κασάμι, ο οποίος μπορεί στο παιχνίδι με την Γιουβέντους στο Φάληρο να ήταν από τους διακριθέντες, στα ματς όμως που ακολούθησαν με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης το όνομά του ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

Κατά τ' άλλα τα έχουμε ξαναπεί. Παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στη Γιουβέντους μόνο κέρδη μπορούν να σου φέρουν. Ουδείς έχει την απαίτηση από τον Ολυμπιακό να πάει να κερδίσει στο σπίτι της την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ζήσει απόψε αυτά τα παιχνίδια που είναι η χαρά κάθε ποδοσφαιριστή. Γιορτή του ποδοσφαίρου, απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο και σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο να ζήσεις αυτή τη βραδιά αφήνοντας κάθε άλλη σκέψη εκτός μυαλού. Και στο τέλος της ημέρας, όταν θα έχουν σβήσει οι προβολείς (του γηπέδου) είναι σημαντικό να αισθάνεσαι πως τα έδωσες όλα και έφυγες από το χορτάρι με ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια...

Διαβάστε ακόμη

Θέμης Καίσαρης: Στο +3 ο Ολυμπιακός, στο +8 ο ΠΑΟΚ, πίσω έχει μείνει ο Παναθηναϊκός

Μίτσελ: "Ψάχνω να βρω λύσεις και θα τις βρω"

News 24/7

24MEDIA NETWORK