Ανεβαίνει σκαλί ο ΠΑΟΚ

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης εξηγεί γιατί "λύνονται" τα χέρια του Αγγελου Αναστασιάδη με την απόκτηση του Κόστα και του Νομπόα, χαρακτηρίζει πετυχημένες τις δύο μεταγραφές, παρά την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους και περιμένει να κλείσει και η τρίτη "τρύπα" του ρόστερ με τη μεταγραφή ενός επιθετικού.

Ανεβαίνει σκαλί ο ΠΑΟΚ

Μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ η μεταγραφή του Ρικάρντο Κόστα, που έρχεται να λύσει το δεύτερο από τα τρία σοβαρά προβλήματα που είχε το ρόστερ της ομάδας. Το πρώτο λύθηκε, θεωρητικά πάντα, γιατί όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο, με την απόκτηση του Κριστιάν Νομπόα. Τώρα μένει να καλυφθεί και η θέση ενός ακραίου επιθετικού μετά το «ναυάγιο» στην υπόθεση Μάρκο Ντέβιτς.

Λέγαμε ότι ποτέ στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν έγινε οργανωμένη δουλειά στις μεταγραφές. Περιμένουν τις προτάσεις των μανατζαραίων, επικεντρώνονται στις προτάσεις των δυο-τριών με τους οποίους συνήθισαν να συνεργάζονται, μελετούν τα στατιστικά στοιχεία από την αγωνιστική προϊστορία των παικτών που προτείνονται και, κάποια στιγμή, πολύ καθυστερημένα συνήθως, κινούνται για την απόκτηση αυτών στους οποίους έχουν καταλήξει. Χωρίς εναλλακτικές, χωρίς δεύτερο πλάνο και, κυρίως, χωρίς να είναι σίγουροι αν αγοράζουν γουρούνι στο σακί ή όχι. Λέγαμε επίσης ότι ευχόμαστε, έστω και καθυστερημένα, να αποκτηθούν παίκτες και να είναι και καλοί. Να αποδειχθεί ότι, τελικά, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στόχευσαν σωστά. Να αποδειχθούν οι μεταγραφές που θα κάνουν ποιοτικές και χρήσιμες. Ε, λοιπόν, κακά τα ψέματα, παρά την καθυστέρηση, η απόκτηση του Νομπόα και του Κόστα δεν μπορεί να βρει αμφισβητίες.

Εύστοχες οι επιλογές

Το αν θα προσφέρει σε μια ομάδα ένας παίκτης, όσο ποιοτικός και να είναι, εξαρτάται συχνά από πολλούς παράγοντες, ωστόσο κατά βάση τόσο ο Νομπόα, όσο και ο Κόστα δεν θεωρούνται απλά ποιοτικοί αλλά έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι. Αγωνίστηκαν με μεγάλη επιτυχία σε ομάδες ανώτερες του ΠΑΟΚ, έχουν «γεμάτη» καριέρα και είναι πολλές φορές διεθνείς με την Πορτογαλία και το Εκουαδόρ. Είναι ποιοτικοί, είναι έμπειροι, έχουν πολλές περισσότερες παραστάσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων συμπαικτών τους. Τι άλλο θα έπρεπε να έχουν για να θεωρούνται εύστοχες επιλογές; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «τσατάλιασε» τα νεύρα των φιλάθλων της ομάδας με την αργοπορία της, αλλά και οι δύο παίκτες που μέχρι στιγμής ήρθαν σκορπούν αισιοδοξία για τη δημιουργία ενός συνόλου πιο ανταγωνιστικού και σαφώς πιο ικανού να διεκδικήσει τον τίτλο στο Πρωτάθλημα. Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει ποιοτικά ένα σκαλί και μένει να φανεί αυτό και εντός αγωνιστικού χώρου.

Με τον Νομπόα υπάρχει επιτέλους ένας δεξιοτέχνης χαφ με ταχύτητα στην κίνηση και τη σκέψη και με ικανότητα στην οργάνωση του παιχνιδιού, έναν τομέα δηλαδή στον οποίο πονάει αφόρητα ο ΠΑΟΚ. Με τον Κόστα υπάρχει ένας τρίτος καθαρόαιμος κεντρικός αμυντικός, πολύ πιο έμπειρος από τους άλλους δύο και έχω την εντύπωση ότι θα σχηματίσει πολύ καλό δίδυμο με τον συμπατριώτη του Μιγκέλ Βίτορ. Για μένα παίκτης που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Βαλένθια δεν μπορεί να είναι τυχαίος.

Τέλος οι «αλχημείες»

Μένει η απόκτηση του επιθετικού, που θα έρθει να κλείσει την τρίτη τεράστια «τρύπα» του ρόστερ, με δεδομένο ότι ο μόνος φθασμένος πλάγιος κυνηγός που διαθέτει φέτος ο ΠΑΟΚ είναι ο Μακ. Με τη συμμετοχή ενός τέτοιου παίκτη στην ενδεκάδα θα γίνει πιο εύκολη η δουλειά του Αγγελου Αναστασιάδη, αλλά και των τριών επιθετικών που συνήθως παίζουν στην ενδεκάδα και είναι υποχρεωμένοι να στροβιλίζονται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης ανάλογα με τις απουσίες που έχει η ομάδα σε κάθε αγώνα. Με μια κουβέντα, Αθανασιάδης, Περέιρα και Σαλπιγγίδης θα πάψουν να είναι χαμάληδες και αν παίξουν τέτοιο ρόλο από εδώ και πέρα θα είναι γιατί θα το θελήσει ο Αγγελος και όχι γιατί θα υποχρεωθεί να καταφύγει σε «αλχημείες». Το ίδιο ισχύει και για την άμυνα με την προσθήκη του Κόστα, το ίδιο και για τα χαφ με την προσθήκη του Νομπόα.

Δικαιώθηκε το αυτονόητο

Τις μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΟΚ και αυτήν που πρόκειται να κάνει τις «αφιερώνω» σε όσους από την αρχή της χρονιάς απαντούσαν με τα σχόλιά τους πεισματικά στον ισχυρισμό μου ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ πονάει στις τρεις αυτές θέσεις. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ το αναγνώρισαν και οι τρεις κινήσεις που αποφάσισαν να κάνουν αφορούσαν αυτές ακριβώς τις θέσεις. Εγώ πίστευα ότι δεν έλεγα καμιά εξυπνάδα, αλλά το αυτονόητο και αυτό που μπορεί εύκολα να δει όλος ο κόσμος. Πίστευα ότι δεν ήταν γκρίνια, αλλά η επισήμανση του εύλογου και του προφανούς. Κι όμως υπήρχαν αρκετοί που διαφωνούσαν. Την απάντηση την πήραν από τον Ιβάν Σαββίδη, τον Ζήση Βρύζα και τον Αγγελο Αναστασιάδη...

Διαβάστε ακόμη:

Βιεϊρίνια: "Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή"

Ήρθε για τον ΠΑΟΚ ο Ρικάρντο Κόστα. Τον ανακοίνωσε η ΠΑΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK