Άντε ΠΑΟΚ να σε δούμε...

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αναφέρεται στη σημασία του αγώνα με την Ντινάμο Μινσκ και καταθέτει ένσταση μετά τη δήλωση του Άγγελου Αναστασιάδη ότι πρωταρχικός φετινός στόχος του ΠΑΟΚ είναι το Πρωτάθλημα.

Άντε ΠΑΟΚ να σε δούμε...

Η δυναμικότητα της Ντινάμο Μινσκ ισοδυναμεί με... άγνωστο Χ. Αρκεί, όμως, απλά να αποδειχτεί ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Ζίμπρου, την Καλλονή, τον Πλατανιά και τη Νίκη Βόλου, για να αποτελέσει η πρεμιέρα του 11ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ το πιο αξιόπιστο, μέχρι στιγμής, τεστ για τις πραγματικές δυνατότητες του φετινού ΠΑΟΚ.

Οι ΠΑΟΚτσήδες φίλαθλοι "μετρούν" απόψε στην Τούμπα την αγωνιστική αξιοπιστία της ομάδας τους. Την ποιότητα και την προσωπικότητά της. "Αντε ΠΑΟΚ να σε δούμε, τι πουλιά μπορείς να πιάσεις"... Οσο κι αν ο Αγγελος Αναστασιάδης έθεσε ξεκάθαρα σε δεύτερη μοίρα τον στόχο της διάκρισης στην Ευρώπη και προέκρινε τις φιλοδοξίες της ομάδας του στο Πρωτάθλημα, ο κόσμος θέλει να ζήσει ένα ευρωπαικό ταξίδι πιο μακρινό από όλα τα προηγούμενα, αλλά και να νιώσει ότι η ομάδα του έχει προοπτικές από τη στιγμή που θα μπορέσει (αν μπορέσει) να συναγωνιστεί επάξια μεγάλα ονόματα του ευρωπαικού ποδοσφαίρου, πιο μεγάλα και από αυτό που λέγεται Φιορεντίνα.

Το "βάθος" και οι πιτσιρικάδες

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει με νίκη στη μάχη της πρόκρισης για τους 32 της διοργάνωσης, αξιοποιώντας την έδρα του, στην οποία θα στηριχτεί και φέτος. Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα σε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως έχει ενδιαφέρον να διαπιστώνουμε σιγά -σιγά και ποιες είναι οι αντοχές του ρόστερ, δεδομένου ότι άρχισε να πλήττεται από τη φθορά των τραυματισμών. Νοκ άουτ ο Τζαβέλλας; Πρόβλημα στο κέντρο άμυνας, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι "άδειο", αφού αναγκάζεται να παίζει στόπερ ο Τζαβέλλας ή ο Σκόνδρας. Νοκ άουτ ο Περέιρα; Πρόβλημα στην επίθεση, όπου επίσης είναι περιορισμένες οι επιλογές σίγουρων λύσεων. Αρχίζει, δηλαδή, να δοκιμάζεται σκληρά η συνειδητή μεταγραφική πολιτική λιτότητας του μεγαλομετόχου και του προπονητή, που άφησαν την ομάδα με πολύ λιγότερους νέους παίκτες από τους παλιούς που απομακρύνθηκαν. Και όσο η αγωνιστική περίοδος "κυλάει", τόσο πιο πολλές θα είναι οι ευκαιρίες για να μάθουμε εάν μπορούν να σηκώσουν ανάστημα οι Έλληνες πιτσιρικάδες, των οποίων τη βοήθεια υποχρεωτικά θα ζητήσει ο Άγγελος...

Λέω "υποχρεωτικά", διότι φαίνεται ότι ο κόουτς προτιμά να ακολουθεί την "πεπατημένη". Στο εύκολο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, ακόμη και όταν το σκορ έγινε 2-0, στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν υπήρχε ούτε ένας νεαρός Έλληνας. Μετά μπήκε ο Τζανδάρης και ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε. Συνεπώς, είναι ολοφάνερο ότι το πολύ βάρος θα το σηκώσουν και φέτος οι έμπειροι. Και επειδή δεν έχει το ρόστερ το "βάθος" που θα έπρεπε, η σειρά των Ελλήνων νεαρών θα έρχεται κάθε φορά που ο Άγγελος θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Για παράδειγμα, μπορεί κάποια στιγμή να παίξει ο Κουλούρης, αλλά αυτό θα γίνει μόνο εάν δύο από τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας.

"Στόχος το Πρωτάθλημα"

"Μη γελιέστε, ο προπονητής βάζει τους στόχους", είπε ο Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Και εξήγησε ότι η προσοχή της ομάδας είναι κυρίως στραμμένη στο Πρωτάθλημα. Ενδιαφέρουσα δήλωση, αλλά... νεφελώδης, καθώς δεν εξήγησε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος στο Πρωτάθλημα. Είτε γιατί σκόπιμα αποφεύγει να ξεστομίσει τη μεγάλη κουβέντα, είτε γιατί δεν θα μπορούσε να ήταν αυτό το θέμα συζήτησης σε συνέντευξη Τύπου πριν από ένα ματς για το Γιουρόπα Λιγκ.

Επειδή, όμως, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο και της πρώτης στα πλέι οφ, θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο, μια που αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και, μάλιστα, χωρίς Ιβάν Σαββίδη και Άγγελο Αναστασιάδη, μου δίνει το δικαίωμα ο κόουτς να σκεφτώ ότι ο στόχος που έχει θέσει είναι η κατάκτηση του τίτλου. Αλλά εάν ισχύει αυτό, προκύπτει μια φυσιολογική και δικαιολογημένη, νομίζω, ένσταση: Ο ΠΑΟΚ δεν έχει για προπονητή έναν μάγο, ούτε διαθέτει καλύτερη ομάδα από το φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, που είναι ο Ολυμπιακός. Συνεπώς, πρέπει να αναρωτηθούμε εάν ο Άγγελος έχει αξιολογήσει ρεαλιστικά τις δυνατότητες τις δικές του και της ομάδας του. Εάν πατάει στη γη ή πετάει στα σύννεφα, μαζί με τον Ιβάν...

Διαβάστε ακόμη:

Ετσι θα παίξουν ο ΠΑΟΚ και η Ντιναμό Μίνσκ (videos)

News 24/7

24MEDIA NETWORK