Και τώρα το... ανιαρό σενάριο

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης χαρακτηρίζει επίπλαστη και πρόσκαιρη την ηρεμία που έφερε στον ΠΑΟΚ το 0-0 με τον Ολυμπιακό και τονίζει ότι αυτοί που μπορούν να την επαναφέρουν μόνιμα είναι οι παίκτες και ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Και τώρα το... ανιαρό σενάριο
INTIME SPORTS

Η προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα έγινε με τον πιο άδοξο τρόπο. Με μια ισοπαλία μέσα στην Τούμπα που ανακούφισε τους πάντες. Τον μεγαλομέτοχο, γιατί δεν υποχρεώθηκε να πάρει αποφάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Τους παίκτες γιατί δεν κινδύνευσαν με νέους προπηλακισμούς. Τον Αγγελο Αναστασιάδη γιατί παρέμεινε στο πόστο του. Οσο για τον κόσμο, δεν βρήκε καν το κουράγιο να διαμαρτυρηθεί γιατί διαπίστωσε ότι με τον ΠΑΟΚ των δύο τελευταίων μηνών... ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Η ομάδα μέσα σε δύο μήνες “κατόρθωσε” να βρεθεί εκτός και των τριών φετινών στόχων της. Τώρα θα παλέψει για το αυτονόητο. Αυτό που επιτυγχάνει συνήθως, με ή χωρίς επενδυτή, με ή χωρίς καλό προπονητή, με λιγότερο ή περισσότερο ποιοτικούς παίκτες. Να πλασαριστεί στα πλέι οφ και να πάρει την πρωτιά για να παίξει στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν ένα σενάριο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ των υπηρεσιακών διοικήσεων, με μοναδικό επενδυτή τον λαό. Είναι ένα σενάριο ανιαρό και βαρετό για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Ο οποίος, βέβαια, διαπιστώνει ότι για τρίτη χρονιά σερί η επένδυσή του δεν αποδίδει. Ούτε σε διακρίσεις, ούτε σε οικονομικό αποτέλεσμα.

Τις αιτίες της αγωνιστικής πτώσης του ΠΑΟΚ τις αναλύσαμε πολλές φορές. Αλλωστε, δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη ικανότητα. Ηταν φως φανάρι εξ αρχής ότι το ρόστερ του δεν θα αντέξει. Ηταν σίγουρο ότι θα πληρώσει τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό. Ηταν αδύνατο, εκ των πραγμάτων, να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, εάν εκείνος έπαψε να αφήνει απροσδόκητα βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται μόνο οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά και δύο πίσω από τον Παναθηναικό. Ο πριν 65 μέρες επίδοξος πρωταθλητής είναι τρίτος και, το κυριότερο, αναζητεί απεγνωσμένα την αγωνιστική ανάκαμψή του.

Ψάχνουν, αλλά δεν βρίσκουν...

Το ερώτημα που ίσως δεν απαντηθεί ποτέ είναι γιατί δεν μπορούν να καταλήξουν οι παίκτες και ο Αγγελος στο τι έφταιξε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά. “Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει”, δηλώνουν οι παίκτες. “Η ομάδα από το ματς με την Ξάνθη και μετά είδα ότι δεν είναι αυτή που ήταν και έκρινα ότι φταίω εγώ, γι' αυτό έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του μεγαλομετόχου”, είπε ο Αγγελος, χωρίς να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει σε τι ωφελεί η παρουσία του από τη στιγμή που δεν μπορεί να συνεφέρει την ομάδα που ο ίδιος δημιούργησε. Διότι δεν προσφέρεις τίποτε με το να λες “εγώ ποτέ δεν φεύγω, πάντα με διώχνουν”. Προσφέρεις όταν δεν φεύγεις αλλά παρουσιάζεις μια καλή ομάδα. Ο Αγγελος, εδώ και δύο μήνες, παρουσιάζει μια ομάδα φάντασμα και δείχνει αδύναμος να τη βοηθήσει. Προφανώς, ούτε αυτός ξέρει τι φταίει. Διότι αν ήξερε θα το αντιμετώπιζε.

Να γίνουν πάλι ο-μά-δα

Οταν λέω ότι πρέπει να βρουν ποιο είναι το πρόβλημα, δεν εννοώ ότι πρέπει να ξαναπαίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν ο... Μέσι, ο Ρονάλντο και ο Ρόμπεν. Εννοώ ότι ο Αγγελος και οι παίκτες του ΠΑΟΚ οφείλουν να ξαναβγάλουν στο χόρτο το ένα και μοναδικό θετικό στοιχείο που χαρακτήριζε την ομάδα τους. Το γεγονός ότι ήταν ο-μά-δα. Ενα σύνολο πειθαρχημένο, οργανωμένο, προσηλωμένο σε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, ένα σύνολο που έβλεπες τι παίζει ή τι προσπαθεί να παίξει, Αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες το ίδιο σύνολο παίζει... τουρλουμπούκι μπάλα. Ενα ποδόσφαιρο χωρίς αρχή και τέλος. Με “τρύπια” άμυνα, με ανικανότητα στη δημιουργία, με λίγες τελικές προσπάθειες, με ελάχιστες ευκαιρίες. Είναι μια ομάδα χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος, χωρίς ομαδικό πνεύμα. Μια ομάδα με κανένα απολύτως αγωνιστικό αβαντάζ, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμη και στους θεωρητικά κατώτερους. Επ' αυτού πρέπει να δώσουν τις απαντήσεις παίκτες και προπονητής. Θα είναι αρκετό. Διότι το να μάθει μπάλα ο άμπαλος, το να τρέξει γρήγορα ο αργός, ή να σκεφτεί έξυπνα ο αργόστροφος, δεν γίνεται...

Τουλάχιστον να προσπαθήσουν

Η ηρεμία που υποτίθεται ότι αποκαταστάθηκε με το 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι, όπως όλοι ξέρουν, επίπλαστη και πρόσκαιρη. Την περασμένη Κυριακή αποτράπηκαν τα χειρότερα, αλλά ποιος υπογράφει ότι δεν θα έρθουν με την αμέσως επόμενη ήττα και την αμέσως επόμενη άθλια εμφάνιση; Ποιος μας λέει ότι δεν θα ξαναβρεθούν οι παίκτες στο μάτι του κυκλώνα και ο Αγγελος υπό παραίτηση; Ποιος μας βεβαιώνει ότι δεν θα ψάχνουν πάλι εξαγριωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον Βρύζα; Κανείς. Αντίθετα, η κοινή λογική λέει ότι οι πάντες πλέον θα κρίνονται ανάλογα με το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα και την εμφάνιση της ομάδας. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η ομάδα μπορεί να σβήσει τη φωτιά πάνω στην οποία βράζει το καζάνι. Με την προσπάθειά της. Εάν γίνει πάλι ομάδα και αν ξαναπαίξει καλό ποδόσφαιρο, δεν θα προκαλούν σοβαρές παρενέργειες οι ήττες. Εάν συνεχίσει στο ίδιο αποκρουστικό μοτίβο και νέες ήττες θα έρθουν και οδυνηρές θα είναι οι συνέπειές τους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK