Μηδέν εις το πηλίκον από τον Τζακ

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης καταγράφει τα απογοητευτικά συμπεράσματα από τη συνέντευξη Τύπου του νέου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατόρθωσε να πείσει κανέναν ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο δράσης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ξεκάθαρους αγωνιστικούς στόχους.

Μηδέν εις το πηλίκον από τον Τζακ

Σκέτη απογοήτευση ο Ιάκωβος Αγγελίδης. Από όσα είπε και, κυρίως, όσα δεν είπε, στη συνέντευξη Τύπου, προέκυψε ένα τεράστιο μηδενικό εις το πηλίκον.

Αθλητικό Κέντρο: «Δεν γνωρίζω τι σκέφτεται ο Ιβάν Σαββίδης».

Χρέη: « Δεν γνωρίζω πώς θα χειριστεί το θέμα ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν έχω μελετήσει ακόμη αυτό το θέμα».

Γήπεδο: «Μελετάμε όλες τις δυνατές επιλογές για ανακατασκευή της Τούμπας, ή κατασκευή άλλου γηπέδου».

Αναστασιάδης: «Δεν ξέρω γιατί υπέγραψε μόνο για έναν χρόνο».

Γκαρσία: «Δεν ξέρω τι συνέβη, δεν ήμουν εδώ εγώ».

Δεν γίναμε σοφότεροι

Σε ουσιώδη ζητήματα απαντήσεις δεν δόθηκαν και σοφότεροι δεν γίναμε. Για πλάνο μίλησε, βέβαια, αλλά πλάνο δεν καταλάβαμε κανένα. Του είπε ο Σαββίδης να αξιολογήσει τα στελέχη της ΠΑΕ σε όλα τα τμήματα και να φροντίσει να οργανώσει εταιρεία και ομάδα σε επαγγελματικά επίπεδα, όσο για τους στόχους, πρέπει η ομάδα να κινείται στα όρια του financial fair play, o Iβάν Σαββίδης μπορεί να διαθέτει εξτρά 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και άμεση επιδίωξη είναι η ανάδειξη νεαρών παικτών από τις ακαδημίες και μια καλή πορεία στην Ευρώπη! Τίποτε άλλο!

Υπό την πίεση των ερωτήσεων, αργότερα, ο Αγγελίδης διατύπωσε απλώς τον δικό του ευσεβή πόθο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο: «Δεν θέλω να πω σε πόσα χρόνια θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το Πρωτάθλημα, αλλά δεν αφήνουμε τη χρονιά να πάει χαμένη και πιστεύω ότι μπορεί φέτος να το διεκδικήσει…».

Άλλο, όμως, τι πιστεύει ο καθένας και άλλο ποιοι είναι οι στόχοι που ξεκάθαρα τέθηκαν, εάν τέθηκαν, από τη διοικητική κορυφή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την τεχνική ηγεσία. Προσέξτε όμως: Κάποια στιγμή, ο Αγγελίδης μίλησε για προσπάθεια πρωταθλητισμού με χρονοδιάγραμμα πενταετίας. Το δικό του συμβόλαιο, ωστόσο, είναι τετραετές, ενώ ο Αγγελος υπέγραψε ουσιαστικά για 10 μήνες. Αυτή η αναντιστοιχία μόνο προγραμματισμό, πλάνα και χρονοδιαγράμματα δεν προδίδει. Αντίθετα, φανερώνει πόσο σπασμωδικά κινήθηκε ο Σαββίδης το καλοκαίρι, προσπαθώντας να βρει έναν προσιτό οικονομικά προπονητή και έναν άνθρωπο για να του «σουλουπώσει» το μαγαζί. Το ωραίο, μάλιστα, είναι ότι η συνεργασία με τον Αγγελίδη προέκυψε… τυχαία, όπως είπε ο ίδιος ο Αγγελίδης, τονίζοντας ότι δεν τον βρήκε ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτός βρήκε τον ΠΑΟΚ!

Μεταγραφές: «Πρέπει να σεβόμαστε την άποψη του προπονητή», απάντησε ο Αγγελίδης, όταν ρωτήθηκε επίμονα γιατί ενώ έφυγαν 15 παίκτες από το περσινό ρόστερ, αποκτήθηκαν φέτος μόνο πέντε. Αφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο Αγγελος δεν ήθελε περισσότερες μεταγραφές. Υποστήριξε, όμως, ότι έγινε προσπάθεια να αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες τις τελευταίες μέρες, προσθέτοντας: «Δεν μπορέσαμε να πάρουμε. Είναι πιθανό να πάρουμε τις επόμενες δέκα μέρες…».

Αναπάντητα ερωτήματα

Γιατί, όμως, ενώ δεν ήθελαν περισσότερους, προσπάθησαν να πάρουν κι άλλους; Οι αδυναμίες που έδειξε η ομάδα άλλαξε τη γνώμη τους, ή οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ; Κι αφού προσπάθησαν να πάρουν, γιατί δεν κατόρθωσαν να πάρουν ούτε έναν, πέρα από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που ενώ ήταν ελεύθερος επί δύο μήνες, αποκτήθηκε μόλις τις προάλλες; Αυτά τα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα και, για να ξέρουμε τι λέμε, δεν θα μπορούσε να τα απαντήσει ο Αγγελίδης. Επ’ αυτών ξεκάθαρη εξήγηση θα μπορούσαν να δώσουν μόνο ο Ιβάν Σαββίδης και ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Ο Αγγελίδης θα εκπροσωπεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις υπερκείμενες αθλητικές αρχές. Καλείται να δώσει μάχη και να κρατήσει μια σταθερή γραμμή στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ. Θα τα καταφέρει; Προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω. Γιατί είδα έναν άνθρωπο να μην μπορεί να επικοινωνήσει εύκολα με τους Ελληνες, για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε καταλαβαίνει καλά ούτε μιλάει καλά τα ελληνικά, αλλά και έναν άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται εύκολα τι του λες, όχι μόνο γιατί δεν ξέρει ελληνικά, αλλά και γιατί δείχνει ότι δεν «στροφάρει». Ακόμη και τις πιο απλές ερωτήσεις δυσκολευόταν να τις «πιάσει». Και στις ερωτήσεις με δύο σκέλη, πάντα ξεχνούσε το ένα από τα δύο…

Μακάρι η συνέχεια να με διαψεύσει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι καμία πρόοδος δεν θα γίνει με πρόεδρο τον Αγγελίδη. Αλλωστε, ανέκαθεν πίστευα ότι δεν μπορεί να αλλάξει η θολή κατάσταση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την προσθήκη ενός μόνο στελέχους, έστω και αν αυτό το στέλεχος είναι ο πρόεδρος. Μακάρι να μην έχω «πιάσει» εγώ τις πραγματικές δυνατότητες αυτού του ανθρώπου και μακάρι, επίσης, να προκαλέσει το συντομότερο δυνατόν την αντικατάσταση στελεχών της ΠΑΕ που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να προσφέρουν το παραμικρό…

Διαβάστε ακόμη:

Η συνέντευξη Τύπου του Ιάκωβου Αγγελίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK