Εσύ... ποιανού είσαι;

O Kένιον Μάρτιν και ο Ντι Τζέι Κούπερ βρίσκονται προ των πυλών του Παναθηναϊκού και ο Τάσος Μαγουλάς επιχειρεί να εντοπίσει το πως και το πόσο θα βοηθήσουν οι δύο Αμερικανοί την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου στην προσπάθεια που θα κάνει για να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Εσύ... ποιανού είσαι;

Ο Παναθηναϊκός καταβάλει μία ύστατη προσπάθεια ανασυγκρότησης πριν από τους τελικούς. Έχει 20-25 ημέρες μπροστά του προκειμένου να εμφανίσει μία πιο στιβαρή εικόνα απέναντι στον Ολυμπιακό ξεπερνώντας την όποια δοκιμασία του βάλει ο ΠΑΟΚ.

Σε αυτή τη λογική τα ηνία φαίνεται πως δίνονται στον Σωτήρη Μανωλόπουλο, το μοναδικό σταθερό προπονητικό σημείο στην ομάδα την τελευταία τριετία και παράλληλα δύο καινούργιοι παίκτες οι οποίοι πρέπει να βοηθήσουν.

Χρησιμοποιούμε το «πρέπει» διότι ουδείς ξέρει για το κατά πόσο οι πρωταθλητές θα πάρουν κάτι διαφορετικό ιδιαίτερα από την θεωρητικά πιο ασφαλή λύση, αυτή του Ντι Τζέι Κούπερ. Θεωρητικά φαινόταν πως μία αλλαγή στα γκαρντ θα φέρει έναν έμπειρο, εκρηκτικό παίκτη, που θα έφερνε σκορ και ... μέγεθος που να προβληματίσει τα δυνατά γκαρντ του Ολυμπιακού.

Οι υψηλοί μέσοι όροι με τους "αιωνίους"

Ο ταλαντούχος κύριος Κούπερ προσφέρει τέλεια οργάνωση, ασίστ για όλο το κόσμο, σουτ συμπαθές. Πέρυσι στο 3-0 του Παναθηναϊκού είχε μέσο όρο 15 πόντους κι επτά ασίστ ενώ παρόμοιοι ήταν και οι αριθμοί του στα δύο παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο πως το όνομά του είχε περάσει και πέρυσι από το...τραπέζι των νταμπλούχων.

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως απορρίφθηκε διότι ο Κούπερ είναι κοντός (1,83), πολύ ελαφρύς, μέτριος αμυντικός και πρέπει να παίζει πάνω από 30 λεπτά για να ελέγχει το παιχνίδι. Συν την απειρία από αυτό το επίπεδο(τεράστιο μέγεθος ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν διεκδικούσε τίτλο στο ΣΕΦ). Ουσιαστικά δεν αποκτήθηκε κάποιος παίκτης που θα κάνει την διαφορά, αλλά περισσότερο συμπληρώνει τις υπόλοιπες επιλογές, με καλύτερο σουτ από τον Νέλσον, καλύτερη πάσα από τον Σλότερ.

K-Mart: Ο καθηγητής του pick n roll

Ο Κένιον Μάρτιν θα κάνει την διαφορά αρκεί να έρθει για να παίξει. Με 110 εκατομμύρια ως έσοδα μόνο από τα συμβόλαιά του στο ΝΒΑ για 13 χρόνια και ουσιαστικά έναν χρόνο εκτός μπάσκετ, βαδίζοντας στα 38 θα εμφανιστεί στην καλή σωματική κατάσταση όπως όταν κλήθηκε από τον Κιντ να βοηθήσει για 11 παιχνίδια τον Ιανουάριο τους Μπακς. Έχει τη διάθεση όμως; Τα υπόλοιπα βρίσκονται.

Θα παίξει σκληρή άμυνα, θα ηγηθεί της ομάδας, θα φωνάξει, θα τσακωθεί, θα διασκεδάσει παίζοντας με τον Ευρωπαίο Τζέισον Κιντ (Διαμαντίδης) έστω κι αν πλέον δεν θα καρφώνει με μανία. Έχει γίνει πιο βαρύς, τα γόνατά του (φάνηκε και στην Κίνα) έχουν λίγη από την παλιά τους δύναμη και ουσιαστικά θυμίζει περισσότερο σέντερ με σουτ.

Ο ατζέντης, του ατζέντη

Οι επιλογές πάντως μοιάζουν να είναι περισσότερο «αυτούς έφεραν οι μάνατζερ» παρά εκείνοι οι παίκτες που έρχονται για να αλλάξουν καταστάσεις.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει προκύψει εδώ και δύο χρόνια με τους πρασίνους καθώς από την μία ήρθαν σε ανοικτή κόντρα με έναν εκπρόσωπο παικτών και από την άλλη, ξεκινούν κάθε αναζήτηση από έναν άλλο. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να πράττει όπως θέλει καθώς σαφώς αυτός ορίζει το παιχνίδι.

Η πολύ στενή συνεργασία του με τον συγκεκριμένο ατζέντη η οποία ξεκίνησε από εκείνη την...περίφημη ομάδα του Μάλκοβιτς το 1997 και συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια, κάποια στιγμή κατέρρευσε λόγω προβλημάτων του μάνατζερ. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως τον στηρίζει τώρα που προσπαθεί πάλι να ...επιστρέψει κάτι που όμως περιορίζει σαφώς τις επιλογές. Γιατί; Διότι η ομάδα ναι μεν δεν «ψωνίζει» αποκλειστικά από αυτόν, αλλά κάθε παίκτη που αναζητά, το πράττει μέσω του συγκεκριμένου και τις λίστες του.

Πανίσχυρος, θεωρητικά στο παρελθόν, κάνει το come back αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη του συλλόγου αλλά με περιορισμένο πελατολόγιο ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Το θέμα πάντως θα απασχολήσει περισσότερο τη διοίκηση της ομάδας το καλοκαίρι, όταν θα αλλάξουν πάλι οι ξένοι και πιθανώς θα αλλάξει πάλι ο προπονητής.

Διαβάστε ακόμη

Ναυαγεί η περίπτωση Καϊμακόγλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK