Για να προλάβει του Αγίου Γεωργίου

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί τους λόγους της ήττας του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη. Οι κακές επιλογές στην άμυνα και η διστακτικότητα για 30' στην επίθεση, του στοίχισαν μια καλύτερη μοίρα.

Για να προλάβει του Αγίου Γεωργίου
INTIME SPORTS

Έτρεξε, «έδειρε» μόνο για εννέα λεπτά, έχασε. Το πρόβλημα όμως για τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι χάνει τον πρώτο αγώνα εύκολα, όπου θεωρητικά η Ρεάλ ήταν πιο κουρασμένη, ούτε όλα όσα έκανε. Το πρόβλημα είναι ότι ξέρει πώς θα πάρει αυτή την σειρά αλλά δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι θα συμβούν οι επιθυμίες του.

Τα όργια που δεν…έγιναν

Έχασε γιατί δεν έπαιξε σκληρά, έκανε τόνους κακών επιλογών στην άμυνα, ήταν διστακτικός 30’ στην επίθεση με αποτέλεσμα διαγωνισμό σφαλμάτων. Έχασε κυρίως διότι ο Σπανούλης δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του την Ρεάλ. Όπως ακριβώς δεν την κέρδισε στο Λονδίνο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε σπουδαίο παιχνίδι μετά το πολύ κακό του ξεκίνημα, ο Πρίντεζης γύρισε φουριόζος και ο Σίμμονς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς. Τέλος. Ως εκεί. Ο Σερμαντίνι στο ξεκίνημα και μετά Πετγουέι και Λοτζέσκι διαγωνίζονταν για τον τίτλο του πιο αόρατου. Αν στην άμυνα ήταν αναμενόμενο ότι ιδιαίτερα οι δύο Αμερικανοί δεν θα βοηθούσαν, τότε θα έπρεπε να κάνουν όργια στην επίθεση για να ισορροπήσουν. Μέχρι τώρα σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό.

Για να προλάβει του Αγίου Γεωργίου
INTIME SPORTS

Εκεί ακριβώς είναι το ζήτημα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε με την γνωστή του βαρύτητα να γυρίσει από το -15 πολύ γρήγορα, αλλά κατάφερε με την κακή του άμυνα να μην πάρει προβάδισμα. Ακόμα κι έτσι θα είχε τύχη αν μπορούσαν οι παίκτες του να παίξουν δυνατά και να βρισκόταν ένας ακόμα γκαρντ να βοηθήσει τον Σπανούλη όταν η άμυνα άρχισε να κλείνει πάνω του.

Τα λάθη στις επιλογές

Τίθεται σαφώς, λοιπόν, θέμα επιλογών διότι τα σχήματα του Μπαρτζώκα δεν λειτούργησαν. Ο Περπέρογλου όχι μόνο έχασε όλες τις μάχες από τον Φερνάντεθ αλλά στην επίθεση τα ποσταρίσματά του περισσότερο καθυστερούσαν τους υπολοίπους. Ο Πετγουέι στο «4» δεν ήταν δυνατόν να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο(Μίροτιτς ή Ρέγιες). Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν όλες τις μάχες στην περιφέρεια, εξαιτίας του Μπουρούση δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στην ρακέτα τις λίγες φορές που προσπάθησαν.

Ο Ολυμπιακός είδε σε εννέα λεπτά ποιος είναι ο μοναδικός του δρόμος: να παίξει δυνατά ίσως και σκληρά. Να βελτιώσει όσο μπορεί στην άμυνά του και να ελπίζει ότι στους υπόλοιπους αγώνες θα μπούνε τα σουτ από τους παρτενέρ του Σπανούλη. Σε αντίθετη περίπτωση, αν επαναληφθεί το σενάριο της Μεγάλης Τρίτης, μοιάζει τρομερά δύσκολο να υπάρχει αγώνας του Αγίου Γεωργίου(23 Απριλίου).

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι μπορούν να ισορροπήσουν την σειρά, γνωρίζουν τον τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουν αν είναι σε θέση να το βγάλουν στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ρούντι Φερνάντεθ κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει η ομάδα του. Θέατρο; Υπερβολές; Προκλήσεις; Δικαίωμά του. Αυτός γελοιοποιείται όταν χάνει, όπως στο Λονδίνο. Το να ασχοληθεί ο κόσμος περισσότερο μαζί του δεν επηρεάζει την σειρά, αλλά αν οι παίκτες του Ολυμπιακού ασχοληθούν και βγουν από την ηρεμία τους, δεν θα τον σταματήσουν ποτέ.

Για να προλάβει του Αγίου Γεωργίου
INTIME SPORTS

Δεν μας αρέσει ο Φερνάντεθ ως Έλληνες, μισούμε τον Ναβάρο και αν ήταν στην Ευρώπη ο Γκασόλ(δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο) θα ήταν το λιγότερο αηδιαστικός. Καλύτερα να δούμε πώς ο Ναβάρο στα 34 παραμένει ηγέτης μίας τόσο μεγάλης ομάδας παρά την έλλειψει προσόντων και γιατί οι Ισπανοί έχουν καταφέρει να έχουν τους μισούς παίκτες της εθνικής τους στο ΝΒΑ όπου διαφημίζουν την χώρα τους με τον καλύτερο τρόπο.

Ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα ακούσετε ποτέ Ισπανό να μιλά με κάτι λιγότερο από θαυμασμό για τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη. Εννοείται ότι σαν συμπεριφορά είναι η ημέρα με την νύχτα, αλλά πολλές φορές αρνούμαστε πρώτα να δούμε το μπάσκετ και μετά τα συμπαραμαρτούμενα.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεάλ - Ολυμπιακός 88-71

Μπαρτζώκας: "Κάποιοι παίκτες ήταν ανενεργοί"

Προκάλεσε ο Ρούντι τον Σπανούλη (VIDEO)

Καυγάς Μπουρούση-Πέτγουεϊ (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK