Η... ευλογία να είσαι Έλληνας

Ο "Παπ" έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τους πρωτοεμφανιζόμενους. Είναι 24 ετών ήδη και πρωταγωνιστεί από τα 18 του είτε στην εθνική είτε σε δύο πολύ μεγάλους συλλόγους. Το βασικότερο πλεονέκτημα όμως του το δίνει το γεγονός πως είναι …Έλληνας. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Η... ευλογία να είσαι Έλληνας

Εμείς τους στέλνουμε γκαρντ, το πολύ σμολ φόργουορντ, αυτοί τους κάνουν τεσσάρια. Ο Γιαννάκης Αντετοκούνμπο, λάμπει στους τελευταίους αγώνες των Μπακς ως πάουερ φόργουρντ στα ευέλικτα σχήματα του Κιντ. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ακόμα…χειρότερος, διότι απόντος του Τέρενς Τζόουνς ξεκίνησε ακόμα και βασικό τεσσάρι στο Χιούστον . Βεβαίως παρόντος του Ντουάιτ Χάουαρντ είναι κάπως σχετικά όλα αυτά όμως η πραγματικότητα είναι πως το καλύτερο παιχνίδι το έκανε «παίζοντας» ανάμεσα στο 3 και το 4.

Ουσιαστικά οι Ρόκετς εκμεταλλεύονται την παρουσία τουπιο δυναμικού ψηλού των ημερών μας, για να κτίσουν γύρω του διάφορα …παιχνίδια ταοποία πλέον στηρίζονται και στο καλό σουτ του Παπανικολάου.

Ο Παπ έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τους πρωτοεμφανιζόμενους. Είναι 24 ετών ήδη και πρωταγωνιστεί από τα 18 του είτε στην εθνική είτε σε δύο πολύ μεγάλους συλλόγους. Το βασικότερο πλεονέκτημα όμως του το δίνει το γεγονός πως είναι …Έλληνας. Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν μαθαίνουν ορισμένα πράγματα σημαντικά για το μπάσκετ(τρίπλα, σουτ από μέση απόσταση) αλλά γνωρίζουν καλύτερα από όλους να διαβάζουν το παιχνίδι. Οι νεαροί παίκτες, μαθαίνουν να βλέπουν τις αδυναμίες του αντιπάλου κι έχοντας από την εφηβική ηλικία την πίεση της νίκης, αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα ως τελικό.

Η... ευλογία να είσαι Έλληνας

Σε φουλ ρυθμούς

Αυτό πετυχαίνει ο Παπανικολάου στο ξεκίνημα της χρονιάς. Εκεί όπου οι Αμερικανοί είναι ακόμα χαλαροί και οι αντίπαλες ομάδες δεν ασχολούνται τόσο με το σκάουτιγκ λόγω συνεχόμενων αγώνων, ο Έλληνας παίκτης αγωνίζεται στο κόκκινο.

Οι Ρόκετς του έδωσαν ένα μεγάλο συμβόλαιο μεν, αλλά για έναν χρόνο(ουσιαστικά) δε. Η μετάφραση ήταν απλή: Είτε μένεις εδώ για πολλά χρόνια και με πραγματικό ρόλο είτε επιστρέφεις σπίτι σου. Αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο με αθλητές οι οποίοι κάνουν καλή καριέρα στην Ευρώπη αλλά οι Αμερικανοί δεν είναι σίγουροι κατά πόσο θα προσαρμοστούν στο ΝΒΑ. Άλλωστε ο Παπ κουβαλάει και την ελληνική …κατάρα διότι είναι γνωστό πως οι Έλληνες παίκτες δεν μένουν στο ΝΒΑ και ο Αντετοκούνμπο είναι ως τώρα μόνο μία εξαίρεση.

Η... ευλογία να είσαι Έλληνας

Τα δύσκολα έρχονται

Όσο θα περνούν τα παιχνίδια και ιδιαίτερα καθώς θα περάσουμε το διάλειμμα για τοAllstargame, τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα αλλά για τον Κώστας Παπανικολάου το πραγματικό τεστ θα είναι μετά τον Φεβρουάριου όπου θα κρίνεται ίσως και η πρώτη θέση στην Δύση με τους Ρόκετς να εμφανίζονται ως ανταγωνιστές. Εκεί θα δει αμυντικούς να τον κυνηγάνε μόλις πάρει την μπάλα, να ξέρουν πως περιμένει στις γωνίες για να σουτάρει, να τον ακολουθούν παίκτες με πλουσιότερα αθλητικά προσόντα σε κάθε του ντράιβ.

Εκεί θα πείσει πραγματικά τους Ρόκετς και το ΝΒΑ για το πού θα βρίσκεται τον Ιούνιο. Η ομάδα θα του δώσει όλες τις ευκαιρίες του κόσμου.

Κάνει μία εξαιρετική αρχή αλλά αυτό τον υποχρεώνει να έχει συνέχεια και η συνέχεια αφορά μόνο στην ελαχιστοποίηση των αδυναμιών. Στο ΝΒΑ δεν κάνουν ομαδικές προπονήσεις μέσα στην σεζόν κι επικεντρώνονται στις ατομικές για να βελτιωθούν οι αδυναμίες. Οφείλει να αξιοποιήσει το γεγονός πως βρίσκεται σε ένα σύνολο που έχει ήδη δύο μεγάλους ηγέτες και όλοι γύρω τους μπορούν να κινούνται πιο ελεύθεροι.

Και αν ο Παπ τα καταφέρει, μαζί με τον Αντετοκούνμπο, θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη διαφήμιση παγκοσμίως για το ελληνικό μπάσκετ. Περισσότερο και από τις επιτυχίες της εθνικής, περισσότερο και από τις νίκες στην ευρωλίγκα. Το γιατί, το καταλαβαίνετε όλοι.

Διαβάστε ακόμη:

"Πύραυλος" ο Παπανικολάου στη νίκη του Χιούστον! (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK