Με την ίδια συνταγή

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Ολυμπιακό και την επιλογή των ανθρώπων της ομάδας να στηρίξουν και να εμπιστευτούν το ίδιο πλάνο με πέρυσι.

Με την ίδια συνταγή

Λένε πως συνταγή που κερδίζει δεν… χαλάει. Μία συνταγή, ομάδα, που τα έχασε όλα πέρυσι αλλάζει ή παίρνει έναν χρόνο παράτασης; Ο Ολυμπιακός επιλέγει το δεύτερο. Άπαντες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μίλησαν για το περυσινό πλάνο που ήταν σωστό αλλά λόγω ατυχιών, κυρίως, δεν λειτούργησε. Κοιτώντας τις προσθήκες που έγιναν, φαίνεται πως το πλάνο ίσως να αλλάξει αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα την Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ για να παίξει το παιχνίδι που δεν έκανε την τελευταία διετία στην έδρα του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια η παρούσα ομάδα των ερυθρολεύκων, χωρίς τον Ντάρντεν αλλά και τον Παπαπέτρου, θα παρουσιάσει μία μίξη του περυσινού Ολυμπιακού με πινελιές μίας πιο αμυντικογενούς ομάδας.

Το βασικό πλάνο είναι ίδιο με το περυσινό αλλά ο Μπαρτζώκας πιστεύει πως με υγιή τον Σπανούλη τα πάντα θα λειτουργήσουν καλύτερα ενώ η προσθήκη του Λαφαγιέτ δίνει ένα πολύ πιο σταθερό σουτ κι εκτέλεση του πικ εν ρολ από τον αντικαταστάτη του Κόλινς.

Γρήγορος ρυθμός

Είναι σαφές πως οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν καταρχάς να παίξουν γρήγορα διότι αυτό έχει μάθει η συγκεκριμένη ομάδα που θα έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Το 5-5 θα είναι μία αποτυχία διότι κοιτώντας τις δύο ομάδες στην προετοιμασία, μοιάζει πολύ δύσκολο στον παρόντα Παναθηναϊκό να ακολουθήσει ένα γρήγορο τέμπο.

Πρώτα ο Ολυμπιακός θα τρέξει πιέζοντας παράλληλα πολύ τον Διαμαντίδη είτε με τον Μάντζαρη είτε με τον Λαφαγιέτ. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στην περυσινή του νίκη στο ΟΑΚΑ ή ακόμα και σε αυτή το 2011, δεν κατάφερε ποτέ να επιβάλει έναν γρήγορο ρυθμό και ψηλό σκορ.

Το παιχνίδι στην ρακέτα

Εκεί που πέρυσι εμφάνισε όλες του τις αδυναμίες ή τις εξέθεσε το παιχνίδι των πρασίνων, στην ρακέτα, αυτό είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Χάντερ. Αποκτήθηκε για να ισορροπήσει τα πράγματα αφού ο Ντάνστον και ο Πρίντεζης κατέληγαν να παίζουν χωρίς καμία βοήθεια. Ο Πετγουέι με συνεχόμενα άσχημα παιχνίδια, παρόντος του Γκιστ, ο Σίμονς δεν θα είναι η λύση γι αυτό και ο Μπαρτζώκας πιστεύει πως ο Χάντερ έχει την δυνατότητα να πάρει τα ριμπάουντ.

Η περυσινή αποτυχία στο πρωτάθλημα αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα σε μία ομάδα που πίστευε ότι είχε επιστρέψει στην κορυφή στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα και η επιλογή της ομάδας ήταν να απαντήσει με στήριξη κι εμπιστοσύνη στο πλάνο.

Ο Ολυμπιακός πιστεύει πως έχει την σωστή συνταγή και με τις…αμυντικές προσθήκες, είναι έτοιμος να πάρει τον …χαμένο αέρα από τον Παναθηναϊκό.

Χάνοντας την… χρονιά

Για την παρέα του Σπανούλη δεν κρίνεται μόνο ένας τίτλος αλλά η ηρεμία των έξι επόμενων μηνών. Μία αποτυχία την Πέμπτη και ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την χρονιά έχοντας χάσει κοντά στο 30% των στόχων του και θα πρέπει στους επόμενους μήνες να προσπαθήσει πολύ για να ξεπεράσει ένα πέμπτο σερί κτύπημα από ένα σύνολο που νόμιζε πως είχε αποκαθηλώσει το 2012. Αν το ξεπεράσει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK