Μεγάλη Παρασκευή

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τη Μεγάλη Παρασκευή των "αιωνίων" στην Ευρωλίγκα και τον στόχο να μην αποδειχθεί Παρασκευή και...13. Οι "μάχες" γνωστές... Γιάνκοβιτς VS Άντερσον και Σπανούλης VS Ζοτς.

Μεγάλη Παρασκευή
INTIME SPORTS

Αυτή είναι μία μεγάλη Παρασκευή σε σημασία για τις ομάδες μας με σκοπό να μην αποδειχθεί Παρασκευή και...13 ή κατά το πιο ελληνικό να μην είναι μία πένθιμη ημέρα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δύο νίκες και οι αιώνιοι κλειδώνουν τους μεγάλους τους στόχους πλησιάζοντας παράλληλα το...ευκταίο, για τον γράφοντα, σενάριο της κόντρας τους στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Φενέρ σφραγίζει την παρουσία του στην πρώτη δυάδα άρα και το πλεονέκτημα έδρας, ο Παναθηναϊκός με νίκη στο Κάουνας είναι βέβαιος για την συμμετοχή του στην επόμενη φάση.

Γιάνκοβιτς εναντίον Άντερσον

Ξεκινώντας χρονικά οι πράσινοι βρίσκονται στο Κάουνας όπου και μπορούν να επιβεβαιώσουν την φετινή τους σταθερότητα. Νικούν εύκολα ή δύσκολα ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, δεν μπορούν να επικρατήσουν απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους. Οι Λιθουανοί είναι σαφώς κατώτεροι και ας ξεκίνησαν την σεζόν με νίκη σε φιλικό στο Κάουνας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν θα βρουν όμως την ίδια ομάδα.

Η νέα συλλογιστική του Ιβάνοβιτς θέλει τους πρωταθλητές να παίζουν πιο σκληρά στην άμυνα, να κατεβάζουν τα σκορ και να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Αν το κάνουν και την Παρασκευή, τους αρκεί. Οτιδήποτε λιγότερο τους βάζει σε κίνδυνο καθώς η Ζαλγκίρις εμφανίζεται πολύ σοβαρή και συγκροτημένη αγωνιζόμενη στο όριό της. Ο Τζέιμς Άντερσον είναι από τους καλύτερους ξένους της φετινής σεζόν και ίσως ο καλύτερος και ο παίκτης που ο Παναθηναϊκός μπορούσε να εντάξει αλλά επέλεξε να δώσει χώρο στον Γιάνκοβιτς και η επιλογή αποδείχθηκε σωστή και κυρίως με προοπτική για τα επόμενα χρόνια. Διότι καλούς Αμερικανούς βρίσκεις, αλλά χωρίς ελληνικό κορμό δεν πας πουθενά.

Εκεί που θέλει να πάει η ομάδα της Αθήνας, είναι στη νίκη για να ξεμπερδεύει με το θέμα πρόκρισης προκειμένου να μην μπαίνουν ιδέες σε Άλμπα και Ζαλγκίρις.

Σπανούλης εναντίον Ομπράντοβιτς

Για τον Ολυμπιακό αυτός είναι ο πρώτος από τους τέσσερις τελικούς για την πρωτιά. Νικά την Φενέρ και μετά με δύο νίκες στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια είναι σίγουρα πρώτος ή δεύτερος. Άρα με πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Η Φενέρ για πρώτη φορά στην εποχή Ομπράντοβιτς έχει βρει ρυθμό, παίζει εγγύτερα στο δυσθεώρητο μπάτζετ της ενώ η εικόνα της στο τουρκικό πρωτάθλημα επιβεβαιώνει πως ο Ζοτς έχει έναν στόχο: την Ευρωλίγκα. Και αυτό ιστορικά σημαίνει πολλά.

Οι ερυθρόλευκοι μέσα από έναν κυκεώνα τραυματισμών, που κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλύσουν μακριά από πολιτικές ...ευχελαίου, καλούνται να κερδίσουν μπροστά στο κοινό τους έστω και με έναν πόντο. Η λογική λέει πως αυτή θα είναι μία διαφορετική κόντρα από τις τελευταίες με τον Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ είτε με τον Παναθηναϊκό είτε με την Φενέρ.

Μέχρι τώρα ο Σέρβος επέμενε σε ένα θυμικό να μην επιλέγει βοήθειες στον Σπανούλη και την πλήρωνε πολύ ακριβά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σίγουρα έχει κίνητρο να διαλύει τις ομάδες του αντιπάλου προπονητή μετά την κόντρα τους. Το παιχνίδι των παικτών του Σφαιρόπουλου δεν θα αλλάξει. Αν και τον τελευταίο καιρό η άμυνα έχει δώσει την σκυτάλη στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι ίσως χρειαστεί να μπουν σε μία λογική πιο χαμηλού σκορ και αυτό θα εξαρτηθεί από την προσέγγιση της Φενέρ. Αν ο Ομπράνοτβιτς προκαλέσει πάλι τον Σπανούλη να τον νικήσει, οι Πειραιώτες έχουν σαφέστατα τον πρώτο λόγο και δύσκολα θα χάσουν διότι γνωρίζουν πώς να στηρίζουν τον ηγέτη τους.

Σε περίπτωση όμως που οι Τούρκοι αλλάξουν την αμυντική τους συλλογιστική, κάτι δύσκολο, τότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το κάνουν. Διότι μέχρι τώρα μόλις σε δύο παιχνίδια έμειναν κάτω από τους 70 πόντους(με Μάλαγα και Ολυμπιακό). Πληρώνουν το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη, και με διαφορά, για να διαθέτουν μονάδες με εντυπωσιακό ατομικό ταλέντο αλλά απέχουν από το να είναι ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να σκοράρει σίγουρα αλλά και να κρατήσει ισορροπία με σκληρή άμυνα την οποία δεν...συμπαθούν οι βεντέτες της Φενέρ.

Αυτή η ημέρα είναι η μεγαλύτερη του πολέμου για τις ελληνικές ομάδες και όχι μέχρι την επόμενη. Από την Παρασκευή, θα εξαρτηθεί η...ανάσταση ή η σταύρωση και για τους δύο.

Διαβάστε ακόμη:

Πονοκέφαλος με Μάντζαρη

Ζήσης: "Η καλύτερη σεζόν του Σπανούλη"

Επίδειξη δύναμης η Μπαρτσελόνα, 30άρα η Ρεάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK