Νίκη... παγίδα

O Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας την "πονηρή" ενόψει του ματς με την Μπασκόνια.

Νίκη... παγίδα
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα για τα δεδομένα της Euroleague πολλώ δε μάλλον για την Ελλάδα. Η εισαγωγή γίνεται για το γεγονός ότι η απουσία του Σπανούλη δεν επηρέασε τους "ερυθρόλευκους" στην Πυλαία. Στην προτελευταία επιίνδυνη έξοδο, η ομάδα του Πειραιά έδειξε την ποιότητά της και τη διαφορά σε σχέση με το μαχητικό ΠΑΟΚ.

Χωρίς τον αρχηγό του παίζει διαφορετικά, οι παίκτες δεν εφησυχάζουν και η άμυνα μπορεί να κερδίσει έναν αντίπαλο με περιορισμένες επιλογές. Η νίκη για τον Ολυμπιακό είναι πραγματικά σημαντική διότι παίρνει την ψυχολογία ώστε να παίξει στην Βιτόρια και παράλληλα διατηρεί το πλεονέκτημα από τον Παναθηναϊκό.
Ίσως η ψυχολογία να αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο διότι όταν έξι μήνες, όλοι έχουν μάθει να στηρίζονται τόσο πολύ στον έναν, δεν είναι εύκολη αντίδραση. Για τον Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του φάνηκε αρκετά ομαλή η μετάβαση εντός των συνόρων και αυτή είναι η παγίδα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει εύκολα τον ΠΑΟΚ αξιοποιώντας το ταλέντο του και την πληθώρα λύσεων, αλλά το πραγματικό ερώτημα θα απαντηθεί σε λίγες ημέρες στην Βιτόρια. Εκεί που θα δώσει το απόλυτο τεστ για όλο του το ρόστερ και ιδιαίτερα τους ξένους, οι οποίοι ως τώρα είχαν αποκλειστικά συμπληρωματικούς ρόλους. Αν... χαρεί λίγο παραπάνω από όσο πρέπει, τότε η Βιτόρια θα εξελιχθεί και πάλι σε τόπο μαρτυρίου.

Για τον ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να υπάρξει αυστηρή κριτική διότι με ένα τόσο περιορισμένο ρόστερ βγαίνει η κούραση όλης της σεζόν. Και μίας πολύ δύσκολης περιόδου. Για το "δικέφαλο" άλλωστε τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα αναφορικά με το παρόν και το μέλλον: ενίσχυση οικονομική ώστε του χρόνου να διαθέτει όλες τις επιλογές για να κοντράρει τους άλλους μεγάλους.

Δεν έχει χρόνο

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία νίκη στην Δράμα χωρίς να αγχωθεί, αλλά δεν λύνει τα πραγματικά του προβλήματα και το ξέρει. Αυτό που προσπαθεί και θα συνεχίσει να προσπαθεί να πράττει ο Ιβάνοβιτς είναι να μην προστεθούν άλλα με σοβαρότερο την αμφισβήτηση. Είναι σαφές πως δεν ξεκίνησε την χρονιά για να κατακτήσει την Euroleague και το κύπελλο του έδωσε μεγάλη παράταση, αλλά τώρα κατανοεί πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι Λαμποράλ και υποχρεούται να κυνηγά κάθε παιχνίδι και κάθε διάκριση.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 72-88

ΚΑΟΔ - Παναθηναϊκός 65-81

News 24/7

24MEDIA NETWORK