Νικητής τα μαύρα γυαλιά

Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει τα δεδομένα ενόψει του δεύτερου τελικού της Basket League στο ΣΕΦ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και εξηγεί γιατί δεν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση.

Νικητής τα μαύρα γυαλιά

Μοιάζει ως η πιο εύκολη ανάλυση που μπορεί να γίνει σε τελικό. Όποιος φτάσει στους 60-65 θα είναι ο νικητής. Η ομάδα που θα καταφέρει να βάλει κοντά στα 10 τρίποντα θα νικήσει. Αρκεί να πάρεις τα ριμπάουντ από τους τόνους αστόχων σουτ, για να έχεις προβάδισμα.

Αυτή είναι η ιστορία όπως προδιαγράφεται στον 2ο τελικό της Α1. Ο τόπος αλλάζει, ο τρόπος όχι. Φαίνεται πως θέλοντας και μη οι αιώνιοι συμφώνησαν στον τρόπο που θα ζήσουν και θα πεθάνουν. Γι αυτό και δεν υπάρχει φαβορί στο σημερινό παιχνίδι.

Διότι αμφότερες οι ομάδες γνωρίζουν άριστα τί πρέπει να κάνουν για να πάρουν την νίκη, μένει να το πράξουν. Εδώ είναι μία σειρά αγώνων, 12 στον αριθμό, που νικά ο λιγότερο κακός(ξεκινώντας από την πρώτη αναμέτρηση πέρυσι). Πρόκειται για παιχνίδια που μπορείς ακόμα ακόμα να χρησιμοποιήσεις το αδόκιμο «έχασε, δεν νίκησε». Αποτελεί τεράστιο σφάλμα στον αθλητισμό να μιλάς για ήττα και όχι για νίκη, αλλά σε όλα αυτά τα παιχνίδια, με τις άμυνες-σταυρό (κάνουν τον σταυρό τους να αστοχήσουν οι αντίπαλοι), περισσότερο ελπίζεις να αστοχήσει ο αντίπαλος παρά να πράξεις κάτι καλύτερο.

Οι «πράσινοι» όροι του παιχνιδιού

Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει απλά, έχει θριαμβεύσει με οκτώ νίκες στους 10 τελευταίους αγώνες, δύο εξ ‘ αυτών στην έδρα του αντιπάλου του, έχοντας κατακτήσει έως τώρα 6/6 τελικούς(παιχνίδια που είτε έκριναν τίτλο, είτε πρόκριση, είτε τελικούς Α1).

Έχει βάλει τους όρους του παιχνιδιού και ο Ολυμπιακός ακολουθεί με ελάχιστη επιτυχία.

Το σημερινό παιχνίδι σίγουρα θα δώσει τον τόνο στους τελικούς. Οι ερυθρόλευκοι όντες πίσω σε ψυχολογία, δεν θέλουν απλά μία νίκη όπως όπως (σαν αυτήν της Ευρωλίγκας) αλλά μία επιτυχία που θα τους ξαναβάλει στα πόδια τους. Ψάχνουν την πρώτη εμφατική νίκη της διετίας ώστε να γυρίσουν στο ΟΑΚΑ, με καλύτερη ψυχολογία.

Οι πράσινοι γνωρίζουν ότι με νίκη, στο ΟΑΚΑ, έχει στέψη. Το δέλεαρ είναι μεγάλο και ο Παναθηναϊκός ξέρει καλά ότι θα έχει πρόβλημα με τον Ολυμπιακό αν η σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι, εκεί όπου για πρώτη φορά στην έδρα του θα έχει αυτός το άγχος και το βάρος.

Βάλτε τα γυαλιά σας

Πολλοί καλοπροαίρετοι πιστεύουν ότι μετά από έναν κυκεώνα μπάσκετ του τρόμου, σήμερα θα δούμε μπάσκετ. Αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα. Εμείς θα πάμε στην σιγουριά των φετινών αγώνων που επιτάσσει…μαύρα γυαλιά καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης προς αποφυγή περαιτέρω βλάβης στους οφθαλμούς.

Διαβάστε ακόμη:

Παρουσία Αγγελόπουλου η προπόνηση

Την τελευταία στιγμή ο Γκιστ

News 24/7

24MEDIA NETWORK