ΝΒ... Αλβέρτης

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και αναλύει το σκεπτικό της επιλογής Αλβέρτη από τους πράσινους που να θυμίζει πολύ τον τρόπο που λειτουργούν οι ομάδες του ΝΒΑ σε ό,τι αφορά στον πρώτο προπονητή.

ΝΒ... Αλβέρτης

Ο Παναθηναϊκός επιλέγει κάτι μάλλον πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα προκειμένου να ολοκληρώσει την χρονιά. Η επιλογή του Αλβέρτη, όχι ότι έγινε με αυτό το σκεπτικό, θυμίζει πολύ τον τρόπο που λειτουργούν οι ομάδες του ΝΒΑ σε ό,τι αφορά στον πρώτο προπονητή: μία προσωπικότητα η οποία στέκεται στην άκρη του πάγκου κι έχει την ευθύνη για την τελική απόφαση. Οι βοηθοί ετοιμάζουν το αγωνιστικό πλάνο, προτείνουν την αμυντική και την επιθετική τακτική, κάνουν την προπόνηση.

ΝΒ... Αλβέρτης
priftis.jpg INTIME SPORTS

Η υποστηρικτική ομάδα...

Η παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη και κυρίως η παραμονή του Σωτήρη Μανωλόπουλου προσφέρει στον Παναθηναϊκό δύο παραμέτρους: την καλύτερη υποστηρικτική ομάδα από δύο νέους τεχνικούς με εξαιρετικά αποτελέσματα και παρουσία τα τελευταία χρόνια ως βοηθοί και την σιγουριά ότι όσα έκτισε ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα καταστραφούν προς χάριν ενός καινούργιου πολύ φιλόδοξου αλλά και με τεράστιο ρίσκο πλάνο. Γι αυτό άλλωστε δεν επελέγη τώρα ένας έμπειρος πρώτος προπονητής.

Με την παραμονή του βασικού συνεργάτη του Πεδουλάκη, η διοίκηση των πρασίνων καθιστά σαφές ότι δεν θέλει τεράστια απόκλιση από το πλάνο που έδωσε το κύπελλο, πρόσφερε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, χάρισε δύο τίτλους πέρυσι και κρατά την ομάδα σε δρόμο πρόκρισης για την οκτάδα της Ευρωλίγκας. Αυτό που τονίστηκε ως παράπονο αφορά σε πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά ώστε η ομάδα να έχει καλύτερο πρόσωπο στην επίθεση.

ΝΒ... Αλβέρτης
diamantidis.jpg INTIME SPORTS

Να αποφορτιστεί ο Διαμαντίδης...

Αυτό μόνο θέλει να αλλάξει ο Αλβέρτης και αυτό είναι το βασικό θέμα συζήτησης με τους Πρίφτη και Μανωλόπουλο, ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξει λίγο η χρησιμοποίηση των παικτών ώστε να πάρουν περισσότερο χρόνο παίκτες όπως ο Μαυροκεφαλίδης. Ούτως ή άλλως με την προσθήκη του Ράιτ το σχέδιο ήταν να αποφορτιστεί ο Διαμαντίδης αλλά αναγνωρίζεται ότι από τον πάγκο τις περισσότερες βοήθειες θα δώσει ο Μαυροκεφαλίδης.

Ο Μανωλόπουλος εξασφαλίζει την συνέχεια και τις αρχές στην άμυνα, ο Πρίφτης θα δώσει κάποιες διαφορετικές ιδέες στην επίθεση, όλα αυτά θα πρέπει να τα διαχειρίζεται μέσα στον αγώνα ο Αλβέρτης.

ΝΒ... Αλβέρτης

Ο Τζέισον Κιντ του Παναθηναϊκού

Ο Τζέισον Κιντ, για παράδειγμα, …δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά βρήκε τον ρυθμό του. Μόνο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει 30 παιχνίδια μέχρι ο Αλβέρτης να αρχίσει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

Κάτι …δραματικά διαφορετικό αγωνιστικό δεν θα πρέπει να περιμένουμε αφενός διότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει ριζική αλλαγή φιλοσοφίας, αφετέρου δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο με δεδομένη την ροή των αγώνων που σημαίνει περισσότερο…αεροπλάνο και καθόλου προπονήσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κίνηση του Παναθηναϊκού αν και μοιάζει με αντίστοιχες στο παρελθόν του ΠΑΟΚ(με τον Σκάιλς), του Ολυμπιακού(με τον Τόμιτς), διαφοροποιείται στο γεγονός ότι αναβάθμισε μεν τον Αλβέρτη σε πρώτο προπονητή πρόσθεσε όμως δίπλα του δύο πολύ καλούς βοηθούς οι οποίοι θα αναλάβουν όλο το τεχνικό σκέλος. Οι ρόλοι τους θα είναι σαφώς σημαντικότατοι.

Για την ιστορία Πρίφτης και Μανωλόπουλος συνεργάστηκαν στην εθνική στο ευρωμπάσκετ του 2011 και το προολυμπιακό του 2012, οπότε γνωρίζουν άριστα ο ένας τον άλλο και αυτό μέτρησε τόσο για την πρόσληψη του πρώτου όσο και για την παραμονή του δευτέρου προκειμένου να μην υπάρξει ζήτημα …επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη:

Aλβέρτης και επίσημα: "Δεν ήρθα... χθες στον Παναθηναϊκό"

Xωρίς Γκιστ η προπόνηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK