Ο πιο καλός ο μαθητής

Μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον μαθητή Σωτήρη Μανωλόπουλο που νίκησε τον δάσκαλο Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο πιο καλός ο μαθητής

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος συστήνεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, αλλά όχι στον Σούλη Μαρκόπουλο τον οποίο... νίκησε την Τρίτη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην πρώτη του αποστολή ως χεντ κόουτς και στον πρώτο ημιτελικό παίρνει ένα μεγάλο μερίδιο του περιπάτου των "πρασίνων" απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Οι δικές του ιδέες

Η εικόνα των πρωταθλητών χωρίς Διαμαντίδη, Μπατίστα (και Παππά) άλλαξε άρδην χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός είναι πια πανίσχυρος και θα "σκουπίσει" τον ΠΑΟΚ ή θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα όμως έχει την πινελιά ενός ανθρώπου που δουλεύει εδώ και τρία χρόνια στους "πρασίνους", είναι μαθητής του Σούλη Μαρκόπουλου (και του Βαγγέλη Αλεξανδρή) κι έμαθε πολλά δίπλα στον Πεδουλάκη και στον Μπαρτζώκα.

Αυτό που έδειξε η ομάδα του είναι πολλές από τις δικές του ιδέες και μπασκετικές αξίες όπως η πίεση του Νέλσον σε όλο το γήπεδο, οι εναλλαγές του ρυθμού, η αξιοποίηση όλων των παικτών με ρόλο. Ο Μποχωρίδης που άλλαξε τις ισορροπίες με τους πέντε πόντους του, ο Χαραλαμπόπουλος με τα δύο τρίποντα, τα ποσταρίσματα του... άχρηστου Νέλσον, φέρνουν την υπογραφή του.

Ο πιο καλός ο μαθητής

Ως εκεί βεβαίως διότι η διαδρομή του τώρα ξεκινά και το... πάνω με το... κάτω πολλές φορές κρατιούνται χέρι χέρι.

Ο Παναθηναϊκός όμως έκανε μόνο το 1-0 αν και φάνηκε πως η διαφορά του έμψυχου δυναμικού παραμένει σημαντική. Εκτός ο Διαμαντίδης ή ο Μπατίστα, αλλά μέσα ο Κούπερ, ο Νέλσον, ο Μποχωρίδης, ο Φώτσης. Εκτός ο Βον; Τέσσερα φάουλ ο εξαιρετικός Μαργαρίτης; Τέλος. Ο ΠΑΟΚ, για να έχει τύχη θα έπρεπε να έχει όλους τους παίκτες και σε καλή κατάσταση. Η κακή εικόνα των Κάρτερ και Λάγκφορντ κόστισε οποιαδήποτε ελπίδα.

Ο πιο καλός ο μαθητής
INTIME SPORTS

Ο Μαρκόπουλος κυνηγάει την υπέρβαση

Ουσιαστικά ο "δικέφαλος" ξέρει πως ακόμα και με τις απουσίες του ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί. Μόνο με υπέρβαση θα έχει τύχη και αυτή ίσως να ήταν εφικτή, αν ο Μαρκόπουλος δεν είχε... διδάξει τόσο καλά το πνευματικό του παιδί που λέγεται Μανωλόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει ενδιαφέρον στην σειρά, μόνο αν οι ξένοι του ανταποκριθούν στις ανάγκες ημιτελικών αλλιώς κοιτάει από νωρίς τους μικρούς τελικούς. Όσες ήττες κι αν κάνει δεν αλλάζει τίποτε από όσα πέτυχε και φέτος ο Σούλης Μαρκόπουλος με το συγκεκριμένο ρόστερ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα μπρος πίσω και το αντιαθλητικό σε βάρος του Κάρτερ επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε καιρό: οι Έλληνες διαιτητές μπορούν να είναι ανόητα... κακοί σε εύκολα παιχνίδια. Δεν έκριναν τίποτα, αλλά δεν γίνεται να χάνουν τα πιο απλά σφυρίγματα.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 83-58

Μανωλόπουλος: "Πάθος, συγκέντρωση, ενέργεια"

News 24/7

24MEDIA NETWORK