Οι ΝΒΑers και δύο πουκάμισα με 20 δολάρια

Επειδή από τον Ιανουάριο, ξεκινούν τα ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ για να παρακαλέσουμε τον Κουφό και να φωτογραφηθούμε με τον Παπανικολάου και τον Αντετοκούνμπο σίγουροι για την συμμετοχή τους, το θέμα δεν είναι οι …ΝΒΑερ. Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο αυτοί.

Οι ΝΒΑers και δύο πουκάμισα με 20 δολάρια

Πάλι κλήρωση, πάλι με Κροατία ή Σκόπια και λοιπούς γνωστούς αντιπάλους. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε το πραγματικό πρόβλημα που δεν είναι ούτε η κλήρωση ούτε οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι: είμαστε εμείς. Η ίδια ομάδα, το μπάσκετ που θα παίξει, οι παίκτες, ο προπονητής.

Δεν έχει καμία σημασία ποιον θα συναντήσουμε στην πρώτη φάση και με ποιον θα διασταυρωθούμε. Δεν έχει σημασία διότι αν η εθνική μας δεν είναι καλή, δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο, αποδείξαμε πως είμαστε ικανότατοι να διασυρθούμε από την Φινλανδία, την Ιταλία, την Σερβία. Δυστυχώς σε αυτή την διαδρομή των τελευταίων ετών, μοιάζουμε ικανοί μόνο για το χειρότερο και όχι για το καλύτερο. Η νίκη επί της Ισπανίας είναι η εξαίρεση για να επιβεβαιώσει τον κανόνα.

Μετά από συνεχόμενες αποτυχίες κινδυνεύει η εθνική να γυρίσει στις αρχές των 00ς όπου ό,τι κι αν έκανε έμοιαζε με το μαρτύριο του Σισύφου. Η πρόσληψη Κατσικάρη αναπτέρωσε το ηθικό όλων αλλά η απουσία βασικών στελεχών, ιδιαίτερα του Σπανούλη, κόστισε ένα καλό αποτέλεσμα. Πάνω από όλα φάνηκε πως ακόμα η ομάδα δεν είχε συγκεκριμένη ταυτότητα αφού ήταν ένα εντελώς καινούργιο σύνολο.

Επειδή από τον Ιανουάριο, ξεκινούν τα ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ για να παρακαλέσουμε τον Κουφό και να φωτογραφηθούμε με τον Παπανικολάου και τον Αντετοκούνμπο σίγουροι για την συμμετοχή τους, το θέμα δεν είναι οι …ΝΒΑερ. Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο αυτοί. Μακάρι να παίξουν άπαντες διότι έτσι θα εμφανίσουμε την πιο πλήρη ομάδα από το 2006. Ούτως ή άλλως ουδείς δεσμεύεται πραγματικά από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο με ολόκληρη χρονιά μπροστά του, αλλά είναι πολύ…θελκτική η Αμερική εκείνο τον καιρό γι αυτό και οργανώνονται τα ταξίδια. Με 20 δολάρια αγοράζεις δύο πουκάμισα.

Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, σαφείς κατευθύνσεις τις οποίες να υπηρετήσουν άπαντες ως το τέλος ακόμα και η ελληνοποίηση του Βασιλιά Ιάκωβου δεν θα προσέφερε τίποτε.

Οφείλουμε να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, ιδιαίτερα τις αδυναμίες που έχουμε και να δουλέψουμε σε αυτές. Να τις κρύψουμε όσο καλύτερα γίνεται. Αυτή την φορά δεν υπάρχει τίποτε εκτός από την επιτυχία, δηλαδή την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Διαβάστε ακόμη:

Η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ

Κατσικάρης: "Δεκτός υπό όρους ο κουφός"

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK