Οι υποσχέσεις είναι για να τηρούνται

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την ενθαρρυντική παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου με τη φανέλα του Ολυμπιακού στον "αγώνα της χρονιάς", κάνει την σύγκριση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μιλάει για την υπόσχεση του Γιώργου Μπαρτζώκα που λίγο έλειψε να μην τηρηθεί και περιμένει το μέλλον του σε βάθος 4ετίας.

Οι υποσχέσεις είναι για να τηρούνται
INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη μάχη για να πείσει τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αφήσει το κολλεγιακό μπάσκετ και ουσιαστικά να βάλει στον πάγο το αμερικάνικο όνειρο.

Το ζήτημα δεν ήταν το πενταετές συμβόλαιο με καλά χρήματα για τον νεαρό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε καταστήσει σαφές προς την οικογένειά του (διότι τύποις απαγορευόταν οποιαδήποτε επαφή του επαγγελματικού συλλόγου με τον ερασιτέχνη παίκτη διότι έτσι θα τιμωρείτο στις ΗΠΑ) ότι η ομάδα δεν θα αποκτήσει Αμερικανό παίκτη στο τρία οπότε ανάλογα και με τις προπονήσεις, ο... Πάπι θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής.

Η προσθήκη του Λοτζέσκι σε ένα βαθμό βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση διότι ο Αμερικανός δεν ήταν κάποιο μεγάλο όνομα και βεβαίως δεν μπορούσε να παίξει στο "3".

Το σερί που του κόστισε

Ο Ολυμπιακός όμως... μπορούσε να παίξει με τρία γκαρντ και αυτό άφησε από νωρίς τον Παπαπέτρου εκτός ομάδας. Πολλοί ήθελαν να δουν τον καλύτερο Έλληνα παίκτη στην ηλικία του (με αστερίσκο στον Γιαννάκη Αντετοκούμπο) ο οποίος είχε βάλει πλώρη για μία δεύτερη χρονιά στο Τέξας και μετά το ντραφτ, οι "ερυθρόλευκοι" όμως από νωρίς μπήκαν σε μία λογική... άμεσης νίκης και το σερί επιτυχιών απομάκρυνε συνεχώς τον Παπαπέτρου από το παρκέ.

Η υπόσχεση του προπονητή και του συλλόγου έμοιαζε πολύ μακρινή, μέχρι που ο Λοτζέσκι αντιμετώπισε συνεχόμενα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, ο Περπέρογλου τραυματίστηκε και η ομάδα έχασε τον ρυθμό της.

Είναι άδικο να πούμε ότι ο Παπαπέτρου παίζει μόνο λόγω του τραυματισμού του έμπειρου φόργουορντ γιατί μετά από την τελευταία διακοπή, γίνεται σαφές ότι έχουν μπει κάποια καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης. Είναι όμως και υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι τόσο καιρό ο 20χρονος φόργουορντ... ψηνόταν για να είναι έτοιμος στα δύσκολα.

Ο Αμερικανός Ιωαννίδης

Το βάπτισμα του πυρός ήρθε, πραγματικά, στη Μάλαγα διότι με 8 πόντους σε 13 λεπτά στον αγώνα της χρονιάς, δείχνει αυτό που γνωρίζαμε, πως αν μη τι άλλο είναι έτοιμος να βοηθήσει πολύ ή λίγο. Η υπόσχεση του κόουτς ξεκινά να υλοποιείται.

Η χρονιά ούτως ή άλλως ήταν... γνωριμίας με την ευρωπαϊκή νοοτροπία για ένα παιδί που ακόμα θα ήταν στις ΗΠΑ, αν δεν συναντούσε τον πιο δύστροπο προπονητή του κολλεγιακού μπάσκετ. Ο κόουτς του Τέξας, Ρικ Μπαρνς, φημίζεται για τις... ιωαννιδικές πρακτικές προς τους παίκτες, με μπουκάλια και βρισιές να φεύγουν προς τους αθλητές. Ο Παπαπέτρου, αν και σκληραγωγημένος, μόλις εμφανίστηκε η ελληνική προοπτική, άρχισε να σκέφτεται την επιστροφή, όχι όμως με ιδιαίτερο πάθος και ζητώντας συγκεκριμένες αγωνιστικές προοπτικές.

Αν είναι σωστή ή λάθος η επιλογή του, θα φανεί στην επόμενη τετραετία και ανάλογα με τον σχεδιασμό της ομάδας, που πάντως στηρίζει πολύ το μέλλον της στις δυνατότητές του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα λάθος που έκανε ως τώρα ο Παπαπέτρου ήταν ότι απέρριψε το Κάνσας για να πάει στο Τέξας. Απαράδεκτο...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ο ξεκούραστος Σπανούλης είναι απλά ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα και δίπλα του ο Μάντζαρης θα δώσει 9 ασίστ χωρίς λάθος, ο Λοτζέσκι θα έχει 7/8 δίποντα, ο Σερμαντίνι θα σαρώνει στα πικ εν ρολ. Το έχουμε ξαναπεί, ότι πληρώσεις παίρνεις, συνήθως, στο μπάσκετ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Οι ελληνικές ομάδες αρχίζουν και ανεβαίνουν και είναι το διάστημα που... πέφτουν οι ισπανικές. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε το τεράστιο πλεονέκτημα τώρα και ακόμα περισσότερο στα πλέι οφ, που έχουν οι ξεκούραστοι και χαλαροί από το πρωτάθλημα σύλλογοί μας, σε σχέση με τους Ισπανούς που δίνουν ντέρμπι κάθε εβδομάδα στη Λίγκα Εντέσα. Αυτά διότι μπορεί να έρθουν έτσι τα πράγματα, ώστε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μεταξύ τους παιχνίδι να παίζουν για τρίτη ή τέταρτη θέση έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση. Αρκεί βεβαίως να ηττηθεί σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια η Φενέρμπαχτσε.

Διαβάστε ακόμη

Μάλαγα-Ολυμπιακός 63-80

Μπαρτζώκας: "Όπως το είχαμε σχεδιάσει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK