Τέλος στους πειραματισμούς

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη και τη νίκη της Αρμάνι στην Κωνσταντινούπολη που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης των πράσινων, τονίζοντας πως οι παίκτες του Αλβέρτη θα πρέπει να ασχοληθούν στο εξής μόνο με το παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα.

Τέλος στους πειραματισμούς
INTIME SPORTS

Το μεγαλύτερο λάθος του Παναθηναϊκού θα είναι να σταθεί στην ήττα της Φενέρ και να ασχοληθεί μόνο με το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Μάλαγα. Ναι μία νίκη του αρκεί για να προκριθεί και αποτελεί το βασικό ζητούμενο αυτή την στιγμή, αλλά επειδή οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ακόμα αρκετό δρόμο, η Μπαρτσελόνα έδειξε στον Φραγκίσκο Αλβέρτη σχεδόν τα πάντα για το εγγύς μέλλον της ομάδας.

Η βαριά ήττα από τους Καταλανούς σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε σχεδόν τέλεια, ήρθε λόγω διαφοράς ποιότητας αλλά και αδυναμίας του Παναθηναϊκού να βρει μία αγωνιστική ισορροπία. Είναι δεδομένο πως ο Αλβέρτης θέλει να προσθέσει δικά του στοιχεία και πράττει ορθά διότι ήταν εμφανές ότι χωρίς ταχύτητα, οι πράσινοι θα αντιμετώπιζαν περαιτέρω προβλήματα.

Το θέμα είναι ότι ο Ράιτ μπορεί να τρέξει, ο Μπράμος, ο Γκιστ , ο Λάσμε, ο Φώτσης, ο Ούκιτς μπορεί να ακολουθήσουν αλλά για να τρέξουν θα πρέπει να να κερδίσουν τα ριμπάουντ και κυρίως να γνωρίζουν αυτό το παιχνίδι.

Δεν αλλάζεις στυλ μέσα στην χρονιά

Η ομάδα οικοδομήθηκε με γνώμονα τον μεγάλο ηγέτη της αλλά και την έλλειψη λύσεων. Ο Ράιτ ήρθε έστω και αργά για να βοηθήσει στην αλλαγή ταχύτητας. Με την Φενέρ τα σουτ του Μπράμου έδειξαν ότι μπορεί να παίξει γρηγορότερα ο πρωταθλητής, αλλά όταν τα σουτ δεν μπαίνουν, οι λύσεις κάπου εκεί τελειώνουν.

Αυτό που θέλει να πετύχει το προπονητικό τιμ χρειάζεται πολύ χρόνο για να γίνει συνήθεια και μεσούσης της χρονιάς αποτελεί ένα τεράστιο ρίσκο αγωνιστικό. Ενάμισι χρόνο ο Παναθηναϊκός έπαιζε ένα αργό μπάσκετ όχι μόνο λόγω φιλοσοφίας αλλά και ανάγκης. Για παράδειγμα ο Διαμαντίδης 30 λεπτά πάνω –κάτω δεν αντέχει, ο Μπατίστ στο πεντάλεπτο είναι off, Μασιούλις, Μαυροκεφαλίδης, δεν είναι ακριβώς στα καλύτερά τους σε ταχύτατο ρυθμό. Παράλληλα οι τραυματισμοί κράτησαν τον Λάσμε μακριά από την κορύφωση της απόδοσής του.

Έρχονται επτά τελικοί

Είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια άμεσα να φανεί η ένεση σπιρτάδας, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να έρθουν ήττες με πολύ πιο εύκολο τρόπο από ότι με το πιο αργό παιχνίδι. Βέβαια εδώ είναι και θέμα αντιπάλου διότι όντως η Μπαρτσελόνα μοιάζει ακόμα καλύτερη στο 5-5 από ότι στο γρήγορο μπάσκετ.

Έχοντας δύο τελικούς για πρόκριση και κατάταξη, με τα πλέι οφ να έρχονται, ο Αλβέρτης και οι συνεργάτες του οφείλουν να κατασταλάξουν άμεσα σε όσα θα θέλουν να κάνουν στα πέντε με επτά παιχνίδια που θα παίξουν από τις τέσσερις ως τις 25 Απριλίου. Σε 20 ημέρες όλη η χρονιά στην Ευρώπη με διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ανάσα. Εκεί δεν χωρούν πειραματισμοί, τα τρικ δεν πιάνουν και πετυχαίνουν μόνο οι ομάδες που γνωρίζουν άριστα τι κάνουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK