The Aggelopouloi... way

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον ξεχωριστό τρόπο διαπραγμάτευσης των Αγγελόπουλων με αφορμή την υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Κώστα Σλούκα.

The Aggelopouloi... way
INTIME SPORTS

Δεν είναι μυστικό πως από το καλοκαίρι του 2011 και ιδιαίτερα μετά την μεγάλη επιτυχία του 2012, οι Αγγελόπουλοι επέλεξαν τον δικό τους τρόπο διαπραγμάτευσης. Κοστολογούν τον παίκτη, τον... τοποθετούν με ορίζοντα τριετίας στην ομάδα και αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση μεσούσης της περιόδου.

Μία συγκεκριμένη πρακτική, αντίδραση ίσως σε πολλά αρνητικά σχόλια που δέχθηκαν για την... απλοχεριά που έδειξαν στα πρώτα τους χρόνια. Τόσο ο Παναγιώτης όσο και ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετά την πρώτη και τελευταία αποχώρησή τους το 2011 κατέστησαν σαφές πως θα τα κάνουν όλα με τον δικό τους τρόπο. Όπως για παράδειγμα πιστεύουν πως οι παράγοντες του μπάσκετ οφείλουν να τους σέβονται για την παρουσία τους και να τους αντιμετωπίζουν με γνώμονα την προσφορά τους, το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Θα μείνουν μόνο εκείνοι οι οποίοι αποδέχονται τον συγκεκριμένο τρόπο διαπραγμάτευσης.

Επιτυχίες και αποτυχίες

Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γιατί επιλέγουν να κινούνται έτσι και σε τρεις περιπτώσεις (Σπανούλης, Μάντζαρης, Πρίντεζης) πέτυχαν απόλυτα, όπως απέτυχαν... απόλυτα με Χάινς, Περπέρογλου κι εν μέρει Παπανικολάου.

Το είχαμε τονίσει και νωρίτερα πως ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει την πρακτική τόσων ετών του Παναθηναϊκού και να μην χάσει παίκτη του κορμού του γι αυτό και σε αντίθεση με την αξιολόγηση ή την ισορροπία, δίδεται στον Σλούκα υψηλό συμβόλαιο.

Ο ρόλος του θα είναι λίγο μεγαλύτερος, αλλά ας μην γελιόμαστε, ο νεαρός θέλει να "εισπράξει" το γεγονός πως είναι ο πιο καυτός ελεύθερος παίκτης με ένα συμβόλαιο ζωής. Καλή η θεωρία, αλλά η πράξη αυτό έδειξε και δεν είναι καθόλου κακό.

Ο παίκτης θέλει ακόμα να μείνει στον Ολυμπιακό και περιμένει την τελευταία και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ κίνηση από τους Αγγελόπουλους. Θέλει/περιμένει κάτι ανάλογο με τον Σπανούλη ή τον Μάντζαρη.

Μην ξεχνάει κανείς πως και ο έτερος γκαρντ των ερυθρολεύκων έκανε μία βόλτα από την Πόλη πριν υπογράψει. Μόνο που η Φενέρ θέλει με φανατισμό τον Σλούκα και του δίνει και ρόλο στην πρώτη τριάδα των πρωταγωνιστών. Αυτό που του δίνει είναι ένα εκπληκτικό τριετές συμβόλαιο ενώ ο Ολυμπιακός το κάνει μεν, αλλά με δύο συν ένα χρόνια.

Αν θέλει ο Ολυμπιακός

Πού βρίσκεται η συζήτηση; Ο Ολυμπιακός έχει μία τελευταία και πολύ καλή ευκαιρία να τον κρατήσει. Αρκεί να κινηθεί πιο ψηλά από όσο υπολόγιζε. Ακόμα και τώρα ο Σλούκας δίνει στην νυν ομάδα του τον πρώτο λόγο αλλά με δικούς του όρους. Το επόμενο 48ωρο, είναι το κρίσιμο. Η Φενέρ δεν... φεύγει και στο βάθος του διαδρόμου περιμένει ο Παναθηναϊκός με την καλύτερη προσφορά αλλά χωρίς προπονητή και με δεδομένη τη... δυσκολία να ανηφορίσει κάποιος παίκτης από τον Πειραιά στο ΟΑΚΑ.

Ακόμα και τώρα οι Αγγελόπουλοι ορίζουν το μέλλον του συλλόγου τους. Αν θέλουν τον Σλούκα για την επόμενη τριετία, θα τον κρατήσουν. Αν δεν έχουν πειστεί για την υπέρβαση, όχι στο μπάτζετ, αλλά στη συλλογιστική, θα τον ευχαριστήσουν και θα τον αφήσουν να παίξει για τον Ομπράντοβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK