Το πλεονέκτημα του αουτσάιντερ

Ο Ολυμπιακός έθεσε ως στόχο την επιστροφή στο φάιναλ φορ και για να το πετύχει θα πρέπει να ξεπεράσει ομάδες με, θεωρητικά, καλύτερο ρόστερ. Αυτό μπορεί να το κάνει, έχει συνηθίσει να το πράττει όμως αν δεν πετύχει θα ξέρει άριστα τί του έφταιξε. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Το πλεονέκτημα του αουτσάιντερ
INTIME

Περνώντας από 10 παιχνίδια κατά την πρώτη περίοδο της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός κατάλαβε καλά πως το υπάρχον ρόστερ του, με τα προβλήματα τραυματισμών που έχει, δεν τον καθιστά φαβορί για να επιστρέψει σε Final 4. Η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη είναι τεράστια διότι δεν υπάρχουν εκείνοι οι παίκτες που θα καλύψουν το κενό με συνέπεια στα δύσκολα οπότε αν καθυστερήσει και άλλο η επιστροφή του …υπαρχηγού των ερυθρολεύκων, τότε οι πιθανότητες πρόκρισης δεν θα είναι πολλές.

Οι σημαντικές απουσίες δεν κόστισαν τελικά κάτι περισσότερο από δύο ήττες και δύο, τρεις μέτριες εμφανίσεις αλλά εμφάνισαν, σε έναν σχετικά αδύναμο όμιλο, το πραγματικό ζήτημα της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού: οι ξένοι δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Τα γκαρντ είναι καλοί αμυντικοί, φιλότιμοι επιθετικά αλλά πρώτος στόχος είναι να μην ρισκάρουν.Οι ψηλοί δεν γίνεται να σκοράρουν με πλάτη στο καλάθι ή με δικές τους προσπάθειες, είναι…κοντοί και γενικά μέτριοι ριμπάουντερ.

Το ρόστερ φτιάχτηκε για να το διαχειριστεί ένας συγκεκριμένος προπονητής που αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 40 λεπτών της χρονιάς και τώρα ένας άλλος κόουτς με διαφορετική φιλοσοφία θα προσπαθήσει να το οδηγήσει στην γη του… Final 4.

Η αλλαγή της φιλοσοφίας

Το πλεονέκτημα του αουτσάιντερ

Ο Σφαιρόπουλος βλέποντας συγκεκριμένες αδυναμίες, αλλάζει άρδην την φιλοσοφία ή τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσει να πράξει, παίζοντας ένα πιο αργό μπάσκετ με καταλύτη την πολύ δυνατή άμυνα. Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα τοπ-16 με καλούς αντιπάλους, ισχυρούς αλλά όχι…τρομακτικούς.

Ακόμα κι έτσι η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ, η Εφές εμφανίζονται πιο πλήρεις, πιο γεμάτες, με καλύτερο ρυθμό. Αυτή είναι και η καλή είδηση για τους Πειραιώτες. Πέρυσι απέδειξαν πως δεν τα κατάφεραν διαχειριζόμενοι τον τίτλο του φαβορί. Μοιάζει να αποδίδουν καλύτερα ως αουτσάιντερ και αυτό τον τίτλο θα κρατήσουν στο τοπ-16. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και πολλά κρίνονται στην καλή ή την κακή βραδιά, αλλά μία εντελώς αποστασιοποιημένη προσέγγιση, δεν μπορεί να χρίσει τον Ολυμπιακό πρώτο σε πιθανότητες για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων.

Η φετινή Ευρωλίγκα εμφανίζεται ως η πιο ισορροπημένη των τελευταίων ετών. Δεν θα είναι έκπληξη οποιοδήποτε αποτέλεσμα και ο οιοσδήποτε τελικός νικητής. Ο Ολυμπιακός έθεσε ως στόχο την επιστροφή στο Final 4 και για να το πετύχει θα πρέπει να ξεπεράσει ομάδες με, θεωρητικά, καλύτερο ρόστερ. Αυτό μπορεί να το κάνει, έχει συνηθίσει να το πράττει όμως αν δεν πετύχει θα ξέρει άριστα τί του έφταιξε.

Διαβάστε ακόμη:

Γαλατασαράι - Ολυμπιακός 79-74

News 24/7

24MEDIA NETWORK