Τώρα αρχίζει η χρονιά του Ολυμπιακού

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί την ηρεμία που φέρνει στον Ολυμπιακό η παρουσία ενός κανονικού και... αποδεκτού προπονητή όπως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζει ότι αυτό σημαίνει και την... επίσημη εκκίνηση της σεζόν, αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα υπαρκτά προβλήματα.

InTime
INTIME SPORTS

Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού ορίζουν τις δύο ομάδες. Ορίζουν τους ήρωες και τους...μοιραίους. Ορίζουν το εγγύς και πολλές φορές το απώτερο μέλλον. Η ήττα των "ερυθρολεύκων" από τους "πράσινους" πριν ξεκινήσει η χρονιά δεν σήμαινε μόνο την απώλεια τίτλου, αλλά και την απώλεια... χρόνου.

Ο πρώτος που αποφάσισε να την πληρώσει ήταν ο ίδιος ο προπονητής, που κατάλαβε πως μετά από τρεις σερί ήττες κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο δικός του χρόνος είχε τελειώσει, διότι διαφορετικά θα τελείωνε ο χρόνος της ομάδας.

Φάνηκε από το διάστημα του Τόμιτς και πώς το συγκεκριμένο σύνολο αγωνιζόταν. Ξεκίνημα της σεζόν και η παρέα του Σπανούλη αισθανόταν πως το επόμενο... λεπτό θα έκρινε την ύπαρξή της.

Όλες οι ομάδες προσπαθούν να αρχίζουν τη χρονιά με νίκες προκειμένου να εξασφαλίσουν το απαραίτητο μαξιλαράκι, προκειμένου να προχωρήσουν πιο εύκολα, όταν θα έρθουν τα δύσκολα.

Τέλος χρόνου

Ο Ολυμπιακός, πριν πάρει τα ηνία ο Σφαιρόπουλος, δεν είχε χρόνο. Η πίεση ήταν τεράστια και προς όλους. Όσο η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" δεν έβρισκε λύση, όχι μόνο ο κόσμος, οι ίδιοι οι αθλητές αισθάνονταν ότι τους πλακώνουν τα πάντα.

Χρειαζόταν μία απλή κίνηση: ένας καλός επαγγελματίας, που θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους. Μία πράξη από τη διοίκηση, ώστε οι φίλαθλοι να δουν πως κάτι καινούργιο ξεκινάει και να δώσουν μία ανάσα.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οδηγώντας τους παίκτες του σε σημαντικές ή εύκολες νίκες, πέτυχε τον πρώτο στόχο του: Ο Ολυμπιακός έχει πλέον το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το καινούργιο ξεκίνημα. Ήταν ο άνθρωπος που οι φίλαθλοι έδειξαν από νωρίς πως γουστάρουν. Ναι, είναι σημαντικό, διότι οι μεγάλες ομάδες είναι μεγάλες διότι έχουν το κοινό τους και το κοινό μπαίνει πάντα στην εξίσωση.

Το παιχνίδι με την αδύναμη (αυτή την περίοδο) Γαλατάσαραϊ αποτέλεσε ουσιαστικά την καινούργια αρχή, δίνοντας την ευκαιρία σε προπονητή και αθλητές να δουλέψουν με σχετική ησυχία, προκειμένου να φτάσουν ως τον επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στις τελευταίες ημέρες του 2014.

Σε αυτό το διάστημα, παίκτες θα γυρίζουν σε δράση, όπως ο Ντάρντεν και Πρίντεζης, οι ήδη υπάρχοντες, με σαφείς ρόλους θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα και θα μετουσιώνουν σε πράξη όλα όσα σχεδιάζονται.

Κέρδη και... παγίδες

Κάπου εδώ εμφανίζεται και η παγίδα: Η παγίδα να καλυφθούν τα ζητήματα που υπάρχουν από την πρώτη ημέρα. Και με την Γαλατά έγινε σαφές πως, όσο καλός κι αν είναι στο εγγύς μέλλον, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ζήτημα με ομάδες που μπορούν να παίξουν κοντά στο καλάθι. Όχι τώρα, αλλά σε αρκετά παιχνίδια του top 16, οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές με αντιπάλους πιο έτοιμους και συγκεντρωμένους.

Μέχρι τότε, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το δικαίωμα να ηρεμήσουν και να επιφέρουν τις διορθώσεις στο παιχνίδι τους, ιδιαίτερα στην επίθεση που θέλει πολύ δουλειά και ο προπονητής τους επιθυμεί να βάλει δικά του στοιχεία σε ένα ρόστερ που δεν διάλεξε ο ίδιος και θα πρέπει να πορευτεί μαζί του ως το τέλος της χρονιάς.

Μία χρονιά, που "ξεκίνησε" την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 93-66 (VIDEO)

Σφαιρόπουλος: "Όταν οι παίκτες κάνουν αυτά που λέμε, δεν φοβόμαστε κανέναν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK