Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος

Eίναι πραγματικά κρίμα. Σε μία εποχή που η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν να δίνουμε ακόμη περισσότερες αφορμές στους ξένους για αρνητικά σχόλια. Να τους κάνουμε να πιστεύουν ότι σ’ αυτήν την έρμη χώρα τίποτα δεν μπορεί να δουλέψει σωστά, ότι ούτε ένα αθλητικό δρώμενο είναι δυνατόν να διοργανωθεί χωρίς προβλήματα.

Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος
INTIME SPORTS

Το έχουμε ξαναγράψει, δεν θα σας κάνουμε σοφότερους. Οσο οι διοικήσεις των ομάδων δεν κόβουν τον ομφάλιο λώρο με τον σκληροπυρηνικό κομμάτι των οπαδών τους, χαΐρι δεν θα δούμε στην Ελλάδα στο θέμα της αθλητικής βίας. Οσο και αν αυστηροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο (που στη θεωρία είναι ήδη αρκετά αυστηρό) δεν θα υπάρξει πρόοδος χωρίς την πραγματική βούληση των ιδιοκτητών των ομάδων.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θυμήθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ και τα μέτρα που πήρε μετά την κόλαση του Χέιζελ. Ας μην φτάσουμε σε τόσο ακραίες λύσεις. Κακά τα ψέματα, η Θάτσερ, για να τα καταφέρει, μετέτρεψε το αγγλικό ποδόσφαιρο (τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τη δια ζώσης παρακολούθησή του) σ’ ένα πολύ ακριβό χόμπι, σ’ ένα κλειστό κλαμπ.

Στην Ελλάδα του μνημονίου θα ήταν κρίμα να απομακρύνουμε τον απλό, λαϊκό κόσμο από τα σπορ μ’ αυτόν τον τρόπο. Ισα-ίσα που οι ομάδες χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ τον υγιή κόσμο τους (και) για οικονομικούς λόγους. Ο φίλαθλος είναι ο κύριος αιμοδότης του συλλόγου στους χαλεπούς, οικονομικά, καιρούς,που ζούμε.

Αρα λοιπόν το μπαλάκι πρέπει να περάσει στα χέρια των ιδιοκτητών. Η πολιτεία διαμόρφωσε ένα νομοθετικό πλαίσιο, είναι ώρα οι επικεφαλής των μεγάλων ΠΑΕ και ΚΑΕ να κατανοήσουν ότι η συνεχιζόμενη στήριξη των ιδιωτικών στρατών υπονομεύει το προϊόν στο οποίο επενδύουν. Άλλη σκέψη δεν μπορεί να υπάρξει. Ανακοινώσεις για την καταδίκη των επεισοδίων, είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά μάλλον δεν πείθουν κανέναν πλέον.

ΥΓ1. Σκοπίμως δεν έγινε αναφορά στο κείμενο στις ευθύνες της ΕΛΑΣ (αν και αυτή τη φορά είναι περιορισμένες). Όταν αυτοί που πρέπει πράξουν τα δέοντα, τότε θα εξετάσουμε και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία σε τέτοιου είδους γεγονότα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK