Πέτρα... εξ ουρανού

Όλα πάνε πραγματικά καλά για το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης την Κυριακή και την Πέμπτη το μεγαλύτερο δώρο. Ιδιαίτερα από την στιγμή που τα παιδιά του Παναθηναϊκού δεν υπέστησαν κάποιο σοβαρό τραυματισμό, τώρα είναι η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί: λήξτε το εδώ. Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει...

Πέτρα... εξ ουρανού
INTIME SPORTS

Όπως είχε κάνει το βόλεϊ. Ακυρώστε τους τελικούς και τιμωρήστε τους από την Ευρωλίγκα για έναν χρόνο. Κολοσσός και Ρέθυμνο να πάρουν τις θέσεις τους, θα λέγαμε τον Πανιώνιο αλλά μας τα χάλασαν οι φανατικοί τους φέτος.

Πραγματικά αυτή η πέτρα, που βεβαίως δεν προήλθε από κάποιον ανεγκέφαλο αντιθέτως από ...εγκέφαλο διότι καλά στημένη ήταν η ενέδρα, μπορεί να λειτουργήσει ως μάννα εξ ουρανού. Ποιος την πέταξε; Αδιάφορο για εμάς. Να τον βρουν οι υπεύθυνοι όπως και άλλους όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού; Μπορεί. Ήταν προβοκάτορες; μπορεί. Ήταν εξωγήινοι;

Πέτρα... εξ ουρανού

Πολλές συμπτώσεις...

Θα ρωτήσει ένας φίλος του Παναθηναϊκού: «γιατί να τιμωρηθεί η ομάδα μου αφού ότι συνέβη έλαβε χώρα κοντά στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Υπάρχει και το συμβάν του 2002 άρα πολλές...συμπτώσεις». Βεβαίως. Βεβαίως βεβαίως.

Αλήθεια στην Κωνσταντινούπολη πριν από λίγες ημέρες οι φερέλπιδες νεαροί που πολιορκούσαν οικογένειες στην Αγία Σοφία και ισοπέδωναν την πλατεία Ταξίμ με τα διακριτικά του Παναθηναϊκού ήταν Κούρδοι; Εκείνοι που μπήκαν πέρυσι μετά το τέλος του τετάρτου τελικού κι επιτέθηκαν σε παίκτες του Ολυμπιακού; Το 2006 νεροπίστολα έβαλαν κατά της αποστολής του Ολυμπιακού; Έχουμε και άλλα.

Έχουμε και για κόκκινους. Την διακοπή του τετάρτου τελικού το 2010; Τις...φωτιές στον πάγκο του Παναθηναϊκό έναν χρόνο νωρίτερα; Πολύ πράγμα όσο πηγαίνουμε προς τα πίσω.

Πέτρα... εξ ουρανού

Να τιμωρηθούν και οι πράσινοι και οι κόκκινοι

Κύριοι πράσινοι και κύριοι κόκκινοι, που έλεγε και η Βλαχοπούλου: δεν απαλάσσεστε λόγω αμφιβολιών, πρέπει να τιμωρηθείτε λόγω προτέρου μη εντίμου βίου. Πρέπει να τιμωρηθείτε για το δικό σας καλό και για την υγεία, πνευματική και σωματική όλων.

Η τελευταία ευκαιρία του μπάσκετ. Στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού προσφέρεται το τέλειο δώρο για να περάσει στην ιστορία. Σε μία χώρα που παλεύει για την ύπαρξή της, σε μια χώρα που πήρε τόση χαρά όταν η μπάλα από το δεξί χέρι του Πρίντεζη έσκιζε το διχτάκι, δεν αξίζει τέτοιος εξευτελισμός.

Γελοιοδέστατες ιδέες του στυλ « να διεξαχθούν οι τελικοί με την παρουσία παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, η φωλιά του Ηρώδη» απλά βάζει το πρόβλημα κάτω από χαλί.

Πέτρα... εξ ουρανού
thatser.jpg

Να το κάνουμε όπως η Θάτσερ...

Δεν μπορεί η καθημερινότητά μας να μαστίζεται από τις πολιτικές και οικονομικές πρακτικές της Θάτσερ και να μην ακολουθούμε την συλλογιστική της για τον αθλητισμό.

Τιμωρία για τους δύο βαριά και αμετάκλητη. Αφού οι ίδιοι δεν προστατεύουν τις επενδύσεις τους, να το κάνει η πολιτεία γι αυτούς.

Λογικό είναι να πει κάποιος, καμία πολιτεία να μην χάσει χρόνο για να προστατεύσεις τα εκατομμύρια ευρώ του μπάσκετ. Σωστή προσέγγιση, αλλά μην λησμονούμε ότι ο αθλητισμός δεν παύει να είναι κοινωνικό αγαθό, μία ελάχιστη διέξοδος από την μιζέρια.

Να προστατευθούν τα εκατομμύρια των υγιών φιλάθλων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που τελικά πληρώνουν αυτούς τους ελάχιστους οι οποίοι συνεχίζουν να μην έχουν...ήχο και φως. Να ξεβρωμίσουμε. Αν όχι τώρα, πότε;

Διαβάστε ακόμη:

ΚΑΕ: "Καταδικάζουμε και αγανακτούμε"

Οικονομίδης: "Σενάρια τα περί μαθητών στους τελικούς"

Η διάγνωση για Περπέρογλου - Σμιθ

Πέτρες στο πούλμαν του Παναθηναϊκού, αναβλήθηκε ο πρώτος τελικός

News 24/7

24MEDIA NETWORK