Τερματοφύλακας γιατρός

Είναι από τις βραδιές που ονειρεύεται κάθε τερματοφύλακας. Η έκφραση "μόνος μου και όλοι σας" αποτυπώνει πιο πιστά από κάθε άλλη φορά την απόδοση και τις αποκρούσεις του Ρομπέρτο στον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μπενφίκα.

Τερματοφύλακας γιατρός

Είναι από τις βραδιές που ονειρεύεται κάθε τερματοφύλακας. Η έκφραση "μόνος μου και όλοι σας" αποτυπώνει πιο πιστά από κάθε άλλη φορά την απόδοση και τις αποκρούσεις του Ρομπέρτο στον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μπενφίκα.

Ο Ισπανός πορτιέρε περίμενε πως και πως μια τέτοια βραδιά και ειδικά κόντρα στους Λουζιτανούς για να πάρει τη "ρεβάνς" για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Ζόρζε Ζεσούς το 2011, καθώς εισηγήθηκε στη διοίκηση των αετών της Λισσαβόνας την παραχώρησή του ως δανεικό στη Σαραγόσα, αλλά και για το προ δεκαπενθημέρου λάθος στο "Ντα Λουζ".

Το βλέπεις μπροστά σου, αλλά δεν το πιστεύεις. "Θα βγάλει και αυτή τη φάση;" αναρωτιέσαι. Και η απάντηση είναι κάθε φορά η ίδια: "Την έβγαλε". Η απόδοση του Ρομπέρτο και η δυσκολία των αποκρούσεών του στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα ήταν σαν βγαλμένη από κόμικ. Έμοιαζε σαν τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Μπεν Λήπερ, τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" του περιοδικού Μπλεκ.

Αν το ενενηντάλεπτο του αγώνα με τους Πορτογάλους γυριζόταν σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο, οι κριτικοί κινηματογράφου θα την τοποθετούσαν στην κατηγορία... "επιστημονικής φαντασίας". Όμως επρόκειτο για αληθινή ιστορία. Μια ιστορία που ακόμη κι αν ξεφυλλίζεις το Μπλεκ ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου και φαντάζεσαι τον εαυτό σου στη θέση του Λήπερ, δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί. Η ίδια η ζωή όμως κάποιες φορές ξεπερνάει και το πιο απίστευτο σενάριο.

Τερματοφύλακας γιατρός

Την πρώτη… υπόκλιση (του τεχνικού διευθυντή της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα στον Μίτσελ στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης" πριν από την έναρξη του αγώνα) διαδέχτηκε η δεύτερη υπόκλιση, του Ζόρζε Ζεσούς και των παικτών της ομάδας της Λισαβόνας στον Ρομπέρτο, αλλά και του πορτογαλικού Τύπου που μετέτρεψε την προ ημερών ειρωνεία, σε αποθέωση…

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα προσπάθησα να φέρω στη μνήμη μου, πότε άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε τέτοια απόδοση σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η πρώτη σκέψη ήταν η εμφάνιση του Αντώνη Νικοπολίδη στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο "Emirates". Μόνο που τότε οι "ερυθρόλευκοι" λύγισαν στο τέλος χάνοντας στο Λονδίνο με 2-0. Ενώ τώρα ο Ρομπέρτο με τη συνδρομή του Μανωλά και των υπόλοιπων συμπαικτών του πρόσφεραν τρεις πολύτιμους (και ενδεχομένως καθοριστικούς) βαθμούς στον Ολυμπιακό, που βρίσκεται πια μία ανάσα από την πρόκρισή του στους 16 του Champions League.

Η φράση που χρησιμοποιούν συχνά οι προπονητές, ότι "οι καλές ομάδες ξεκινούν από τον τερματοφύλακα" δεν είναι τυχαία. Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μίτσελ επέμενε το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση "βασικού γκολκίπερ. Ιδού τα αποτελέσματα…

Ο Ρομπέρτο έκανε τους παίκτες της Μπενφίκα να βλέπουν την Τρίτη το βράδυ το τέρμα του Ολυμπιακού, σαν εκείνα τα μικρά τερματάκια που χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις και αυξάνουν τη δυσκολία της επίτευξης γκολ. Όπως έκανε και τον Ιμπραήμοβιτς στον αγώνα της πρεμιέρας με την Παρί Σεν Ζερμέν αποκρούοντας το πέναλτι στο Φάληρο, αλλά και τον Μίτροβιτς (πιάνοντας δεύτερο πέναλτι) στο νικηφόρο ματς με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, όπου είχε επίσης εξαιρετική απόδοση.

Στο παιχνίδι με τους Πορτογάλους η εικόνα με όλους τους οπαδούς στις εξέδρες όρθιους να τον χειροκροτούν και να κάνουν σύνθημα το όνομά του ("Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι") ήταν μοναδική και ο Ισπανός ανταπέδωσε υψώνοντας στο τέλος του αγώνα τα χέρια και χειροκροτώντας τον κόσμο.

Όσο για την παραμονή του στον Πειραιά και την επόμενη περίοδο, όλα εξαρτώνται από τη διοίκηση της Ατλέτικο και τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Αλλά με τέτοιες εμφανίσεις στο Champions League οι "ροχιμπλάνκος" πιθανότατα θα καλέσουν πίσω στη Μαδρίτη. Εκτός κι αν στο τέλος της σεζόν η Ατλέτικο έχει άλλα σχέδια, ή πιέσει ο Ρομπέρτο από την πλευρά του για την παραμονή του στον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK