Το μήνυμα του Μήτρογλου και το μπρα ντε φερ του Μίτσελ

Οι (εκάστοτε) προπονητές τον υποβάλλουν σε δοκιμασίες, του βρίσκουν ψεγάδια, αλλά εκείνος στέκεται όρθιος θυμίζοντάς τους σε κάθε ευκαιρία την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Μήτρογλου ασφυκτιά στον πάγκο, αλλά έχει τον τρόπο να βγαίνει κάθε φορά στην επιφάνεια και να αναπνέει. Όπως ανάπνευσε πιο άνετα την Κυριακή το βράδυ και ο Μίτσελ, ο οποίος επίσης στέκεται όρθιος, περπατώντας ανάμεσα σε «νάρκες».

Το μήνυμα του Μήτρογλου και το μπρα ντε φερ του Μίτσελ
mitroglou123.jpg INTIME SPORTS

Η αμφισβήτηση και το «μένει μέχρι νεωτέρας» συντροφεύει τον Ισπανό προπονητή από τα μέσα του καλοκαιριού. Παρά τα ισχυρά μποφόρ, εκείνος αντέχει και προσπαθεί να βρει τη λύση ώστε να οδηγήσει το καράβι σε απάνεμο λιμάνι. Αν θα βρει την «Ιθάκη» θα το δείξει ο χρόνος. Προς το παρόν κρατάει ψηλά το χέρι στο… μπρα ντε φερ.

Αυτό που είναι φανερό πάντως, είναι πως υπάρχουν δύο δυνατά «κύματα». Το ένα που επιμένει ότι χρειάζεται υπομονή και πίστωση χρόνου ο 50χρονος προπονητής και η (καινούργια) ομάδα του Ολυμπιακού για να δείξουν πράγματα και το άλλο που θεωρεί ότι απαιτείται αλλαγή σελίδας.

Το (χατ) τρικ με τον Μήτρογλου «έπιασε»

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως έχουν «3 στα 3» στο πρωτάθλημα, προέρχονται από την πεντάρα στη Λιβαδειά, ενώ σε δώδεκα ημέρες θα υποδεχτούν την SKODA Ξάνθη και σε δεκαπέντε την Παρί Σεν Ζερμέν, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μίτσελ, μάλιστα, που είδε τη φιάλη να γεμίζει οξυγόνο, να καταστρώνει ήδη τα πλάνα του κυρίως για τον κρίσιμο αγώνα με την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Το (χατ) τρικ με τον Μήτρογλου «έπιασε» και οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ισπανός στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τον Λεβαδειακό έκαναν τη διαφορά, όπως είχε συμβεί και μία εβδομάδα νωρίτερα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, έγινε αντιληπτό για ακόμα μια φορά ότι ο Μίτσελ «ψάχνεται», πειραματίζεται, δεν έχει καταλήξει σε ένα «κορμό» και αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει για την ώρα η απαιτούμενη συνοχή στην ομάδα.

Να μην αρκούνται σε καλά 20λεπτα...

Από την άλλη, θα πείτε, πως θα μπορούσε ο προπονητής του Ολυμπιακού να είχε πάρει τις αποφάσεις του και να εμπιστευτεί ένα σχήμα από τη στιγμή που τώρα θα μπουν στη «μάχη» ο Εντιγκά, ο Γιαταμπαρέ, ο Στσέποβιτς, ο Τόρες, ο Α. Παπαδόπουλος και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει και μία ακόμα έκπληξη μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ; Είναι μία άποψη που έχει βάση, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» θα έπρεπε με το υπάρχον υλικό, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, να μην αρκούνται σε καλά 20λεπτα ή 25λεπτα, διότι στο Τσάμπιονς Λιγκ απαιτείται μεγαλύτερη διάρκεια, προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το μήνυμα του Μήτρογλου...

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού πέρυσι στην Ευρώπη, Κώστας Μήτρογλου, με τρία γκολ μέσα σε 21 λεπτά στη Βοιωτία έστειλε το μήνυμά του στον Μίτσελ, την ίδια ώρα που οι «σειρήνες» από την Ιταλία ηχούν δυνατά για τον διεθνή επιθετικό. Οι Πειραιώτες θα απορρίψουν μία ακόμα πρόταση για τον «Μητρο-γκολ» ή θα καθίσουν γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Κοντός ψαλμός…

Τα κέρδη από την επίδειξη δύναμης που έκανε ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά ήταν: Πρώτον, η αποτελεσματικότητα στην επίθεση (5 γκολ, 2 δοκάρια, σε 14 τελικές προσπάθειες) και η καλή αμυντική λειτουργία.

Δεύτερον, η ηγετική μορφή του Σαβιόλα, ο οποίος πήρε στις πλάτες του την ομάδα στο ξεκίνημα του αγώνα, άνοιξε το σκορ και συνάμα (με τις πάσες και τις απλές κινήσεις του) έδωσε χώρο σε συμπαίκτες του να δράσουν.

Τρίτον, η αγωνιστική άνοδος του Βάις, ο οποίος στο μισάωρο που έπαιξε, σκόραρε και αυτό θα του τονώσει το ηθικό ενόψει του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τέταρτον, η πολύ καλή παρουσία (για ένα ακόμα παιχνίδι) του Φουστέρ, που πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και μάλιστα είχε και τρεις ασίστ.

Δείτε στην εκπομπή Super BALL την απάντηση του Φερνάντο Σάντος στην ερώτηση: Θα καθόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού;

News 24/7

24MEDIA NETWORK