Του Αστέρα ο μύθος

Ο Αστέρας πέτυχε μέσα σ' ένα δίωρο να καταρρίψει μύθους που τον καταδίωκαν για χρόνια. Απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και απέδειξε ότι με μακροπρόθεσμα πλάνα κι όχι εφήμερες πρακτικές, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Γράφει ο Γιάννης Ντάλλας.

Του Αστέρα ο μύθος

Ο πρώτος τελικός του Αστέρα είναι γεγονός! Και για να είμαστε δίκαιοι, άργησε κιόλας! Μία, δύο, τρεις, κάποτε θα γινόταν. Νομοτελειακά... Μια όμορφη, παραμυθένια "ιστορία", η οποία άρχισε να γράφεται λέξη λέξη και να διαδίδεται στον πολύ κόσμο του ποδοσφαίρου μόλις το 2007, όταν ο Αστέρας πρωτοεμφανίστηκε στη Super League.

Και μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν πολύ πιο έμπειρος και ποιοτικός την πρώτη φορά που η ομάδα της Τρίπολης βρέθηκε σε ημιτελικό κυπέλλου, μπορεί ο Ατρόμητος να ήταν πιο τυχερός τη δεύτερη, την τρίτη φορά όμως δεν υπήρχε... επιστροφή. Δεν υπήρχε τρόπος να μείνει εκτός τελικού ο Αστέρας. Πολύ πιο στιβαρός, παθιασμένος, ποιοτικός, δυναμικός, συγκεντρωμένος, με ώριμη προσέγγιση και συνολική αντιμετώπιση του σπουδαίου αυτού ημιτελικού, η ομάδα του Τσιώλη ήταν αδύνατον να χάσει και αυτήν την ευκαιρία.

Οι Αρκάδες κατάφεραν σε ένα ονειρεμένο δίωρο να καταρρίψουν ορισμένους μύθους που τους καταδίωκαν και τους στοίχειωναν για χρόνια.

Για πολλούς ο Αστέρας ήταν για πολλούς ελληνική ομάδα χωρίς Έλληνες. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Τσιώλης παρέταξε 11άδα με πέντε ημεδαπούς. Γεωργακόπουλος, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης και Κοντοές. Σαράντα λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού οι Έλληνες έγιναν έξι, καθώς ο Καλαντζής αντικατέστησε τον λαβωμένο Ναβάρο. Συν τοις άλλοις οι τρεις στους έξι είναι Αρκάδες, ενώ οι δύο εξ αυτών προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Αστέρας κατέρριψε επίσης το μύθο που έλεγε ότι ένα γήπεδο 7.500 θέσεων δεν γεμίζει ποτέ. Sold out από τον εκπληκτικό κόσμο της αρκαδικής ομάδας και ανεκτίμητη βοήθεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όχι, δεν είχαν τον παλμό των φίλων του ΠΑΟΚ, όμως δεν έχουν και τις κακές συνήθειες των οργανωμένων μεγάλων ομάδων. Μεγάλο πλεονέκτημα ότι οι φίλαθλοι αυτής της ομάδας "εκπαιδεύονται", βελτιώνονται, μεγαλώνουν μαζί με το σύλλογο.

Θα αποστηθίσουν και τα καλά και τα κακά. Όμως είναι ανεκτίμητης αξίας το γεγονός ότι ο Αστέρας και οι οπαδοί του έχουν πρόσφατο παρελθόν. Μόνο έτσι μπορούν να χτίσουν από κοινού ένα μέλλον. Με μακροπρόθεσμα πλάνα και όχι με εφήμερες πρακτικές.

Ο τρίτος και πιο ισχυρός μύθος που ανατράπηκε πανηγυρικώς είναι εκείνος σύμφωνα με τον οποίο το κατεστημένο που επιβάλλει στις ομάδες με πρόσφατη παράδοση στο ποδόσφαιρο να κατέχουν ρόλο κομπάρσου, είναι ισχυρό, σχεδόν ανίκητο! Εντούτοις Αστέρας το διέλυσε! Προκρίθηκε εμφατικά και έστειλε μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο: είμαστε μόνοι, αλλά αντιστεκόμαστε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK