Ακυβέρνητο καράβι ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει με ένα καράβι που έχει δυνατότητες για μεγάλο ταξίδι, αλλά είναι έτοιμο να βυθιστεί ακόμα κι όταν η θάλασσα είναι... λάδι. Ο Τζέιμς που έβαλε... αυτογκόλ, ο Σπανούλης που έκανε τη διαφορά και ένας Πασκουάλ που έχει χάσει τη... μπάλα. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
pasqual EUROKINISSI SPORTS

Μία από τα ίδια. Ο Παναθηναϊκός του Πασκουάλ δεν ήταν σοβαρός στα κρίσιμα σημεία και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει το μπρέικ και να εκμεταλλευτεί ότι ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος σωματικά και ψυχολογικά. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την ενέργεια που θα ήθελαν, κέρδισαν γιατί συνολικά είναι καλύτερη ομάδα, έχουν αρχές και αυτό ήταν που μέτρησε όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στις τελευταίες επιθέσεις.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Βρέθηκαν να χάνουν 55-58 2'44" πριν το τέλος και εκεί μέτρησε πως ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να πηγαίνει σε ήρεμες επιλογές. Στο τέλος την διαφορά την έκανε πως ο Σπανούλης ήξερε που πρέπει να πάει η μπάλα, ενώ στο ίδιο διάστημα ο τρελο-Τζέιμς λειτουργούσε εκτός λογικής.

Χρειάστηκε να βγει μπροστά ο αρχηγός όπως συνηθίζει και να ακουμπήσει την μπάλα στον Μιλουτίνοφ, κάτι που στο τέλος δεν έκανε ο Παναθηναϊκός με τον Μπουρούση. Εκεί κρίθηκε και η ιστορία του πρώτου τελικού.

Ασίστ Σπανούλη στον Πρίντεζη και 55-56, επιθετικό ριμπάουντ Σπανούλη από τρίποντο άστοχο του Πρίντεζη, μειώνει το σκορ σε 57-58.

Ο Ολυμπιακός ακούμπησε την μπάλα στο τέλος χαμηλά και εκεί καθάρισε το παιχνίδι. Δύο βολές του Μιλουτίνοφ και δικό του καλάθι μετά από ασίστ του Σπανούλη, έφεραν την διαφορά στους 3 πόντους. Στην συνέχεια ευστοχεί ο Σπανούλης σε δύο βολές και έρχεται το τελικό 63-58. Στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έκαναν ούτε μία λογική επίθεση.

Ο ΤΖΕΙΜΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΤΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ, ΡΙΒΕΡΣ

Τα τελευταία 2'44" του τελικού μαρτυρούν και την διαφορά των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι ένα σύνολο με κανόνες, ρόλους, συγκέντρωση λογική. Ο Παναθηναϊκός ένα άναρχο σύνολο, με κάποιους αθλητές με προσόντα που παίζουν εκτός συστήματος και λογικής. Παρότι βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση για το μπρέικ, έμεναν 2'44" είχε σε καλή ημέρα τον Ρίβερς με 16 πόντους και τον Μπουρούση σε μία βραδιά προσωπικής εκδίκησης με 13 πόντους 11 ριμπάουντ, δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει την νίκη. Όχι μόνο έχασε, αλλά δεν έπαιξε καν τις πιθανότητες του για να πάρει τον πρώτο τελικό και να σπάσει την έδρα. Ο Τζέιμς αποφάσισε όπως συνηθίζει, να πάρει επιθέσεις πέρα από κάθε λογική, να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους Μπουρούση, Ρίβερς που είχαν την ενέργεια του αγώνα και έδειχνα ζεστοί.

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ

Για ακόμα μία φορά την διαφορά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις που κρίνονται στο τέλος την έκανε το γεγονός πως στον Ολυμπιακό η μπάλα πάει σε έναν άνθρωπο που λειτουργεί σαν κομπιούτερ και οι επιθέσεις είναι μυαλωμένες, στον Παναθηναϊκό αντίθετα σε κάποιον που αποφασίζει να λειτουργήσει εκτός πλάνου. Ήταν τρέλα το γεγονός πως ο Μπουρούσης που είχε κάνει το 53-54 και το 55-58 και ο Ρίβερς που είχε σημειώσει 16 πόντους δεν ακούμπησαν την μπάλα στις σημαντικές τελευταίες επιθέσεις. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η ομάδα είναι ακυβέρνητη και όταν συμβαίνει αυτό η ευθύνη ανήκει στον προπονητή. Είναι φανερό πως ο Πασκουάλ, με αυτούς του αθλητές δεν μπορεί να συνεννοηθεί, όμως αποτελεί και τεράστια προσωπική του αποτυχία, που ενώ βρίσκεται από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν σε αυτήν την ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρει ένα γκρουπ ανθρώπων και να δουλέψει μαζί τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός χάνει ένα παιχνίδι και όταν τελειώνει, δεν μπορείς να βρεις λογική στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις τελευταίες επιθέσεις. Είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά με τις επιλογές στα τελευταία 2'44".

Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση, έχουμε μία καλή ομάδα που μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα καλά και τα βγάζει με συνέπεια και έναν αντίπαλο που δεν έχει καταφέρει να γίνει σύνολο. Δεν έχουν ταιριάξει ούτε σαν χαρακτήρες μεταξύ τους οι παίκτες του Πασκουάλ, δεν έχουν συνθέσει τίποτα το ενιαίο. Η διαφορά γίνεται ολοφάνερη κάθε φορά που η μπάλα καίει και οι επιθέσεις πρέπει να βγουν με ορθότητα.

ΣΩΣΤΗ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Διάβασα με ενδιαφέρον τα τελευταία ρεπορτάζ που δείχνουν στροφή του Παναθηναϊκού στους Έλληνες παίκτες. Στην προσπάθεια να επιστρέψει ο Περπέρογου, στο ανοικτό μετά τις δηλώσεις Σλούκα ενδεχόμενο να γίνει τα μεγάλο κόλπο όμως υπάρχει και θέμα διαχείρισης . Ο Πασκουάλ μπορεί να έχει σαν άλλοθι πως δουλεύει με ένα ρόστερ που δεν έχει δημιουργήσει ο ίδιος, όμως είναι πολύ αποτυχημένη η δουλειά που έχει κάνει και παρακολουθεί συνεχώς το ίδιο σενάριο χωρίς να κάνει σοβαρή προσπάθεια για να γυρίσει την κατάσταση. Αφήνει μόνιμα τις τελευταίες επιθέσεις στο ένστικτο του Τζέιμς, ενώ κουράζει με την εμμονή του να ξεκινά με αδύναμες πεντάδες που δίνουν προβάδισμα στον αντίπαλο και αναγκάζουν συνεχώς τον Παναθηναϊκό να κυνηγά το σκορ.

Έχει μεγάλες ευθύνες ο Τσάβι Πασκουάλ για το γεγονός πως δεν κατάφερε να κάνει τον Παναθηναϊκό ομάδα, βλέπουμε μόνιμα ένα σύνολο ανεξέλεγκτο με παίκτες που λειτουργούν εκτός λογικής και έχουν μάθει να χάνουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK