Αυτοί που "κρέμασαν" τον Θεοδωρόπουλο παίζουν με τον ΠΑΟ

Ο Τσάρλυ καταπιάνεται με την υπόθεση Θεοδωρόπουλου και κατακρίνει όσους δεν έχουν καταλάβει σε ποιο σημείο έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EYROKINISSI)
Θεοδωρόπουλος EUROKINISSI

Σ' ένα χρονικό διάστημα που ο κόσμος του Παναθηναϊκού ψάχνει μία ελπίδα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παίζουν με την οποιαδήποτε προοπτική σωτηρίας.

Ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, στο πλαίσιο της αγάπης του για τον Παναθηναϊκό και δεδομένου πως συνηθίζει να βοηθά δίχως να επιθυμεί προβολή, ζήτησε μία συνάντηση με τους παλαίμαχους. Ξαφνιάστηκε όταν είδε δημοσιογράφους, πίστευε πως η συνάντηση θα κρατηθεί μυστική, γιατί ο άνθρωπος δεν ήθελε όλο το βάρος της σωτηρίας του Παναθηναϊκού να πέσει πάνω του. Το είχε ξεκαθαρίσει, δεν εισακούστηκε όμως.

ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Προσπάθησε, βγαίνοντας έξω από τη συνάντηση, να ρίξει τους τόνους, παρόλα αυτά μετά από λίγες ώρες ανέβηκαν στις ιστοσελίδες τα πρώτα κείμενα που έφεραν από τη μία άνεμο σωτηρίας και από την άλλη κριτική για μία προσπάθεια που δεν είχε καν αρχίσει. Ο άνθρωπος πήγε να μιλήσει με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού έχοντας πρώτα φροντίσει να είναι ενήμερος για την κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ, ζήτησε εχεμύθεια και είδε μέσα σ' ελάχιστες ώρες να χαρακτηρίζεται μία κίνηση προσφοράς, ως μια προσπάθεια σωτηρίας του Αλαφούζου!

Μέχρι ότι το κάνει για να προλάβει ο να πάρει την τηλεοπτική άδεια χωρίς πρόβλημα γράφτηκε.

Την επόμενη είδε τον εαυτό του σε όλα τα πρωτοσέλιδα, είτε στη λογική πως μπαίνει και το πρόβλημα λύνεται είτε ως ακόμη ένας κρίκος ανθρώπων που θέλουν να παίξουν με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από παλαίμαχο του Παναθηναϊκού που... έτρεξε να επιβεβαιώσει πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει και τέσσερις δυνατούς συμπαίκτες μαζί του. Ξαφνικά ο άνθρωπος που προσπάθησε να (προσ)φέρει μία πρόταση επιβίωσης ζητώντας να μείνουν όλα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατέληξε να έχει όλο το βάρος της σωτηρίας του Παναθηναϊκού, της αποθέωσης, της κριτικής και της καχυποψίας στις πλάτες του.

Ενοχλήθηκε και απέσυρε το ενδιαφέρον μιας προοπτικής που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να σταθεί, τουλάχιστον, στα πόδια του.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Η μοναδική ελπίδα πλέον είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος να κάνει ένα βήμα πίσω για να πάρει χώρο και χρόνο και ν' απαλλαγεί από ενοχλητικές συμπεριφορές ανθρώπων που έχουν κάνει κακό στον Παναθηναϊκό.

Ο απλός κόσμος του "τριφυλλιού" όμως για όλα αυτά δεν φταίει σε τίποτα. Ο απλός φίλαθλος, που έκανε τις πρώτες σκέψεις για το αν θα βρει τρόπο να δώσει τα 50 ευρώ, δεν τον έχρισε ούτε σωτήρα ούτε τον απαξίωσε ως μία κίνηση που εξυπηρετεί τον Γιάννη Αλαφούζο. Δεν πρόλαβε ν' αντιδράσει, ούτε καν να φιλτράρει την είδηση, ένιωσε ξαφνικά πως υπάρχει μία ελπίδα σωτηρίας και προσπάθησε με λαχτάρα να ενημερωθεί.

Από την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να βγάλει την πρίζα, ήταν φανερό πως υπήρχαν δύο δρόμοι για τον Παναθηναϊκό: να περιμένει ένα θαύμα, ζώντας με την ελπίδα να εμφανιστεί ένας κροίσος ή μία μεγάλη εταιρία και να τον σώσει, αφήνοντας να περάσει ο χρόνος μέχρι να πεθάνει, ή να ενεργοποιηθεί ο κόσμος του για να τον κρατήσει ζωντανό.

Το να περιμένεις τον σωτήρα είναι σαν να έχει διαγνωστεί μία σοβαρή ασθένεια σ' ένα πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο, να χρειάζονται να μαζευτούν λεφτά για να γιατρευτεί και αντί να κινήσεις γη και ουρανό για να τα βρεις, να πηγαίνεις εκκλησία και να προσεύχεσαι.

Όπως είναι τα πράγματα αποτελεί μονόδρομο να ψάξει σωτηρία ο Παναθηναϊκός από τον κόσμο του.

ΤΑ 50ΑΡΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΑΣ ΕΥΚΟΛΑ

Καταλαβαίνω πως στην εποχή που ζούμε στη χώρα, δεν είναι εύκολο να ζητάς 50 ευρώ και γι' αυτόν τον λόγο το να βγαίνουν παλαίμαχοι με στόμφο κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις, να μιλούν για δυνατούς συμπαίκτες κάνουν μεγάλη ζημιά.

Διότι το πλάνο ποτέ δεν ήταν να μπουν πέντε δυνατοί επιχειρηματίες και να λύσουν το πρόβλημα, αλλά να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια για να μην πέσει στο ερασιτεχνικό η ομάδα.

Είναι λεπτό το θέμα. Βρισκόμαστε σε μία εποχή που οι Έλληνες έχασαν στην καλύτερη περίπτωση μεγάλο μέρος της περιουσίας τους, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ή ολόκληρη. Οι περισσότεροι που είχαν κάτι στο όνομα τους το "σκότωσαν", άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο ζωής τους και προσαρμόστηκαν. Προσαρμόστηκαν και αναγκάστηκαν να ζουν με στερήσεις, ταυτόχρονα η υπερφορολόγηση που υπάρχει έχει αναγκάσει κάθε νοικοκυριό να κάνει το κουμάντο του. Να γνωρίζει που θα πάει και το τελευταίο του ευρώ. 50άρικα για πέταμα δεν υπάρχουν και γι' αυτόν τον λόγο δεν έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να βγαίνει και να απαιτεί από τον κόσμο να δώσει χρήματα που δεν του περισσεύουν για να κάνει κουμάντο στον Παναθηναϊκό.

Και το σημαντικό είναι πως ποτέ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας. Η προσέγγιση του ήταν στην λογική μία κίνηση προσφοράς, κάπως πιο συντονισμένη, για να μαζευτούν χρήματα για τον Παναθηναϊκό.

Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

Γράφτηκαν γρήγορα και βιαστικά κάποια αρνητικά σχόλια.

Έχουμε όμως τα εξής δεδομένα.

Υπάρχει ένας μεγάλος σύλλογος που χρωστάει παντού και είναι θέμα χρόνου να πληρώσει τις συνέπειες και να χρεοκοπήσει. Μία ομάδα που αντιπροσωπεύει και την ακολουθεί με τη σκέψη του περίπου τρία εκατομμύρια κόσμος, μπορεί λίγο λιγότερος ή και περισσότερος - μην τα χαλάσουμε στα νούμερα. Η μοναδική ρεαλιστική ελπίδα είναι να απευθυνθεί σ' αυτούς για να επιβιώσει. Όταν πλησιάζει το τέλος πρέπει να βιαστείς και να μην κοιτάξεις πίσω σου. Το να ξοδεύουμε την ώρα μας με το ποιοι φταίνε, ποιοι έπρεπε να βάλουν τα λεφτά, αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα. Είναι δεδομένο πως αυτοί που πρέπει να πληρώσουν και δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να "πεθάνει" ο Παναθηναϊκός. Αυτός που πονάει είναι ο αφελής (με την καλή έννοια του όρου) αγνός φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Αυτό που προέχει είναι να μην ζήσουμε τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να μείνει στην πρώτη κατηγορία. Αν συμβεί αυτό δεν θα έχει κανέναν νόημα να συζητάμε τους λόγους που δεν έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια και άφησε τόσος κόσμος που παίρνει χαρά, λύπη, ζωή μέσα από την καθημερινή δράση να πεθάνει αυτός ο ιστορικός σύλλογος.

ε καυγάδες και να κάνουν προσευχές, δεν υπάρχει σωτηρία.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ν' ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Για να έρθουμε εκεί απ' όπου αρχίσαμε θέλω να εξηγήσω γιατί πιστεύω πως αυτήν τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να πειστεί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος να επαναφέρει την πρόταση του.

Σε μία εποχή που οι κυβερνήσεις έκαναν τον ελληνικό λαό να συμπληρώνει αιτήματα στο taxis για να πάρει το κοινωνικό μέρισμα και να ελπίζει πως θα κερδίσει στη λοταρία αποδείξεων, ν' απαιτείς 50άρικο στο στιλ φθάνουν 300χιλιάδες Παναθηναϊκοί να δώσουν από 50 ευρώ για να σωθεί η ομάδα, ξεπλένοντας στην πράξη τους δισεκατομμυριούχους που χρέωσαν την ομάδα, δεν είναι τόσο απλό. Αν γίνει δε αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να συμβεί με άκομψο τρόπο. Χρειάζεται μελέτη για το πώς θα απευθυνθεί στον κόσμο, ώστε να βοηθήσει στην κινητοποίηση του.

Εδώ υπάρχει και κάτι που είναι πολύ σημαντικό, δεν δικαιούται ο οποιοσδήποτε να βγει μπροστά και να πει δώστε 50άρικα για τον Παναθηναϊκό. Δεν το δικαιούται ούτε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να έχει προσφέρει πολλά, αλλά και ο Παναθηναϊκός τον έκανε πλούσιο και ο ίδιος δεν έχει χαρίσει ποτέ λεφτά, ούτε μετά το τέλος της καριέρας του πρόσφερε δωρεάν υπηρεσίες στο σύλλογο. Αντίθετα με κάθε ευκαιρία τρύπωνε, έπαιρνε πόστα και τρελούς μισθούς δίχως να δικαιολογούνται από την προσφορά του.

Αντίθετα ένας άνθρωπος που δίχως να το κάνει για προσωπική προβολή του, σιωπηλά και δίχως να το διαφημίζει κάθε χρόνο έβαζε ως μία προσωπική ανάγκη του ένα σταθερό ποσό στον σύλλογο, έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Εδώ δεν έχουμε κανέναν σενάριο συνωμοσίας, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τίποτα που μπορεί να κρύβεται από πίσω, υπάρχει μία εταιρία που χρωστά παντού και αν δεν βρεθεί ρευστότητα, θα κλείσει. Υπάρχει όμως το εξής παράδοξο: αυτήν την εταιρία την αγαπάει πολύ κόσμος και αν κλείσει, θα επηρεάσει την καθημερινότητα του. Και για να μην συμβεί αυτό χρειάζεται να βρεθεί ένας τρόπος να συσπειρωθεί ο κόσμος και να γνωρίζει πως το υστέρημα του, θα πιάσει τόπο. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει το ηθικό δικαίωμα να ηγηθεί μία τέτοιας προσπάθειας, μακάρι να του επιτραπεί, να κοινοποιήσει με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί την πρόταση του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK