Για τους παίκτες της Λαμίας είχε λιακάδα;

Δεν είναι φυσιολογικό να τρώει ο Παναθηναϊκός 4 από την Λαμία και ο προπονητής να λέει πως χιόνιζε και πως νόμιζαν πως δεν θα γίνει το παιχνίδι. Ακόμη, ο κ. Κωνσταντίνου και το ΔΣ, να στείλει τον λογαριασμό του Κουτρουμπή στον Γ. Αλαφούζο. Ο Τσάρλυ τσακίζει κόκαλα.

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
lamia panathinaikos culibali EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός καθημερινά μικραίνει, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και είναι φανερό πως έχει πάρει από κάτω τον προπονητή της ομάδας.

Δεν μπορεί να είναι ανεκτό για τον Παναθηναϊκό να χάνει με 4-1 από την Λαμία. Δεν γίνεται να είσαι προπονητής σε αυτόν τον σύλλογο, να τρως 4 από την Λαμία και να φταίει ότι χιόνιζε! Δηλαδή για τους παίκτες της Λαμίας, είχε λιακάδα; Έπαιζαν σε καλύτερες συνθήκες οι παίκτες του Τεννέ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει φθαρεί, έχει κουραστεί και αυτό δυστυχώς φαίνεται. Όπως μαθαίνω το εισπράττουν πλέον και οι ποδοσφαιριστές. Όμως παραμένει προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί να έχει χάσει αυτός ο σύλλογος με 4-1 από την Λαμία και να αντιμετωπίζεται σαν κάτι φυσιολογικό. Είναι απαράδεκτο που υποστήριξε στην συνέντευξη τύπου ως δικαιολογία "ότι νομίζαμε πως δεν θα παίζαμε". Δεν θέλω να πάω στην ουσία του θέματος, ούτε να σκεφτώ τι θα γινόταν, αν ο Αρετόπουλος όριζε το παιχνίδι την επόμενη ημέρα, με όλους τους ξένους να έχουν κλείσει εισιτήρια για να δουν τις οικογένειες τους. Ας την αφήσουμε αυτήν την παράμετρο.

Η δουλειά του προπονητή είναι να έχει τους παίκτες του έτοιμους, για κάθε ενδεχόμενο. Προσηλωμένους στον στόχο, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Ο προπονητής πρέπει να έχει τον ποδοσφαιριστή έτοιμο ότι θα αγωνιστεί, αυτή είναι η δουλειά του. Δεν είναι δικαιολογία το γήπεδο, ούτε έχεις δικαίωμα να επικαλεστείς πως "νομίζαμε πως δεν θα ξεκινήσει το παιχνίδι", όταν έχεις χάσει με 4-1 από την Λαμία. Το γήπεδο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, αν κολλούσες στο 0-0, άντε αν ηττηθείς με 1-0. Στο 4-1, όμως, κάτι δεν έγινε καλά. Και ο προπονητής αν δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πρέπει τουλάχιστον να δείξει την δυσαρέσκεια του. Ο Ουζουνίδης, δεν έκανε ούτε αυτό.

ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ

Οι δρόμοι είναι δύο. Είτε παραμένεις, δημιουργείς ένα γκρουπ που θα παλεύει και έχεις κάποιες απαιτήσεις, είτε φεύγεις. Δεν γίνεται για τον προπονητή του Παναθηναϊκού να υπάρχει δικαιολογία όταν χάνει με 4-1 από την Λαμία.

Από την στιγμή που παραμένει στην ομάδα, αυτή η εικόνα είναι αδικαιολόγητη. Είναι πιο ταπεινωτικό από την 4άρα, το γεγονός πως ο προπονητής του, το αντιμετώπισε στωικά, σαν φυσιολογική πραγματικότητα.Προσέξτε μην βιαστείτε και μου γράφετε πως τα βάζω με τον Ουζουνίδη. Νομίζω πως με τον συγκεκριμένο προπονητή είμαι πολύ επιεικής και θεωρώ πως αυτό είναι και σωστό. Όπως το ίδιο συμβαίνει με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου, ο Ουζουνίδης συνολικά κρίνεται με πολύ χαμηλά τον πήχη των απαιτήσεων.

Ομολογώ πως όταν σκέφτομαι να του κάνω κριτική, έχω μόνιμα στο μυαλό μου ένα "αλλά". Και το "αλλά" υπάρχει, καθώς αποτελεί πραγματικότητα πως αυτήν την στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί ούτε να διώξει τον Ουζουνίδη, πόσο μάλλον να βρει καλύτερο προπονητή.

Για να κάνεις σκληρή κριτική, πρέπει και να πιστεύεις ότι αν θα γίνει αλλαγή προπονητή, ο επόμενος θα μπορούσε να εγγυηθεί πως η ομάδα θα πάει καλύτερα. Για να γίνει πιο κατανοητό, πέρυσι ήταν δεδομένο, πως αν φύγει ο Στραματσόνι και έρθει κάποιος που θα λειτουργεί ως κανονικός προπονητής, κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα, δώσει πιο σωστή κατανομή ρόλων και δυνάμεων μέσα στα παιχνίδια, θα υπάρξει βελτίωση.

Τώρα κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Στο γεγονός αυτό βέβαια πέρα από την διοικητική αστάθεια, έχουν παίξει ρόλο και οι λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών που έγιναν από τον ίδιο το καλοκαίρι. Όμως το κυριότερο είναι πως δεν μπορείς να φέρεις ένα νέο προπονητή, όταν γνωρίζεις, πως όλοι οι ποδοσφαιριστές σου έχουν δικαίωμα να κάνουν προσφυγή και να φύγουν.

ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΡΙΑ...

Όμως, να είμαστε ειλικρινείς. Ο Ουζουνίδης απολαμβάνει μεγάλη ασυλία και βάζω μέσα και τον εαυτό μου. Θεωρώ πως με την στάση μου ήμουν άδικος προς τους προκατόχους του. Ήμουν πολύ πιο σκληρός στην κριτική μου στο παρελθόν. Όμως πάντοτε πρέπει να υπάρχει και ένα όρια, ένα πάτωμα. Είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό, μιλάμε για μία ομάδα που έχει πάει στην Νάντ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ποδοσφαιριστή και έχει πάρει αποτέλεσμα όταν το γήπεδο έμοιαζε με γυαλί, που το ίδιο έκανε όταν έπαιξε σε γήπεδο γεμάτο κοπριά στην Λέγκια. Έπρεπε να έχει κάνει κατανοητό στους παίκτες του σε ποια ομάδα παίζουν.

Θα μου πείτε "τι συγκρίνεις;". Άλλο ρόστερ, άλλες οι δυνατότητες των παικτών. Μα εδώ είναι που χάνεται η μπάλα. Δεν ζητάμε από τον φετινό Παναθηναϊκό να κάνει κάποια σπουδαία υπέρβαση, αλλά να μην χάνουν με 4-1 από τη Λαμία, να μην κινδυνεύουν να υποβιβαστούν βαθμολογικά στο πρωτάθλημα. Κρίνεται σε έναν απίστευτα χαμηλό πήχη απαιτήσεων, γίνονται -και δικαιολογημένα- ανεκτά πολλά λάθη, όμως όλα πρέπει να έχουν και ένα όριο.

Επαναλαμβάνω, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του πει τίποτα αν σηκωθεί και φύγει, από την στιγμή όμως που μένει, πρέπει στο γήπεδο να διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια του συλλόγου. Εδώ και μεγάλο διάστημα, λοιπόν, δεν τα καταφέρνει.

Πέρα από το παιχνίδι με την Λαμία θέλω να θίξω και άλλο ένα θέμα που απασχολεί τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες: Το επεισοδιακό ΔΣ.

Ο μάνατζερ του Μαρίνου Ουζουνίδη και άτυπος τεχνικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, στην πράξη είναι ο άνθρωπος που τρέχει όλα τα θέματα στον Παναθηναϊκό που έχουν να κάνουν με μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, πωλήσεις, ακόμα και τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές για το πώς θα γίνουν οι πληρωμές. Κατηγορήθηκε πως δεν ενημερώνει για τις πράξεις του το συμβούλιο, με αποκορύφωμα τον χειρισμό του στην υπόθεση Κουτρουμπή.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ... ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Ενοχλήθηκε πολύ από το ύφος και την επίθεση που δέχτηκε από τον Βασίλη Κωνσταντίνου και υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Στο ΔΣ είπε πως παραιτείται και τόνισε πως "αν τα κάνετε εσείς καλύτερα, να αναλάβετε τα πάντα", ενώ τόνισε πως ο Κουτρουμπής, έτσι κι αλλιώς, ήταν διατεθειμένος να κάνει προσφυγή. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και η αλήθεια είναι πως πράγματι ο χειρισμός για το θέμα του Κουτρουμπή, ανοίγει ακόμα ένα μέτωπο στον ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό. Όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης μαζί με τον συνεργάτη του έκριναν πως πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα στα αποδυτήρια, πως ο Παναθηναϊκός έχει στεγανά. Δεν μπορώ να μπω στην ουσία της υπόθεσης Κουτρουμπή, δεν γίνεται να ασχοληθώ με πράγματα που και μηνύσιμα είναι και δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχουν πραγματική βάση. Στην πράξη, όμως, ο Κωνσταντίνου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, έκαναν ανοιχτή επίθεση σε μία απόφαση που όλοι καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται να την έχει πάρει μόνος του ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος.

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ

Εδώ υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο άμεσος συνεργάτης του δέχτηκε έντονη κριτική για μία απόφαση που πάρθηκε από κοινού με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Καλώς ή κακώς, κρίθηκε πως στα αποδυτήρια πρέπει να μπει ένα φρένο, να καταλάβουν όσοι θα παραμείνουν στον Παναθηναϊκό πως δεν είναι ανεξέλεγκτοι και κάποιες επιλογές η συμπεριφορές, όπως θέλετε πείτε το, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Για να είμαστε δίκαιοι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει κάνει σίγουρα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό, έχει τεραστία ευθύνη για την απελπιστική εικόνα της ομάδας, αλλά φέρθηκε τίμια στον σύλλογο. Παρότι ο Γιάννης Αλαφούζος του έκανε εύκολη την λύση της παραίτησης, δεν εγκατέλειψε την ομάδα, δεν φόρτωσε σε άλλον τα δικά του λάθη.

Δεν νομίζω να υπάρχει έστω ένας να πιστεύει πως αν ο Ουζουνίδης, είχε αποχωρήσει τον Σεπτέμβρη, σήμερα θα ήταν άνεργος. Όλοι κατανοούν πως θα μπορούσε να δουλεύει σε πολύ καλύτερο περιβάλλον από αυτό που βρίσκεται σήμερα.

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ

Ακόμα και να ήταν λανθασμένη η στρατηγική στην υπόθεση Κουτρουμπή, τα μέλη του ΔΣ που πρόσφατα, επειδή δεν μπορούσαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, εξόργισαν και οδήγησαν τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο στην αποχώρηση δεν δικαιούνται να κάνουν κριτική για χειρισμούς υποθέσεων.

Στο κάτω-κάτω ο Αλαφούζος δημιούργησε το πρόβλημα, που πριν 13 μήνες, έδωσε στον ποδοσφαιριστή Κουτρουμπή ένα συμβόλαιο που δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού. Είναι τρελό να δώσεις συμβόλαιο 350 χιλιάδες ευρώ στον Κουτρουμπη. Να δεσμεύσεις τον σύλλογο με πάνω από ένα εκατομμύριο για να το δώσεις στον Κουτρουμπή.

Δεν τα έχω με τον επαγγελματία Κουτρουμπή, έχει χίλια δίκια, υπόγραψε μία συμφωνία και πρέπει να τηρηθεί. Στην πράξη, όμως, ο Κουτρουμπής, είναι μία από τις πολλές υποθέσεις που ταλαιπωρούν τον σύλλογο και στην συμφωνία που έχει γίνει δεν μπορεί κανείς να βρει λογική. Προσέξτε αν τα βάλουμε κάτω, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, που απασχολούν τον Παναθηναϊκό και τον κάνουν να κινδυνεύει ακόμα και με αφανισμό, υπάρχει ένα υπερβολικό συμβόλαιο που αναίτια έχει υπογράψει μαζί τους ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου αν θέλει να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό, να πάρει το συμβόλαιο του Κουτρουμπή, το τριετές του 36χρονού τότε Ταυλαρίδη, την παχυλή αποζημίωση που υπογράφηκε να πάρει ο Γιάννης Αναστασίου για λεφτά που δεν έχει δουλέψει και πολλά άλλα και να απαιτήσει από τον Γιάννη Αλαφούζο να τα πληρώσει. Αυτός έκανε αυτές τις συμφωνίες, αυτός να πληρώσει. Δεν υπάρχει άλλος στον πλανήτη που να υπογράψει αυτό το συμβόλαιο στον Κουτρουμπή, ούτε να έκανε στα 36 του τριετές στον Ταυλαρίδη, ας αναλάβει τουλάχιστον αυτά που φέρει ο ίδιος την προσωπική ευθύνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK