Η ποδοσφαιρική ανάλυση των παικτών που θέλουν οι τρεις

Όποιος εκ των τριών (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) καταφέρει να καλύψει καλύτερα τις αδυναμίες του στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται, θα γίνει και φαβορί για τον τίτλο. Ο Τσάρλυ αναλύει τις περιπτώσεις που φέρονται να κοιτάζουν οι διεκδικητές του τίτλου στη Super League.

Η ποδοσφαιρική ανάλυση των παικτών που θέλουν οι τρεις

Σε δύο εβδομάδες ανοίγει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Το πρωτάθλημα φέτος είναι αρκετά ανταγωνιστικό σε κορυφή και ουρά και οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ενισχυθούν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Για εμένα είναι ξεκάθαρο πως όποιος εκ των τριών (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) καταφέρει να καλύψει καλύτερα τις αδυναμίες του, θα γίνει και φαβορί για τον τίτλο.

Χουάνμα: Άποψη του Βαγγέλη Κρύου

Στην επιφάνεια βγήκε το όνομα του στόπερ της Νουμάνθια, Χουάνμα. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον Έλληνα που γνωρίζει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα μικρά πρωταθλήματα της Ισπανίας, με τον προπονητή της κ-16 της Θέουτα, Βαγγέλη Κρύο. Άνθρωπός που δεν μασάει τα λόγια του, που στο παρελθόν μου είχε ακυρώσει τον Εσπάρθα, ήταν ο μόνος που μου είχε πει θετικά σχόλια για τον Νάνο και όταν ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τον Τοτσέ, μου είχε κάνει την τέλεια παρομοίωση στον αέρα του "Sentra": Κράμα Μάτζιου - Πετρόπουλου ο Τοτσέ και έπεσε 100% μέσα για τον φιλότιμο, αλλά με φανερό χαμηλό ταβάνι Ισπανό στράικερ.

Παίρνω, λοιπόν, πολύ σοβαρά την άποψη του Κρύου και είναι θετική. Μου τόνισε πως ο Χουάνμα είναι σε καλό επίπεδο με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να ξεκινάει τις επιθέσεις της ομάδας του από χαμηλά, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και στις δύο περιοχές. Έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, βγαίνει με δύναμη και επιθετικά στο μαρκάρισμα πάνω στον αντίπαλο φορ. Στοιχείο που επισημαίνω πως λείπει από το κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού.

Όταν του ζήτησα να μου πει το αδύναμο σημείο του, μου απάντησε αρχικά πως δεν ξέρει αν θα αντέξει τη φανέλα. Έχει πάντα γεμάτες χρονιές, αλλά έχει φτάσει στα 32 του και πάντα αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες. Αγωνιστικά, η Νουμάνθια παίζει εντελώς διαφορετικά από ό,τι μία ομάδα που θα θελήσει να διεκδικήσει τίτλους. Είναι σφιχτή και οι στόπερ μπαίνουν βαθιά. Μπάλα ξέρει, αλλά στον Παναθηναϊκό θα χρειαστεί να παίξει άμυνα ψηλότερα και αυτό θα είναι ένα καινούριο δεδομένο.

Επαναλαμβάνω πως αν δεν γνωρίζω έναν ποδοσφαιριστή, προτιμώ να μιλάω με ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν λόγο να αβαντάρουν και ξέρω πως δεν θα διστάσουν να πουν την αλήθεια. Ο Βαγγέλης Κρύος έχει αποδειχτεί στο παρελθόν εύστοχος 100%. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα θέματα.

Η ποδοσφαιρική ανάλυση των παικτών που θέλουν οι τρεις
INTIME SPORTS

Κεφάλαιο Χριστοδουλόπουλος

Όποιος παρακολουθεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει αντιληφθεί πως τα τελευταία χρόνια ο μόνος Έλληνας επιθετικογενής ποδοσφαιριστής που έχει εξελιχθεί είναι ο Χριστοδουλόπουλος. Από τον Ολυμπιακό έχει χαθεί το ελληνικό στοιχείο και ο Λάζαρος είναι ο μόνος Έλληνας που να είναι ικανός να κάνει σε κάποια παιχνίδια τη διαφορά. Στη Βερόνα έχει παίξει 6 παιχνίδια γιατί είχε έναν τραυματισμό στην αρχή, όχι επειδή δεν ήταν στα πλάνα του Μαντορλίνι.

Καταλαβαίνω τον λόγο που αν θες Έλληνα με ποιότητα, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Μονόδρομος για την ακρίβεια είναι ο Λάζαρος. Θεωρώ, όμως, πως με το γκολ που πέτυχε στο "Φρίουλι", έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για τους "ερυθρόλευκους".

Το καλοκαίρι η Βερόνα έδωσε 1.800.000 ευρώ στην Μπολόνια. Ο Λάζαρος έχει παίξει συνολικά 584 λεπτά και μετρά ήδη 3 ασίστ και ένα γκόλ. Στο 5-3-2 που έπαιξε με την Ουντινέζε, ο Μαντορλίνι τον έβαλε δεξί εσωτερικό μέσο και διαπίστωσε πως έχει την ικανότητα να βγαίνει στην πλάτη του Τόνι. Είναι δεδομένο πως θα επενδύσει πάνω του στο τοπικό ντέρμπι που έρχεται με την Κιέβο.

Όπως εύστοχα έγραψαν στο χθεσινό ρεπορτάζ ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, ο Ολυμπιακός έχει καλές σχέσεις με την Βερόνα. Δεν γίνεται να χαρίσει έναν ποδοσφαιριστή που πλήρωσε το καλοκαίρι και η μεταγραφή αρχίζει να αποδίδει στο γήπεδο. Ο Λάζαρος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017 και η ρήτρα του είναι 4.000.000 ευρώ. Δεν είναι εντελώς απίθανο σενάριο να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, θα πρέπει όμως να είναι αποφασισμένη η διοίκηση του Ολυμπιακού να πληρώσει ακριβά έναν ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν θα μπορούσε να τον κάνει δικό της με λιγότερα χρήματα. Ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού του.

Η ποδοσφαιρική ανάλυση των παικτών που θέλουν οι τρεις

Μεντόσα

Τις τελευταίες ώρες προστέθηκε το όνομα του αριστερού εξτρέμ της Χιμνάσια, Χαβιέρ Μεντόσα, ο οποίος προτάθηκε από τον Γκαλέτι. Σας παραθέτω ένα βίντεο 9 λεπτών που δείχνει όλα τα προτερήματά του με την μπάλα.

Δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από βίντεο με επιλεγμένες φάσεις, αλλά όντως πρόκειται για ποιοτικό, γρήγορο με την μπάλα αριστερό εξτρέμ, που σε ένα αργό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει την διαφορά. Αυτά αλλάζουν, όμως η τελευταία ενημέρωση είναι πως ο προπονητής του, Πέδρο Τρόγλιο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη Χιμνάσια κανένας ποδοσφαιριστής, πέρα από τον βασικό τερματοφύλακα, που δεν μπορούν να τον κρατήσουν.

Η ποδοσφαιρική ανάλυση των παικτών που θέλουν οι τρεις

Ρεαλιστικός στόχος ο Άλβες

Ρεαλιστικός στόχος που θα λύσει απευθείας πρόβλημα είναι ο Μπρούνο Άλβες. Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε τον "τελείωσε" την στιγμή που αποβλήθηκε με τη Γαλατάσαραϊ. Θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του, οπότε δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες χρηματικές απαιτήσεις.

Ο Άλβες μπορεί να μην είναι πλέον ο καλύτερος στόπερ στο υψηλό επίπεδο, είναι, όμως, σίγουρα ανώτερος από όσους παίζουν σήμερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτήν την εποχή, θα διαπραγματευτεί τον εαυτό του σε πολύ χαμηλότερο χρηματικό επίπεδο από ό,τι στο παρελθόν. Στα τουρκικά σάιτ γράφτηκε και για ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, πιστεύω, πάντως, πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να τον χάσει ο Ολυμπιακός.

Στα τελευταία δύο νικηφόρα παιχνίδια της Φενέρ με Μπαλικέρσισπορ εκτός (1-0) και Σίβασπόρ εντός (4-1) ήταν βασικός, όμως με την επιστροφή του τραυματία Κορκμάζ δεν θα υπολογίζεται. Συνολικά έχει παίξει 6 παιχνίδια (539 λεπτά), έχει 37.6 πάσες μέσο όρο, 84.8% επιτυχημένες. Από τους καλύτερους στόπερ στον κόσμο σε αυτήν την κατηγορία. Σημαντικό για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο στόπερ της να κάνει παιχνίδι από χαμηλά και να μπορεί να σταθεί στο ύψος της σέντρας.

Η ποδοσφαιρική ανάλυση των παικτών που θέλουν οι τρεις

Τα νεύρα του Λέτο

Και πάμε στον Σεμπάστιαν Λέτο. Ο αγαπημένος της κερκίδας του Παναθηναϊκού. Γράφτηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του, σε δημοσιεύματα του περασμένου Σαββατοκύριακου. Δεν θεωρώ απίθανο να αναπολεί τις ένδοξες ημέρες του στον Παναθηναϊκό. Μετά από τη σοβαρή επέμβαση που έκανε στο γόνατο δεν έχει επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στον διασκελισμό και στη δυνατότητά του να ντριμπλάρει με το μεγάλο άνοιγμα των ποδιών. Πλέον δεν μπορεί να βγάλει την ίδια ένταση στο τρέξιμο του. Έχασε το "όπλο" του και το γεγονός αυτό του προκαλεί εκνευρισμό.

Στην αρχή της σεζόν έφαγε τον προπονητή που ξεκίνησε την χρονιά στην Κατάνια, Μαουρίτζιο Πελεγκρίνο. Δείτε την αντίδραση του όταν τον έκανε αλλαγή στο παιχνίδι με την Περούτζια:

Μετά από το παιχνίδι, η διοίκηση της Κατάνια... σούταρε τον Πελεγρίνο, έφερε στη θέση του τον Τζιουζέπε Σανίνο που προσπάθησε να επενδύσει στον Λέτο, χρησιμοποιώντας τον στην επίθεση στο 4-4-2, όπως ο Φερέιρα. Ο Λέτο, όμως, δεν ανταποκρίθηκε και στον αγώνα με την Μπάρι είχε ακριβώς την ίδια αντίδραση, όταν ο Σανίνο αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή στο 55ο λεπτό.

Αυτήν την εποχή είναι τιμωρημένος, γιατί κόλλησε τα μούτρα του στον διαιτητή, απαιτώντας να πάρει κίτρινη κάρτα ο αντίπαλος που του έκανε φάουλ.

Δείτε το VIDEO από το 1.40

Στη Serie Β μετράει σε 12 παιχνίδια, 2 γκολ, 3 κίτρινες και μία κόκκινη σε 674 λεπτά. Θα έχει μετανιώσει σίγουρα που το καλοκαίρι δεν ενεργοποίησε την οψιόν που είχε, να αποχωρήσει αν η Κατάνια υποβιβαστεί. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017, είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής πια που έχει αποτύχει να κάνει τη διαφορά στη Β' Ιταλίας και προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Οπότε φυσικό είναι να ανοίγει πόρτες εκεί που τον θυμούνται στα καλά του. Οι Ιταλοί γράφουν πως τον θέλει η Βελές, στην Ελλάδα έπαιξε για Παναθηναϊκό. Αν δεν γυρίσει στην Αργεντινή, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του αυτήν την εποχή.

Η ποδοσφαιρική ανάλυση των παικτών που θέλουν οι τρεις

Ρούμπεν Ράγιος

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει παίξει δυνατά το όνομα του ακόμα, αλλά στα γραφεία του ΠΑΟΚ υπάρχει ξανά το όνομα του Ρούμπεν Ράγιος. Του παιχταρά του Αστέρα Τρίπολης, που δεν κόλλησε στη Μακάμπι Χάιφα.

O Ράγιος είχε απασχολήσει τον Σαββίδη επί Δώνη, τον Ιανουάριο του 2013. Δεν πείστηκε να δώσει τότε τα χρήματα που ήθελε ο Αστέρας. Στη Μακάμπι συνολικά έχει σε 48 παιχνίδια, 19 γκολ και 4 ασίστ. Είναι ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά, θεωρώ πως μαζί με τον Ομπρανιάκ είναι οι ιδανικές περιπτώσεις για να ενισχυθεί δημιουργικά ο ΠΑΟΚ. Και οι δύο έχουν προταθεί από εκεί και πέρα είναι θέμα βούλησης της διοίκησης.

Τα καλύτερα του Contra.gr

Αφιέρωμα Μπεν Αρφά: Ένας ζογκλέρ για τον Ολυμπιακό

Συνέντευξη Ντέγιαν Μποντιρόγκα: "Καβγάδισα με τον Τόμιτς για τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK