Κάτι τρέχει με τον Ιβάνοβιτς

Ο Τσάρλυ τα... βάζει με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και την επιλογή του να παραγκωνίσει το "δώρο" της διοίκησης του Παναθηναϊκού, Γκάνι Λαουάλ, χρίζοντάς τον υπεύθυνο σε περίπτωση δύο βαριών ηττών στη Μόσχα.

Κάτι τρέχει με τον Ιβάνοβιτς
INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπαίνουν στην μάχη για το Final 4 και καλούνται να ανατρέψουν τα προγνωστικά και αυτήν την εβδομάδα έστω μία φορά να σπάσουν την έδρα της ΤΣΣΚΑ και της Μπαρτσελόνα αντιστοίχως.

Να χτυπήσουν ένα παιχνίδι μέχρι το τέλος

Το αβαντάζ έδρας δεν είναι και τόσο μεγάλο με το σύστημα διεξαγωγής των νοκ άουτ, καθώς η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα καλείται να το υπερασπιστεί κερδίζοντας δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες τον αντίπαλο της.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Εφές και Μακάμπι πρακτικά ψάχνουν μία νίκη στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια για να μπορέσουν να τελειώσουν την σειρά στις δικές τους έδρες. Η λογική λέει πως -όταν οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες- παίζοντας δύο φορές απέναντι στον ίδιο αντίπαλο μέσα σε δύο ημέρες το ένα παιχνίδι θα το κάνεις ντέρμπι.

Ακόμα και την περσινή χρονιά που οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στο Final 4 ήταν περιορισμένες, το πρώτο παιχνίδι το χτύπησε και θα μπορούσε να το πάρει με λίγη τύχη. Πρακτικά, ο στόχος και των δύο εκπρόσωπων μας είναι να καταφέρουν να πάνε τουλάχιστον ένα από τα δύο παιχνίδια στο τέλος και να διαχειριστούν σωστά το φινάλε.

Το μοναδικό αβαντάζ

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Μόσχα με μοναδικό αβαντάζ πως δεν τον πιστεύει κανείς. Οτιδήποτε άλλο προκύψει από δύο εύκολες ήττες, φαντάζει ακόμα και σαν υπέρβαση. Με δεδομένο πως η φανέλα είναι βαριά και ομάδα του Διαμαντίδη δεν μπορείς να την ξεγράφεις, υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει θετικά ή έλλειψη πίεσης που υπάρχει στην αποστολή των "πρασίνων".

Ανεξήγητο το κόψιμο Λαουάλ

Όμως τα πράγματα ξεκίνησαν κάπως στραβά από πολύ νωρίς. Δεν μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση του Ιβάνοβιτς να κόψει από την αποστολή τον Λαουάλ για τα δύο παιχνίδια στην Μόσχα. Γίνεται ορατό πως κάτι τρέχει με τον Ντούσκο.

Αν και καθυστερημένα, η διοίκηση απέκτησε ένα 5άρι με τα στοιχεία που λείπει από το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα της θέσης 5 στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ και σε φάσεις πάνω από το καλάθι είναι τεράστιο. Ο χρόνος συμμετοχής του Μπατίστα είναι υπερβολικός. Για την ακρίβεια, ο Ουρουγουανός σέντερ με τα κοντά χέρια και με την απίστευτη έφεση στα βήματα έχει έναν ρόλο πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που μπορεί να αναλάβει. Η λογική έλεγε πως ο Ιβάνοβιτς θα έκανε τα πάντα για να μπορέσει ο Λαουάλ να ενσωματωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ομάδα και να μπορέσει να πάρει χρόνο και ρόλο μέσα στην ομάδα.

Πέρα από τα συνεχόμενα παράξενα κοουτσαρίσματα του Ιβάνοβιτς που έχουν φέρει μουρμούρα και τον είχαν σε δύσκολη θέση πριν από το παιχνίδι με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η απροθυμία του να εντάξει στο σύνολο τον Αμερικάνο σέντερ. Σίγουρα ο Λαουάλ δεν είναι έτοιμος, όμως θα περιμέναμε να γίνει από το τεχνικό επιτελείο προσπάθεια για να μπορέσει να βρει ρόλο.

Συνολικά στην Ευρωλίγκα έχει παίξει μόλις 25 λεπτά, έχει πετύχει σε αυτό το διάστημα 12 πόντους με 6/12 δίποντα και έχει πάρει 10 ριμπάουντ από τότε που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Σε κάποια παιχνίδια όπως με την Μπαρτσελόνα, όταν πέτυχε 2 καλάθια στα 4 λεπτά που του δόθηκαν, στη Ζαλγκίρις και στον Ερηθρό Αστέρα, φαινόταν πως έπρεπε να παίξει περισσότερο. Ο Ιβάνοβιτς δεν του έδωσε, όμως, τον χρόνο που του αναλογούσε. Το ηχηρό μήνυμα πως δεν έχει σκοπό να τον αξιοποιήσει δόθηκε στον τελικό με τον Απόλλων Πατρών.

Στον τελικό έδωσε το μήνυμα

Ο τελικός με τη σαφώς κατώτερη ομάδα της Πάτρας προσφερόταν για να μπει ένας νέος παίκτης στο κλίμα της ομάδας και να πάρει ψυχολογία. Ο Ίβανοβιτς ήξερε πως το ΟΑΚΑ θα γεμίσει και πως η αδυναμία του αντιπάλου να είναι ανταγωνιστικός μπορούσε να βοηθήσει τον Λαουάλ να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να πανηγυρίσει με γεμάτα στατιστικά την κούπα μαζί με τους συμπαίκτες του.

Η απόφαση του Ιβάνοβιτς να τον αφήσει εκτός αποστολής ήταν το πρώτο μήνυμα πως δεν τον υπολογίζει και δεν έχει σκοπό να προσπαθήσει να τον βοηθήσει. Έδειξε ξεκάθαρα πως του είναι περιττός, παρότι δεν έχει κανέναν άλλον με τα δικά του χαρακτηριστικά στο ρόστερ.

Με την ανακοίνωση της αποστολής στην Μόσχα έβαλε και την σφραγίδα, μειώνοντας τον αθλητή που η διοίκηση απέκτησε για να βοηθήσει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν την ομάδα . Ο ίδιος διάλεξε τη σύγκρουση με τη λογική κι αν στη Μόσχα επιβεβαιωθεί η αίσθηση που θέλει τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει δύο άνετες ήττες, ο Ιβάνοβιτς θα βρεθεί στο στόχαστρο.

Για τον Μαυροβούνιο ο χρόνος μέτραγε αντίστροφά μετά από την ήττα στο Κάουνας, η αναπάντεχη νίκη, όμως, επί της Ρεάλ του έδωσε χρόνο. Σίγουρα το ρόστερ που βρίσκεται στα χέρια του έχει πολλές αδυναμίες, αλλά και ο ίδιος με τις αποφάσεις του δεν έχει βοηθήσει την ομάδα. Η σειρά με την ΤΣΣΚΑ τον βρίσκει με την πλάτη στον τοίχο και λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να ανατραπεί η διαμορφωμένη κατάσταση. Μένει να δούμε μήπως ο Διαμαντίδης και οι συμπαίκτες του μπορούν να πουν αυτοί την τελευταία λέξη και να δώσουν πραγματική μάχη με την ΤΣΣΚΑ.

Διαβάστε ακόμη

Παππάς: "Υπερτερεί η ΤΣΣΚΑ αλλά..."

Ιτούδης: "Πολύ καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Απρόοπτο πρόβλημα με Σλότερ στη Μόσχα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK