Ο Χιμένεθ θέλει βοήθεια και ο Λουτσέσκου φορ

Ο Τσάρλυ γράφει για το μικρό θαύμα που έχει πετύχει ο Μανόλο Χιμένεθ στον πρώτο γύρο με τόσους τραυματισμούς. Πλέον η μπάλα παίζεται στο γήπεδο της διοίκησης της ΑΕΚ που πρέπει να κάνει μεταγραφές για να δώσει στον Ισπανό όπλα. Επίσης, ο φορ που λείπει στον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου που θυμίζει Μπόλονι.

Ο Χιμένεθ θέλει βοήθεια και ο Λουτσέσκου φορ
aek paok jimenez lutseskou

Σκληρό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ με το οποίο εκτός απροόπτου θα χάσει τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα". Είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να κάνει γιορτές στην κορυφή και τις κλότσησε στο τελευταίο παιχνίδι. Ο κόσμος στο τέλος του αγώνα αποδοκίμασε, όμως η αλήθεια είναι πως η φετινή ΑΕΚ έχει πετύχει πολλά. Οι τραυματισμοί του Μάνταλου και του Γιόχανσον αναγκάζει τους παίκτες του Χιμένεθ να παίζουν εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα στα όρια των αντοχών και των δυνατοτήτων τους.

Ο Χιμένεθ βρήκε έναν τρόπο χρησιμοποιώντας στην αριστερή πλευρά τους Μπακάκη, Λόπες και δημιουργώντας τακτική με μοναδικά χαφ τους Σιμόες, Γαλανόπουλο άντεξε στα συνεχόμενα παιχνίδια, έβαλε την ομάδα στους "32" του Γιουρόπα και έμενε μία νίκη επί του Απόλλωνα για να πετύχει το απόλυτο στη δύσκολη αποστολή που είχε αναλάβει μετά τους δύο τραυματισμούς.

ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ

Νομίζω πως στην ΑΕΚ οι δύο κολλητές άνετες εντός έδρας νίκες με Πλατανιά και Κέρκυρα έπαιξαν ρόλο. Πίστεψαν οι παίκτες του Χιμένεθ πως έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορούν να κερδίζουν ακόμα και αν δεν παίζουν με ένταση, ακόμα και αν δεν κάνουν τις καλύτερες επιλογές στις συνεργασίες. Ο Απόλλωνας όμως έχει δυνατότητες, εντελώς άδικα βρίσκεται τόσο χαμηλά στην βαθμολογία και έπεσε η ΑΕΚ πάνω στο ντεμπούτο του Παράσχου.

Για τον έμπειρο τεχνικό αυτές οι δουλειές είναι το φαΐ του. Πήρε μία ομάδα που για τις απαιτήσεις που υπάρχουν έχει ταλέντο, αποφάσισε να θυσιάσει την επιθετικότητα που βγάζει ο Απόλλωνας και να παίξει με τρεις στοπερ, κλείνοντας κάθε διάδρομο. Όσο περνούσε ο χρόνος ο Απόλλωνας ήταν όλο και πιο δυσκολοκατάβλητος και δεν υπήρχε τρόπος να βγάλει καθαρή ευκαιρία η ΑΕΚ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα "καθαρίζεις" από νωρίς, με δεδομένο πως ήταν το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος και η ΑΕΚ θα μπορούσε να εξασφαλίσει το "πρωτάθλημα χειμώνα". Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν ξεκίνησε ο Χριστοδουλόπουλος. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που συνεχίζουν οι παίκτες της ΑΕΚ να μην ψάχνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και σπαταλούν επιθέσεις με εκτελέσεις που έχουν πολύ λίγες πιθανότητες επιτυχίας. Στο 24' ο Μπακασέτας είχε πάσα και σούταρε, στο 58' ο Λιβάγια είχε πάσα αποφάσισε και αυτός να σουτάρει, στο 87ο λεπτό ο Αραούχο έχει πάσα δεξιά και αποφασίζει να πάει σε τρίπλα από την άλλη πλευρά. Ανοίγει την μπάλα και κάνει φάουλ στον Κοντοέ.

Είναι μερικές από τις φάσεις που οι παίκτες της ΑΕΚ λειτούργησαν εγωιστικά και δεν πήραν την επιλογή που θα έβαζε σωστά την μπάλα μέσα στην περιοχή. Είναι πικρό αποτέλεσμα. Είχε κερδίσει το δικαίωμα να κάνει γιορτές στην πρώτη θέση και από την κορυφή της βαθμολογίας, να ψάξει την ενίσχυση της. Δεν θα αλλάξει πάντως κάτι. Θα κινηθεί για τον αμυντικό χαφ και το δημιουργικό ποδοσφαιριστή που χρειάζεται ο Μανόλο Χιμένεθ, για να συνεχίσει την προσπάθεια του. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να καταφέρει να πείσει τους παίκτες του να βγάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους.

Ακούμε και τον ρεπόρτερ του αγωνιστικού χώρου να μας μεταφέρει πως ο Χιμενεθ αντί να τους φωνάζει "συνεργαστείτε", τους ζητά να πάνε σε προσωπική ενέργεια. Το πρόβλημα της ΑΕΚ όμως είναι πως για ένα περίεργο λόγο μόλις φθάνουν έξω από την περιοχή δεν συνεργάζονται στο βαθμό που θα έπρεπε και σπαταλούν με μεγάλη συχνότητα επιθέσεις. Ο Παράσχος τους έπαιξε με τρεις, ζήτησε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού από τους επιθετικούς να γυρίσουν πίσω, έπαιξαν οι παίκτες του με τις καθυστερήσεις και έκανε σημαντική ζημιά στην ΑΕΚ.

ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο ΠΑΟΚ, έστω και με 1-0, πέτυχε τη δεύτερη του εκτός έδρας νίκη απέναντι στη μακράν χειρότερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που μετρούσε ήταν το αποτέλεσμα. Η νίκη ήρθε, ο Λουτσέσκου κερδίζει πολύτιμο χρόνο για να δουλέψει και να κοιτάξει για τις μεταγραφικές επιλογές. Δεν γίνεται να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ χωρίς καθαρό αριστερό μπακ και με στράικερ τον Κουλούρη. Ο Πρίγιοβιτς ήταν τιμωρημένος. Υπάρχει όμως μία νέα πραγματικότητα που θέλει τον Κουλούρη βασικό φορ στον ΠΑΟΚ και τον Πρίγιοβιτς στη δυσμένεια του Λουτσέσκου.

Δεν αποκλείεται αν τελικά μείνει να γίνει ξανά βασικός. Το σίγουρο είναι πως με τον Κουλούρι φορ, πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Αν παραμείνει ο Πρίγιοβιτς, ο Λουτσέσκου θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει σωστά και να φτιάξει ακουμπώντας σε αυτόν την μπάλα. Αν τελικά πουληθεί, είναι υποχρεωτικό ο ΠΑΟΚ να βρει αντικαταστάτη που θα κάνει τη διαφορά.

Για τις μεταγραφές έγραψα και την Παρασκευή, στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ το κόλπο με τον Μπεργκ υπάρχει και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί για την εύκολη περίπτωση του Χουλτ. Αν ο Σουηδός αποκτηθεί θα προσφέρει σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι από την αριστερή πλευρά.

ΚΡΕΣΠΟ ΚΑΙ ΤΖΑΛΜΑ

Το παιχνίδι με τον Πλατανιά κανονικά θα έπρεπε να είναι διεκπεραιωτικού χαρακτήρα. Η ομάδα του Ρόκα δεν είναι σε θέση να φανεί ανταγωνιστική. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ έβγαλε μία δυσκολία να τελειώσει φάσεις. Έλειπαν ποδοσφαιριστές που δίνουν ποιότητα και η αναγκαστική επιλογή Κρέσπο στα αριστερά και η επιστροφή Κάμπος στην ενδεκάδα, στερούσε σωστά ανεβάσματα και ποιότητα στις πλευρές.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε και απειλούσε με μεγάλη συχνότητα κυρίως λόγω της τρομερής κατάστασης που βρίσκεται ο Πέλκας και το γεγονός πως η χαμηλή ποιότητα του αντιπάλου επέτρεπε χωρίς φόβο να πατάνε συχνά πολλοί παίκτες την αντίπαλη περιοχή. Σε μία τέτοια φάση ήρθε και το γκολ του Μαλεζά που έδωσε την λύση. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 3η κολλητή νίκη στην σειρά, σε παιχνίδια που εμφάνισε το ελληνικό στοιχείο που έλειπε το προηγούμενο διάστημα και αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος.

Έχω κάνει κριτική στον Λουτσέσκου και πιστεύω πως έχει πάρει στον πρώτο γύρο αρκετές λανθασμένες αποφάσεις, με ενοχλεί που ακόμα ο Κάμπος υπολογίζεται και πως αν δεν είχε τραυματιστεί ο Ελ Καντουρί ακόμα θα ήταν στην βασική ενδεκάδα.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Εδώ θέλω κάτι να αναφέρω για να είμαι δίκαιος. Μαθαίνω πως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένοι από την ποιότητα των προπονήσεων. Μου έχει μεταφερθεί πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει πολύ καλές προπονήσεις και πιστεύουν πως το στοιχείο αυτό σε βάθος χρόνου θα παίξει τον ρόλο του.

Άνθρωπος μέσα από την ομάδα μου μετέφερε πως από την εποχή Μπόλονι έχει να υπάρξει τόσο σοβαρή καθημερινή δουλειά στον ΠΑΟΚ και θεωρώ σωστό να το καταγράψω σαν πραγματικότητα, αλλά και να προσθέσω πως το γεγονός αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει βγει σε αυτοματισμούς στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν νομίζω πως αξίζει να σταθούμε περισσότερο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, έστω και οριακά η δουλειά έγινε, περιμένουμε να δούμε πως θα δράσει ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK