Εστεμπάν Καμπιάσο: Ο απόλυτος επαγγελματίας

Όπως ήρθαν τα πράγματα αυτό που περιμέναμε από τον Ολυμπιακό ήταν μία αξιοπρεπής εμφάνιση, να δώσει την μάχη του και να είναι ανταγωνιστικός. Αυτά τα είδαμε και το πρώτο δείγμα στην μετά Μπέντο εποχή είναι θετικό. Γράφει ο Τσάρλυ.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι περίεργο να πληρώνεις ένα σωρό λεφτά κάποιον προπονητή και αυτός να σου ακυρώνει έναν τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή χωρίς προφανή λόγο.

Δεν γίνεται να είσαι επαγγελματίας προπονητής, να έχεις στο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου έναν τόσο σοβαρό επαγγελματία, με την προσωπικότητα και τις παραστάσεις του Εστεμπάν Καμπιάσο και να τον ακυρώνεις εντελώς. Ειδικά αν ο σκοπός σου είναι να βγάλεις νέα παιδιά ο Καμπιάσο θα πρέπει να είναι το παράδειγμα. Δεν θυμάμαι αυτό το διάστημα που βρίσκεται ο Αργεντίνος στον Ολυμπιακό σε κάποιο παιχνίδι να ήταν πρόβλημα. Μπορεί να μην είχε πάντα φρεσκάδα, όμως ακόμα και όταν δεν έχει ρυθμό είναι σωστός στο ρόλο του και μόνιμα χρήσιμος.

Πέτυχε ένα γκολ, δύσκολο για κεντρικό χαφ. Ο ίδιος το έκανε να μοιάζει παιχνιδάκι πολύ απλά γιατί ξέρει καλά το άθλημα και την θέση του. Είναι τέτοια η εμπειρία του, που ακόμα και σε έναν αγώνα που ήταν αδύνατό να βγάλει πολλές κούρσες και έπρεπε να κρατά την θέση του, έκανε την κίνηση χωρίς μπάλα την κατάλληλη στιγμή.

Είδε τον Ανσαριφάντ να βγαίνει στα δεξιά να παίρνει μαζί του τον αριστερό στόπερ Τόσιτς και κατάλαβε πως είναι η ευκαιρία να χωθεί μέσα στην περιοχή. Έχω την αίσθηση πως ο Καμπιάσο θα γίνει πολύ καλός προπονητής. Δεν είναι ένστικτο, απλά βλέπω έναν ποδοσφαιριστή στα τελειώματα του που έχει απίστευτη νοοτροπία, την τάση να μιλά και να βοηθά με τις εντολές του τους συμπαίκτες του και είναι φανερό σε κάθε του κίνηση πως έχει καθαρό μυαλό.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ

Δεν πρόσφερε μόνο με το τέρμα που σημείωσε. Ηταν στο γήπεδο ηγέτης, μίλαγε στους συμπαίκτες του, είχε σημαντική παρουσία. Δεν ήταν από άποψη τρεξιμάτων στα καλύτερα του και για αυτό την ευθύνη την είχε ο προκάτοχος του. Απέδειξε όμως πως η κλάση του και το επίπεδο γνώσεων του αθλήματος τόσο υψηλό που είναι ανεπίτρεπτο για έναν προπονητή να μην τον υπολογίζει.

Στην Ελλάδα έχουν έρθει μεγάλα ονόματα στο επίπεδο του Καμπιάσο, κανένας από αυτούς δεν έχει αδικηθεί τόσο πολύ και κανένας δεν έδειξε τόσο υψηλό επαγγελματισμό.

ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ

Στον κόσμο γίνονται πιο εύκολα αρεστές οι ντίβες και οι συμπεριφορές τύπου Τσόρι. Μόνο που αυτός που πραγματικά αδικήθηκε από τον Μπέντο ήταν ο Καμπιάσο γιατί αυτός προπονούταν και ήταν όπως αποδείχθηκε έτοιμος να προσφέρει άμεσα.

Καμπιάσο, σου αξίζουν συγχαρητήρια γιατί αυτό που πέτυχες δεν είναι απλό. Δεν είναι εύκολο να έχεις πίσω σου τόσο υψηλή ιστορία, να έχεις πάει στο κατώτερο επίπεδο ποδοσφαίρου που έχεις βρεθεί στην καριέρα σου, να λειτουργείς καθημερινά σαν επαγγελματίας και να έχεις έναν προπονητή που σε αγνοεί και εσύ όχι μόνο να μην δημιουργείς πρόβλημα, να μην βγάζεις δυσαρέσκεια αλλά να δουλεύεις και να είσαι έτοιμος όποτε χρειαστεί να προσφέρεις.

Είναι 36 ο Καμπιάσο, ανενεργός χωρίς ρυθμό και ξαφνικά του είπαν μπες και παίξε και ήταν ο κορυφαίος απέναντι σε ανώτερη ομάδα με ποιοτικούς γυμνασμένους αντιπάλους. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά.

ΜΠΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός είχε αδυναμίες απέδειξε όμως πως μπορεί να δείξει καλύτερο πρόσωπο από ότι αυτό που παρουσίαζε με τον Μπέντο.

Δεν είχε πολλές διαφορές στην διάταξη, η αλλαγή ήταν ο Καμπιάσο, η διάθεση που έδειξαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, η μεγαλύτερη συμμετοχή του Φορτούνη και οι πολλές ελευθερίες που είχε ο Ανσαριφάντ. Ο Ιρανός, έβγαινε στο πλάι έπαιρνε μαζί του τον στόπερ και επειδή ξέρει μπάλα δημιουργούσε πρόβλημα στην αμυντική συνοχή της Μπεσίκτας.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΖΙΑΚΟΥΠ

Στο πρώτο ημίχρονο το πλάνο πήγε τέλεια. Ο Ολυμπιακός είχε κοντά τις γραμμές, ο Ρομάο κράταγε σταθερά την θέση του για να μην πάρει μπάλα ο Ταλισκά. Ηταν και μπλαζέ οι Τούρκοι, έκανε και το δώρο ο Γιουνές να μην ξεκινήσει τον Οζιακούπ, που είναι ο μοναδικός χαφ στον άξονα που μεταφέρει την μπάλα από την Μπεσίκτας, όλα πήγαν πρίμα.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν σε χαμηλά μέτρα, δεν έδιναν χώρους και βολεύτηκαν από το γεγονός πως οι Τούρκοι περίμεναν την μπάλα και δεν είχαν κίνηση. Η είσοδο του Οζιακούπ στην επανάληψη άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Οζιακούπ έχει μέτρα με την μπάλα και μπορούσε να την φέρνει κοντά στην επιθετική τετράδα, που είναι καλομαθημένοι και την περιμένει.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΛΕΑΛΙ

Στο δεύτερο φάνηκε πως οι παίκτες του Γιουνές και περισσότερες δυνάμεις έχουν και σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα. Ο Βούζας και οι συνεργάτες του θα περιμένουν την επιστροφή του Καπίνο, καθώς ο Ολυμπιακός δέχεται δεύτερο συνεχόμενο γκολ με ευθύνη του Λεάλι.

Και αν στην Τούμπα τον πρόδωσε η αμυντική του λειτουργία, στο 53ολεπτό αυτός πρόδωσε όλη την ομάδα με ένα φθηνό λάθος που έκανε. Λάθος που συμβαίνει πλέον στο ποδόσφαιρο με τους τερματοφύλακες να αναγκάζονται να παίζουν με τα πόδια, η πίεση που είχε όμως ο Λεάλι δεν ήταν τέτοια που να το δικαιολογεί.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ

Ας είμαστε ρεαλιστές, οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν την βελτίωση για τις εγχώριες διοργανώσεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αυτή την εποχή. Δεν φαντάζει πιθανό σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί τόσο για να περάσει στην Κωνσταντινούπολη. Στο ποδόσφαιρο έχουμε δει θαύματα. Κανείς δεν αποκλείει τίποτα και το σκορ κρατά τον Ολυμπιακό στο κόλπο, απλά ο ρεαλιστικός στόχος δεν γίνετε να είναι αυτός.

Ο στόχος του Βούζα και του επιτελείου είναι να μην μείνει αυτή η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες μόνο για ένα παιχνίδι, το πρώτο δηλαδή μετά την απομάκρυνση του κακού προπονητή. Η βελτίωση θα έρθει κρατώντας την συνοχή που έδειξε, την σοβαρότητα στο αμυντικό του πλάνο, με την επιστροφή των Καμπιάσο, Μαρίν, την ψυχολογική άνοδο του Φορτούνη και το γεγονός πως ο Ανσαριφάντ που είναι φορ που ψάχνει την συνεργασία θα μαθαίνει όλο και περισσότερο τους συμπαίκτες του και το αντίστροφο.Και επειδή θέλω να είναι δίκαιος, είχα γράψει πως ο Ρέτσος ήταν ο χειρότερος στην Τούμπα. Απέναντι στην Μπεσίκτας ήταν κορυφαίος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK