Μαρίνο, χωρίς παλτά μετά τις γιορτές!

Ο Τσάρλι τα γράφει έξω από τα δόντια. Για τις λάθος επιλογές του Ουζουνίδη που, όμως, θα βγουν σε καλό για τον Παναθηναϊκό. Για τα... παλτά που πρέπει να φύγουν, τις τρεις θέσεις που πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Το νέο ηγετικό ρόλο του Μπεργκ και τέλος φινάλε με τους οργανωμένους οπαδούς που αυτή τη φορά αξίζουν συγχαρητήρια...

Μαρίνο, χωρίς παλτά μετά τις γιορτές!
saba ivanof ledesma

Αυτό το ζεϊμπέκικο να είναι το τελευταίο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα να δώσει ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές που δεν πιστεύει. Ο ίδιος κατάλαβε πως διέπραξε λάθος. Θα ήταν βαρύ το χτύπημα, ο ΌΦΗ να κέρδιζε τον Ηρακλή και ο Παναθηναϊκός να μην κέρδιζε τον Απόλλωνα.

Με τα μάτια του είδε, σε συνθήκες αγώνα, πράγματα που είχε αναληφθεί τον καιρό που έβλεπε ως θεατής τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και την εικόνα των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις.

Μόνιμα αφηρημένος: Ο Στιλ είναι σε τραγικό αγωνιστικό επίπεδο. Μόνιμα σε λάθος θέση, σα να έχει πρόβλημα συγκέντρωσης. Ακόμα και στις αποκρούσεις που κάνει, ο χρόνος που δρα πιο αργός απ' ότι πρέπει και γι' αυτό τον λόγο, απλές φάσεις, όπως ένα φάουλ που πάει στο κέντρο και χαμηλά και μία κεφαλιά με λόμπα που βγαίνει άουτ, προκαλούν πανικό. Να είμαστε δίκαιοι, ο Λουκ Στιλ, για δύο χρόνια υπερασπίστηκε με αξιοπρέπεια την εστία του Παναθηναϊκού. Αποκτήθηκε σαν μία δεύτερη λύση, έγινε βασικός και στάθηκε. Φέτος το λάθος ήταν της ομάδας που δεν φρόντισε να υπάρχει συναγωνισμός στην θέση, τα λάθη του στοίχισαν και υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα.

Δεν μπορώ να γνωρίζω το επίπεδο της δουλειάς του Γκαλίνοβιτς, όμως, κάποιος πρέπει να πει στον Στιλ πως πρέπει να παραμένει πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Έχει συνεχώς λανθασμένη στάση το σώμα του, λειτουργεί λες και δεν θα χρειαστεί να επέμβει, παρακολουθεί τις φάσεις σαν να είναι αφηρημένος, με λανθασμένη στάση, όρθιος και ξεκινά την προσπάθεια του πιο αργά από ότι πρέπει. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε έμπειρο τερματοφύλακα και αν ο Ουζουνίδης, πιστεύει στον Βλαχοδήμο να τον έχει ως δεύτερο.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
panathinaikos 460 genikh paiktes EUROKINISSI SPORTS

Μέστο: Ο Μέστο για τον Ουζουνίδη, είναι το αναπληρωματικό μπακ. Ο Ιταλός, σε συνθήκες αγώνων που δεν πιέζεται πίσω, είναι θετικός. Μπάλα ξέρει, τη θέση την γνωρίζει, είναι στο τελείωμα του. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και αν δεν σταματήσει το ποδόσφαιρο, δουλειά μόνο σε μικρές κατηγορίες μπορεί να βρει. Βλέπετε η θέση του είναι επίπονη και απαιτητική, ενώ τα πόδια του Μέστο είναι βαριά. Ο Ουζουνίδης, εκτιμά τον Κουλιμπαλί, αυτός θα είναι ο βασικός δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού. Η λογική λέει πως επειδή ο Παναθηναϊκός θέλει ποδοσφαιριστές σε πολλές θέσεις, στα δεξιά το δίδυμο θα παραμείνει Κουλιμπαλί, Μέστο με τον Κουλιμπαλί να είναι ο βασικός μπακ όποτε είναι διαθέσιμος.

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο: Η ζεμπεκιά στην Ριζούπολη θα πρέπει να είναι και η τελευταία του στον Παναθηναϊκό. Ιβανόφ και Σάμπα ήταν δύο αστείες επιλογές Στραματσόνι, στόπερ με βεβαρυμένο ιατρικό παρελθόν, με μεγάλη αποχή από την δράση και με βαριά κορμιά. Δεν χρειαζόταν να διακινδυνέψει την πρόκριση για να καταλάβει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ότι δεν κάνει ο Ιβανόφ. Το θέμα είναι πως λύνεται το συμβόλαιο τόσο του Ιβανόφ, όσο και του Σάμπα. Ο Ρέις έχει μικρό συμβόλαιο, μπορεί να δώσει κάποιες ψευτοβοήθειες για λίγα λεπτά σε διάφορες θέσεις και το πιθανότερο είναι να παραμείνει. Ψάχνοντας, λοιπόν, "κορόιδα" για Ιβανοφ, Σάμπα γίνονται και τα πλάνα. Οι μανατζερ πλέον έχουν πολύ δύναμη, η διοίκηση ελπίζει να βρουν τρόπο να κάνουν μία... καλή στον Παναθηναϊκό και να βρουν κάποιον άλλον να πληρώσει τα παλτά τους, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί και για στόπερ. Είναι περίεργο, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι άδειος σε μία θέση που την πληρώνει πολύ ακριβά. Έξι συμβόλαια και στην ουσία έχει μόνο το δίδυμο Μολέδο, Κουτρουμπής. Ο Τελάντερ, έχει προσόντα, αλλά και τόσο μεγάλη ευπάθεια στους τραυματισμούς που δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς.

Χουχούμης και το έγκλημα με τα παιδιά από την ακαδημία: Το παιδί δεν είναι σε θέση να παίξει αριστερό μπακ στον Παναθηναϊκό. Είναι ακόμα ένας αθλητής που βγήκε από την ακαδημία του συλλόγου και τιμωρείται από την ανυπαρξία ενιαίου πλάνου. Δεν επιτρέπεται τόσα χρόνια να μην έχει πάει κάπου δανεικός, να κάνει μία χρονιά γεμάτη για να μπορέσει να βελτιωθεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Στην Ελλάδα γίνεται μία παρανόηση, οποία αυτή την στιγμή, μπορεί να γίνει αντιληπτή στον Ρέτσο. Ταλέντο σε μία ακαδημία, θεωρείτε ένα παιδί που τον βλέπεις από τα 15-19 του χρόνια και αντιλαμβάνεσαι πως είναι σε θέση να βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο. Δηλαδή πως όταν θα μιλήσει με τους γονείς του ο προπονητής, θα πρέπει να τους πει, ότι μπορεί να ζήσει από αυτό το άθλημα και να επενδύσουν στην εξέλιξη του με κόστος και θυσίες. Αυτό είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό από όσα παιδιά αθλούνται σε αυτές τις ηλικίες, η πλειοψηφία κάπου στα 15 με 17 πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να συνεχίσει να αθλείται μόνο για χόμπι και ερασιτεχνικά.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ... ΚΟΝΤΡΟΛ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Στην Ελλάδα, συμβαίνει κάτι παράξενο, από το πρώτο κοντρόλ, που βλέπουμε να κάνει ένας νέος ποδοσφαιριστής, θέλουμε να τον στείλουμε στη... χειρότερη, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και επειδή δουλεύει πλέον έτσι το σύστημα στις μεγάλες ομάδες, με τους πολλούς σκάουτερ που κοιτάνε ότι υπάρχει και επιλέγουν ένα πολύ μικρό ποσοστό για να ασχοληθούν με σοβαρότητα μαζί τους, διαβάζουμε τρέλες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει σταματήσει να βγάζει ταλέντα γιατί δεν τα αξιοποιεί σωστά όταν αυτά βγαίνουν στο προσκήνιο. Πιστεύουν πως πρέπει να είναι έτοιμοι αμέσως για να κάνουν θαύματα και όταν βλέπουν πως αυτό δεν είναι εφικτό, τους πετάνε.

Η ΦΟΥΡΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία φουρνιά παικτών που κανένας δεν ήταν έτοιμος να παίξει απευθείας στην πρώτη του ομάδα. Ρισβάνης, Τριανταφυλόπουλος, Χουχούμης, Μαρινάκης οι πιο προβεβλημένοι, υπάρχουν και άλλα παιδιά, Λάμπρου, Αγγελόπουλος. Ο Παναθηναϊκός επειδή είτε άμεσα, είτε σε βάθος χρόνου, αποδείχτηκε πως δεν είναι σε θέση να παίξουν στον σύλλογο, τους ξέγραψε. Άλλους τους άφησε ελεύθερους και στην περίπτωση Ρισβάνη τραβάνε τα μαλλιά τους, άλλους ακόμα δεν ξέρει τι να τους κάνει. Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει σε εκτίμηση τον Γιάννη Αναστασίου και διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί του.

Λογικό είναι, ο άνθρωπος πρόσφερε και είναι ο μοναδικός προπονητής που του έδωσε και δύο χαρές. Όμως στην περίπτωση Ρισβάνη έκανε ποδοσφαιρικό έγκλημα, που στοιχίζει και λεφτά στον σύλλογο. Συνολικά αποδείχτηκε πως ο Γιάννης Αναστασίου, δεν ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει και να εξελίξει το πλάνο που δημιουργήθηκε το 2013. Ο Χουχούμης, έχει μείνει από σπόντα στον Παναθηναϊκό, κανείς δεν του έδωσε σημαντικά παιχνίδια γιατί τον φοβούνταν και δικαιολογημένα, όμως δεν φρόντισαν να πάει κάπου και να εξελιχτεί μέσα από τα παιχνίδια. Ακόμα και ο Μήτρογλου πήγε δανεικός. Ο Μήτρογλου θα χανόταν αν δεν πέρναγε από την διαδικασία του δανεισμού. Στον Παναθηναϊκό, όμως, πέταξαν μία ολόκληρη φουρνιά, που μπορεί να μην έβγαλε και κάτι σπουδαίο, αλλά αν σκεφτούμε τη... σαβούρα μαζεύτηκε από το εξωτερικό θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερες λύσεις.

Ο κόσμος εύκολα τα βάζει με Έλληνες, ακόμα και με παιδιά που αγαπάνε έναν σύλλογο γιατί έχουν μεγαλώσει σε αυτόν και ξαφνικά καλούνται να μπουν στα βαθιά όπως ο Τριανταφυλόπουλος. Εγώ ρωτώ αν το παιδί είναι χειρότερος του Ιβανόφ και του Σάμπα και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν βρήκε ο Παναθηναϊκός τρόπο να κρατήσει αυτών των παιδιών τα δικαιώματα και να περιμένει την εξέλιξη τους. Ο Ρισβάνης τώρα, θα ήταν έτοιμος για ενδεκάδα, όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν. Πήγε στον Πανιώνιο έπαιξε, μεγάλωσε, δυνάμωσε, ο Παναθηναϊκός, όμως, τον χάρισε. Πρόσφατα το ίδιο έκανε και με τον Λαμπρού που πήγε στον Ηρακλή. Δεν ξέρω αν βγει το παιδί, ξέρω ότι σε πολύ νεαρή ηλικία είναι σε θέση να παίξει βασικός στην τελευταία ομάδα της Σουπερ Λιγκ. Δεν είναι λίγο, αυτούς τους κρατάς, τους δανείζεις και τους παρακολουθείς. Αλλιώς να την κλείσεις την ακαδημία σου! Δεν έχει νόημα να την κρατάς ανοιχτή. Δεν... πετάς τα παιδιά που βγάζεις επειδή στα 18 τους δεν είναι έτοιμα να παίξουν βασικοί στον Παναθηναϊκό.

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ

Κακώς ο Ουζουνίδης, τον χρησιμοποίησε. Δεν μπορώ να κατανοήσω τι άλλο περίμενε να δει. Με τον χειρισμό του, έγινε εξ αρχής ένα λάθος. Το μόνο που μπορούσε να προσφέρει πλέον στον Παναθηναϊκό είναι μία σωστή μεταβίβαση. Μία πάσα ποιότητας. Μπορεί στα καλά του χρόνια να έπαιζε στη θέση "6", αλλά πλέον τα πόδια του δεν τον κρατάνε. Ανασταλτικά, δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό, δεν μπορείς να τον βάζεις στη θέση "6". Εκεί θες κάλυψη, αν ο Παναθηναϊκός περίμενε κάτι από τον Λεντέσμα, θα μπορούσε να το πάρει σε μικρά χρονικά διαστήματα σε δημιουργικό ρόλο. Να έχει παίκτες στην πλάτη του και να πάρει στημένα και να βγάλει δύο-τρεις καλές πάσες για να ανοίξει άμυνες. Δεν είναι θέμα διάθεσης, αλλά δυνατοτήτων. Στη θέση "6" δεν μπορεί να προσφέρει. Ο Παναθηναϊκός πλήρωνε προπονητή που τον έβαλε πάνω στον Φορτούνη. Χωρίς παλτά μετά τα γιορτές. Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Δεν χρειαζόταν προπονητή η ομάδα, για να γίνει αντιληπτό πως οι Σάμπα, Λεντέσμα, Ιβανόφ είναι πρώην ποδοσφαιριστές.

Στόχος είναι να μην βρίσκονται στον Παναθηναϊκό μετά τις γιορτές. Για τον Λεντέσμα, λόγω συμβολαίου, μοιάζει πιο εύκολος αυτός ο στόχος, για τους Σάμπα, Ιβανόφ πρέπει να βρεθεί κορόιδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρινάλντι. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, γνωρίζει πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τερματοφύλακα, βάθος στα άκρα της άμυνας με πρώτη επιλογή, μεταγραφή στα αριστερά, 6άρι και ποδοσφαιριστή κοντά στον Μπεργκ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ποντάρει πολλά στον Μπεργκ, θέλει να τον κάνει ηγέτη του, το έχει πει αυτό στον Σουηδό και ο Μπεργκ ανταποκρίθηκε σε αυτόν τον ρόλο για πρώτη φορά στην Ριζούπολη, που έδινε συνεχώς συμβουλές στους συμπαίκτες του. Ο Μπεργκ έπαιξε πολύ με το... στόμα, κάτι που δεν συνήθιζε να κάνει. Τον θέλει "χορτάτο" από πάσες και γι' αυτό τον λόγο ψάχνει για έναν καλύτερο δημιουργό κοντά του, με προφανή πρώτη επιλογή τον δικό του Ανσαριφάντ. Ο Ιμπάρμπο, έχει όνομα και είναι κι ο μοναδικός που μπορεί να βρει καλό συμβόλαιο και θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει χρήμα στο μπάτζετ του για άλλες μεταγραφές και ο Ουζουνίδης να έχει τον ποδοσφαιριστή που χρειάζεται κοντά στον Μπεργκ.

ΚΡΑΤΑ Ο ΛΕΤΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Είναι ξεκάθαρο πως ο Λέτο θα κρατήσει τον ρόλο του σαν αλλαγή πολυτελείας στην επίθεση. Δεν έχει μέτρα με τη μπάλα, είναι ένας ποδοσφαιριστής, που μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο γόνατο αναγκάστηκε να αλλάξει στιλ. Βασιζόταν στην ταχύτητα, στον διασκελισμό του κι αυτά... πέθαναν. Προσαρμόστηκε να παίζει σε λίγα μέτρα και μπορεί να προσφέρει μόνο με την ποιοτική του ψύχραιμη εκτέλεση σε παιχνίδια, που θα του δίνουν την δυνατότητα να βρίσκεται με μεγάλη συχνότητα στην αντίπαλη περιοχή και δεν θα χρειαστεί να κάνει μέτρα με τη μπάλα.

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΛΟΥΝΤ - ΕΜΠΟΚΟΥ

Το στοίχημα κέρδισαν οι Λουντ, Εμποκού που βγήκαν ενισχυμένοι απ' αυτή τη διαδικασία εκμάθησης του ρόστερ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Και οι δύο βρήκαν τον ρόλο που τους ταιριάζει. Μην ξεχνάμε πως τον Λουντ ο Στραματσόνι τον έβαζε σαν δεύτερο επιθετικό, ενώ τον Εμποκού ελάχιστα λεπτά στον άξονα και όχι στον πραγματικό του ρόλο στα άκρα. Ήταν φυσιολογικό, ένας κανονικός προπονητής να αξιοποιήσει τα στοιχεία του και όσο παίζει ο Εμποκού θα βελτιώνεται και θα βγάζει και περισσότερα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο στην Ριζούπολη, Εμποκού και Μπεργκ βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να μην ρεζιλευτεί ο Παναθηναϊκός.

ΗΗ ΣΠΑΝΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Κλείνοντας θα κάνω κάτι που δεν συνηθίζω. Θα δώσω συγχαρητήρια σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης, αλλά και στους οπαδούς του ΟΦΗ, για διαφορετικούς λόγους. Όταν γίνονται ασχήμιες το τονίζουμε, αυτή την φορά όμως έπραξαν ορθά και μυαλωμένα. Είναι υγιής αντίδραση, να μην μπορείς να δεις το χάλι της ομάδας σου και να δείξεις την ντροπή σου, φεύγοντας. Με την αποχώρηση τους, έστειλαν το σωστό μήνυμα και προστάτεψαν την ομάδα.

Στους οπαδούς του ΟΦΗ, που βοήθησαν με την στάση τους, τους ποδοσφαιριστές τους, να παίξουν για το καλό της ομάδας τους. Δεν έβρισαν στην διάρκεια του παιχνιδιού ποτέ τον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ εύκολο για αυτούς να περάσουν το μήνυμα πως θέλουν ο ΟΦΗ να κάνει ζημιά στον Παναθηναϊκό που είναι "εχθρική" ομάδα και να οδηγήσουν τους ποδοσφαιριστές, στην ισοπαλία. Δεν το έκαναν, όλα τα συνθήματα ήταν για την ομάδα τους, αντίθετα το μήνυμα πού έστειλαν ήταν να παίξουν για πάρτη τους.

Έβγαλε ο ΟΦΗ νοοτροπία μεγάλου συλλόγου και μόνο με αυτή τη νοοτροπία μπορείς να επιστρέψεις. Ταπείνωσαν τον Παναθηναϊκό στο μεταξύ τους παιχνίδι και έδειξαν μεγαλείο τόσο ο κόσμος όσο και οι πρωταγωνιστές με τη μαγκιά τους, να μην ασχοληθούν με τα σενάρια αποκλεισμού του, αλλά να κοιτάξουν αποκλειστικά τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Νιόπλια πήρε κάτι παραπάνω από μία πρόκριση στην νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK