Τη Μεγάλη Τετάρτη θα ξέρουμε αν έχει δικαιωθεί

Δεν έχει βάθος το ρόστερ, το παιχνίδι στην Τούμπα είχε επιλεγεί να θυσιαστεί, εδώ και πολύ καιρό. Γράφει ο Τσάρλυ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα ξέρουμε αν έχει δικαιωθεί

Στο κείμενο μου μετά το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΆΕΚ έγραψα πως ο κύριος λόγος που πανηγύρισε ο Ουζουνίδης τόσο έντονα το γκολ του Μπεργκ στο 90ο λεπτό, ήταν γιατί αντιλαμβάνεται πως πρέπει να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του ενόψει των αγόνων κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη από ανάσες.

Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί πολύ, όμως πηγαίνει με μια ενδεκάδα και παίζει σε ένταση.

Έχω αναφέρει πολλές φορές πως ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει την πιο δουλεμένη ενδεκάδα, αλλά σαν μεγάλη αδυναμία πως δεν έχει καθόλου βάθος το ρόστερ. Η διαφορά των αναπληρωματικών με τους βασικούς είναι χαοτική και αυτό συμβαίνει σε όλους τους χώρους.

ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΥΣ

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, δικαιώνει τον Ουζουνίδη, για τις επιλογές που έχει πάρει μέχρι σήμερα. Για το γεγονός πως όλοι όσοι πήραν ευκαιρία στην Τούμπα και για ακόμα μία φορά ήταν κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων, είναι παραπονούμενοι.

Στην ομιλία του την παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είπε στους ποδοσφαιριστές που ετοίμαζε για την βασική ενδεκάδα "αποδείξτε μου πως κάνω λάθος". Στην πράξη έγινε ακόμα μία φορά κατανοητό, πως ο άνθρωπος έβγαλε από την μύγα ξύγκι και πως αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι, είναι να μεγαλώσει με λύσεις το ρόστερ του.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, έχει σαν πλεονέκτημα πως η πρώτη ενδεκάδα του είναι πιο δουλεμένη και έχει περισσότερες δυνατότητες για να βγάλει συνεργασίες και αυτοματισμούς. Όμως ο Ίβιτς έχει περισσότερες λύσεις, μέσα στην σεζόν έχει δουλέψει με περισσότερους παίκτες και έχει δοκιμάσει περισσότερα σχήματα.

Ο μοναδικός τρόπος για να περάσει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ, είναι να είναι σε θέση η καλή του ενδεκάδα να βγάλει ένταση, να παρουσιαστεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια φρέσκια και με δυνάμεις.

ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ 11ΑΔΑ

Η ομάδα που βλέπουμε να δείχνει ένα πολύ όμορφο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου στους Ζωσιμάδες. Εκεί εμφανίστηκε ολοκληρωμένο για πρώτη φορά το πλάνο Ουζουνίδη, μετά το ξεσκαρτάρισμα, με την επιστροφή Εμποκού, Κουλιμπαλί από το Κόπα Άφρικα και με την ενσωμάτωση του Κλωναρίδη. Για 65 ημέρες συγκεκριμένοι παίκτες κουβάλησαν το βάρος και έφεραν την εντυπωσιακή βελτίωση. Είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Πανιώνιο να εμφανίζεται κούραση. Δεν υπήρχε η ίδια φρεσκάδα. Το να θυσιαστεί το παιχνίδι της Τούμπας αναγκαστικό.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Για τον Ουζουνίδη, το εύκολο ήταν να βάλει και στους δύο αγώνες του βασικούς, έτσι θα προστάτευε τον εαυτό του. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει βρει έναν προπονητή με πλάνο που δεν ενδιαφέρεται η αυτοπροστασία του, αλλά να πετύχει στο τέλος τον στόχο. Όπως λοιπόν όταν ανέλαβε δεν πήγε σε δημόσιες σχέσεις, αλλά πήρε το ρίσκο να κάνει άμεσο ξεσκαρτάρισμα που είχε σαν συνέπεια κάποια αρχικά αποτυχημένα αποτελέσματα αλλά μέσα από αυτήν την λογική ήρθε η βελτίωση, με την ίδια λογική στην κρίσιμη στροφή αποφάσισε να θυσιάσει ένα παιχνίδι για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Η εικόνα που είχαν οι ποδοσφαιριστές του στην Τούμπα δικαιώνει τον ίδιο για το γεγονός πως δεν κάνει πολλές αλλαγές και πάει με συγκεκριμένες επιλογές και την Μεγάλη Τετάρτη περιμένει ο Μαρίνος Ουζουνίδης να δικαιωθεί για την επιλογή της Κυριακής.

ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ήταν ξεκάθαρο και το γνωρίζουν όσοι δουλεύουν και βρίσκονται πραγματικά μέσα στην ομάδα πως αυτοί που τραβάνε το κουπί έχουν φτάσει στα όρια τους. Βάσει πλάνου, το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε θυσιαστεί για να έχουν φρέσκα πόδια οι βασικοί στον ημιτελικό του κυπέλλου, μην ξεχνάμε πως από καιρό είχε παρθεί η απόφαση να εκτίσουν στην Τούμπα οι Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης.

Γνωρίζοντας λοιπόν την ομάδα του η απόφαση να παρατήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ληφθεί από καιρό. Ο ίδιος γνωρίζει και είναι πραγματικότητα πως μόνο μέσα από αυτό τον δρόμο, θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες τον μεγαλύτερο φετινό το στόχο που είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK