Τύφλα να'χει ο Κόπερφιλντ

Κόπηκε ο Πανελλήνιος Θεσσαλονίκης, σε ένα χρόνο Ηρακλής, από την φετινή Α1. Δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ. Πιθανώς κάποιο πρόβλημα είχε o φάκελος, πιθανώς κάτι να μην ικανοποιούσε τα πρόσωπα, τους επιστήμονες οι οποίοι τη συγκροτούν.

Τύφλα να'χει ο Κόπερφιλντ

Εξαιρετικοί στην δουλειά τους χρόνια τώρα, μια ευλογία για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι η πρώτη φορά που «υποχρεώνουν» την Α1 να παραταχθεί με 13 ομάδες και τους ψέγουμε οι περισσότεροι.

Κι όμως η ΕΕΑ, ασχέτως σύνθεσης, φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια το πρωτάθλημα μας να έχει 14 συλλόγους. Να ξεκινά με 14 και να καταλήγει, ουσιαστικά με πέντε, έξι.

Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ χειροκροτείται για πολύ λιγότερα. Στην Α1 έχουν πάρει άδεια συμμετοχής ο χρεωμένος ΠΑΟΚ, ο διαλυμένος Ηρακλής, η ΑΕΚ που έχει να πληρώσει από το πρωτάθλημα του 2002 ή η ΑΕΚ του Δρόσου.

Παραδείγματα του παρελθόντος...

Στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε κάποτε ο Μακεδονικός που δεν πλήρωνε την προηγούμενη σεζόν ούτε τους καφέδες. Η κορύφωση; Η ομάδα που προήλθε από την συγχώνευση της χρεωμένης ΑΕΛ, τέως Γ.Σ., με την υπερχρεωμένη Ολύμπια Λάρισας. Μόνο που τελικά δεν υπήρξε συγχώνευση, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε καν αυτή η ομάδα η οποία πήρε άδεια συμμετοχής.

Η νυν Κάβαλα είναι το Πανόραμα Θεσσαλονίκης το οποίο όταν ανέβηκε στην Α1 χρωστούσε ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών στους παίκτες, αλλά ο τότε εύρωστος σύλλογος της Γ' εθνικής πήρε το "ΟΚ" να συγχωνευθεί και ανέβηκε στην Α1.

...και του παρόντος

Στην Α1 έπαιζε ο Ηλυσιακός που ανήκε σε μάνατζερ μέχρι...πέρυσι κάποια στιγμή μεσούσης της περιόδου με "ιδιαίτερη" μετοχική σύνθεση ακόμα και τώρα. Φέτος, θα αγωνιστεί το Μαρούσι στο οποίο έχει επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης μετεγγραφών από τη Φιμπα για χρέη, ο Χατζηβρέττας σφράγισε επιταγή του Άρη από το 2009 και η ζωή θα συνεχίζεται.

Τύφλα να'χει ο Κόπερφιλντ

Χρέη έχουν ο Πανιώνιος, το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ. Ο ΚΑΟΔ διαλύθηκε πριν ανέβει και τώρα μαζεύεται, στην Καβάλα μαθαίναμε πέρυσι πως πληρώνονταν μόνο οι ξένοι.

Τι θα γινόταν αν έπαιρνε άδεια συμμετοχής ο Πανελλήνιος Θεσσαλονίκης; Τι χειρότερο; Πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα από πέρυσι όταν ξαφνικά έγινε Πανελλήνιος Λαμίας χωρίς πολύ κουβέντα;

Θα ενοχλούσε την αισθητική ενός πρωταθλήματος όπου ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας και Γλυφάδας θα μπορούσε άνετα να έχει έδρα τηλεφωνικό θάλαμο και πάλι θα περίσσευε χώρος.

Σε ένα πρωτάθλημα όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, σε ένα πρωτάθλημα που σφυρίζουν διαιτητές έτοιμοι για...όλα, σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν έπαιζαν μόνοι τους, σε αυτό το πρωτάθλημα γιατί να μην υπάρχει ο Πανελλήνιος Θεσσαλονίκης; Ή ο Ίκαρος Καλυβίων. Ή, ή, ή. Τώρα θα έχουμε και ρεπό διότι φρόντισε η ΕΟΚ να ξεκινήσει την Α2 βιαστικά μην χαθεί το υπερθέαμα άρα δεν προλαβαίνει ομάδα της να ανέβει.

Σε ένα εκφυλισμένο πρωτάθλημα, εδώ και χρόνια, σε μια σάπια διοργάνωση, το να αφαιρείς έναν κόκκο σαπίλας, δεν σώζεις το υπόλοιπο φρούτο. Ή το καθαρίζεις όλο ή άστο μέχρι να το πετάξεις.

Δεν είναι καλύτεροι

Αλλά ποιος θα το καθαρίσει αλήθεια; Οι αιώνιοι; Αυτοί από τώρα σχεδιάζουν πότε θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου και πώς θα φροντίσουν να ...προστατεύσουν, που λένε και στο ποδόσφαιρο, την επένδυσή τους από τους εχθρούς;

Τύφλα να'χει ο Κόπερφιλντ

Οι υπόλοιποι; Κλαίνε με δανεικά μαντίλια. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ αρνούνται να καταλάβουν ότι παραμένουν μεγάλοι σύλλογοι κι ας έχουν προϋπολογισμό μικρότερο των...Ικάρων Σερρών. Το σύνολο των ομάδων που προτιμούσε να συνομιλεί με πρόεδρο-μάνατζερ, ελπίζοντας σε πολλά και διάφορα, αντί να έχει την ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία, αυτό θα δώσει λύση και θα μιλήσει για εξυγίανση;

Φέρτε πίσω τον Πανελλήνιο Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Γρεβενών όπου θέλει να παίξει. Δεν είναι πολύ καλύτεροι αυτοί που έμειναν.

Διαβάστε ακόμη:

Η κλήρωση της Α1 σε live streaming από το Contra.gr

Ντομινίκ Τζέιμς για τον "άσο". Τι γίνεται με Τσαλδάρη

Πανιώνιος-Ηλυσιακός 77-59

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ο Άρης, στο 2ο ο ΠΑΟΚ

Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Λούκας

News 24/7

24MEDIA NETWORK