Βατερλό…

"Πόλεμο" ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αυτοί ανήμποροι παραδόθηκαν άνευ όρων. Στο "Βατερλό" στο Καραϊσκάκη έπαιξαν καίριο ρόλο και οι λανθασμένες αποφάσεις του "στρατηγού" Στέφενς.

Βατερλό…
INTIME SPORTS

Για περιπτώσεις «4άρας», σε τόσο συμβολικά ματς, ισχύει το άσμα της διαχρονικής Μαρινέλας…Τα λόγια είναι περιττά.

Η εμπειρία και η ικανότητα του Στέφενς δεν αμφισβητούνται, αλλά στο Καραϊσκάκη ήταν σε πάρα πολύ κακή μέρα. Παρέταξε μια ομάδα με τέσσερις επιθετικούς και κανέναν δημιουργικό μέσο, με τον Νίνη και τον Βούκιτς στον πάγκο. Λες και η μπάλα θα έφτανε ως εκ θαύματος μπροστά. Ο Τζιόλης με τον Λαζάρ ήταν αποκαρδιωτικοί. Δεν μπορούσαν να… στρίψουν και άφηναν χαώδη κενά στο κέντρο.

Ουδεμία έκπληξη από την άμυνα

Ο Ολλανδός ανέθεσε στον 36χρονο και γνωστό για τις αμυντικές του αδυναμίες Λίνο το μαρκάρισμα του 21χρονου Κάμπελ. «Αυτοκτονική» επιλογή. Ένας Κάμπελ τσαλαπάτησε όλη την άμυνα. Και δεν έφτανε αυτό. Άφησε εκτός 18άδας και τον Τζαβέλα, ο οποίος ως αλλαγή θα περιόριζε πιθανότατα κάπως τον Κοσταρικανό του Ολυμπιακού.

Το κέντρο της άμυνας δεν εξέπληξε κανέναν. Ήταν και πάλι «αόρατο». Το αντίθετο θα στοιχειοθετούσε σοβαρή είδηση. Δυο στόπερ χρειάζεται απαραίτητα ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο, όχι έναν. Γιατί και ο Βίτορ είναι ελπιδοφόρος, πλην, όμως, ακόμα άπειρος και με έλλειψη παραστάσεων σε υψηλό επίπεδο.

Ρυθμός χελώνας

Απαραίτητη είναι και η απόκτηση ενός ποιοτικού, γρήγορου και σύγχρονου αμυντικού χαφ. Ο κεντρικός μεσοαμυντικός άξονας κινήθηκε σε ρυθμούς χελώνας. Με τον Τζιόλη και τον κακό φέτος Λαζάρ η επιτάχυνση είναι μη ρεαλιστική προσδοκία.

Ο Στοχ, εάν δεν δείξει την κλάση του στο Καραϊσκάκη, πού θα την δείξει; Ο επίσης, δανεικός, Κάμπελ αμείβεται με το μισό συμβόλαιο του Σλοβάκου και πήρε το ντέρμπι μόνος του. Στο Καραϊσκάκη χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ τους αστέρες του, αλλά ο Στοχ και ο Λούκας «λιποτάκτησαν».

Ο Χακόμπο δεν βγαίνει από την εστία του ούτε με… σφαίρες. Αποδείχτηκε στο τρίτο γκολ. Η ανασφάλειά του επιβεβαιώθηκε στο τέταρτο. Ο μοναδικός πραγματικός μαχητής Σκόνδρας ήταν απελπιστικά μόνος του, παλεύοντας με όλη την επίθεση του Ολυμπιακού.

Το χέρι στην τσέπη

Ο Σαββίδης ήταν σε… φόρμα πριν το ματς (εμφανίσθηκε με φόρμες του ΠΑΟΚ), αλλά έφυγε… ντεφορμέ από το Καραϊσκάκη. Είναι προφανές ότι πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη τον Ιανουάριο. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Έφερε έναν καταξιωμένο προπονητή. Εάν δεν του δώσει και το κατάλληλο ρόστερ δεν γίνεται τίποτα. Έχει ο ΠΑΟΚ Μήτρογλου; Η απάντηση είναι εύκολη.

Συμπερασματικά, στο ποδόσφαιρο η καταστροφή από την αποθέωση, ιδίως σε μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, γειτνιάζουν ως έννοιες. Η συντριβή στο Καραϊσκάκη δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου. Είναι απλά ένα καλό μάθημα συνειδητοποίησης της κατάστασης.

Όχι στρουθοκαμηλισμούς

Όχι στρουθοκαμηλισμούς, αλλά μεθοδικότητα, μακρόπνοο πλάνο και σχεδιασμό, λιγότερες μεταγραφικές αστοχίες και περισσότερες επενδύσεις με αύξηση του μπάτζετ, επιτάσσει η ορθολογική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Μόνο του σπανού τα γένια δεν φυτρώνουν. Γνώση, χρήμα, δουλειά και υπομονή είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Υπ’ αυτές τις απαράβατες προϋποθέσεις έρχονται οι τίτλοι, αλλά συνήθως αργά, όχι γρήγορα.

Δείτε την εκπομπή Super BALL με σχόλια ρεπορτάζ και τις αποκλειστικές συνεντεύξεις των Μίτσελ, Φουστέρ, Ρομπέρτο, Τσόρι Ντομίνγκεζ:

Διαβάστε ακόμη:

Κάμπελ: "Θέλω να σκοράρω και να δίνω ασίστ"

Μήτρογλου: "Κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας"

Η κάμερα του Contra.gr στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού και τα στατιστικά του ντέρμπι

Μαρινάκης: "Συγχαρητήρια, αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι"

Μίτσελ: "Παίξαμε σαν ομάδα"

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK