Βάζουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διαχείριση της μετά Ομπράντοβιτς εποχής στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης θα ήταν εξ ορισμού μία δύσκολη υπόθεση αλλά στον Παναθηναϊκό βάζουν επιπλέον εμπόδια στο δρόμο τους, αλλά και σε αυτόν του Πεδουλάκη, ο οποίος καλείται να διαδεχθεί τον πρώτο, τον κορυφαίο.

Βάζουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό

Είπαμε, να βάλουμε δύσκολα στον Αργύρη Πεδουλάκη για να τεστάρουμε τις προπονητικές δυνάμεις του αλλά το παρακάναμε ρε παιδιά. Εδώ δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο. Οκ, να φύγει ο 35χρονος Μπατίστ, να φύγει και ο Καλάθης, που μεταξύ μας δεν ήταν και κάτι εξαιρετικό, άντε να φύγει και ο Σάτο, αλλά και ο Καϊμακόγλου; Ο ψηλός πάνω στον οποίο θα μπορούσε να χτίσει άνετα ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια;

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διαχείριση της μετά Ομπράντοβιτς εποχής στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης θα ήταν εξ ορισμού μία δύσκολη υπόθεση αλλά στον Παναθηναϊκό βάζουν επιπλέον εμπόδια στο δρόμο τους και στο δρόμο ενός προπονητή ο οποίος εκτός των άλλων έχει να ξεπεράσει και το τεράστιο βάρος ότι διαδέχεται τον πρώτο, τον κορυφαίο.

Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 15 χρόνια οι πράσινοι δεν κλήθηκαν να αλλάξουν τα 3/4 του ρόστερ τους. Ακόμα και στην πρώτη σεζόν του Ομπράντοβιτς, το καλοκαίρι του 1999, κινήθηκαν λελογισμένα. Απέκτησαν τους Ρέμπρατσα, Κάτας, Ρότζερς και Καράγκουτη και τους έβαλαν δίπλα στους πρωταθλητές Μποντιρόγκα, Αλβέρτη, Κοχ, Τζεντίλε, Μπεργκ, Μπουντούρη. Καμία κοσμοϊστορική αλλαγή, απλώς μία πολύ καλή ένεση ποιότητας με το ανάλογο τίμημα φυσικά.

Εκτοτε ο Παναθηναϊκός πορεύτηκε με την ίδια λογική. Προσεκτικές προσθαφαιρέσεις κάθε καλοκαίρι με γνώμονα την καλή λειτουργία του συνόλου και την εύκολα αποστήθιση της φιλοσοφίας. Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, στο στρατόπεδο του εξάστερου ξηλώνονται ακόμα και τα θεμέλια για να χτιστεί ένα εντελώς νέο οικοδόμημα.

Τα γράφουμε όλα αυτά απλώς για να γίνει κατανοητό ότι ο νέος κόουτς έχει ένα πολύ μεγάλο βουνό να ανέβει και ότι ο δρόμος του προς την καταξίωση μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι. Δεν πρέπει επ΄ουδενί να σκεφτεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει φέτος για να σαρώσει και να προκαλέσει τρόμο. Με ταπεινοφροσύνη θα δουλέψουν άπαντες και με γνώμονα το ρητό τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι.

Εξυπακούεται φυσικά ότι σ΄αυτήν τη νέα εποχή κομβικός και βασικότατος θα είναι ο ρόλος του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος καλείται να οδηγήσει το καράβι σε απάνεμα λιμάνια μέσα από θύελλες και τρικυμίες. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν φοβάται τις ευθύνες, όμως τώρα ο μεγάλος καπετάνιος του πλοίου έχει επιλέξει την ασφάλεια της ξηράς. Και ο νέος θα βρεθεί για πρώτη φορά σε ανοιχτές θάλασσες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK